YMLADRIS: neboj, ja ti fandim! a sem moc rada, ze sem pises.
chtela sem asi reagovat na vic veci, ale nevim, jestli se vse vybavuju. co se tyce aldortove, tak treba lechtani taky moc nechapu, ale treba se ma jednat spis o takovy to njunjunju co se dela malym detem a oni to fakt nechteji... zas jedna takova vec nema pro me takovy vyznam - celkove mi souzni to co a. rika a treba ta duvera v to dite mi prijde ze to je fakt skvele a casto v beznych vztacich s detma chybi... ostatne s tim, jestli to funguje. jak se to pochopila, tak sama rikala, ze to nemusi fungovat v tom smyslu, ze decko bude delat, to co clovek chce. k tomu to neni urceny ze jo - bylo by to "dokonala manipulace" a to presne neni. (nebo neni to tak, opravte mi kdyztak vy co ste se s n.a. lip vyznat nez ja)
a s tim placnutim mi to prijde husty ... jako chci dite pred bolesti chranit tim ze mu budu pusobit bolest? mi to nedava moc smysl. pripada mi, ze rodic by mel byt k tomu, aby zajistil bezne prostredi pro to decko .. je fakt, ze extremni situace zatim nebyli a neumim si je predstavit, ale dite, kteremu se jeste neda neco vysvetlit, tak spis nez mu to "vysvetlit" nasilim tak pouzivat sou silu/moc k tomu, aby se do te situace nedostal... a jinak, treba kdyz je dite vetsi a chape veci, tak co je nasili jineho nez potlacovani symptomu? nepripada mi, ze to nasili by resil pricinu chovani ...