• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pak si ale soucasne nemuzes stezovat na to, ze tam mam nejvic prispevku :-) Delas si to cele sam ;-) No, jestli doufas ze tva "strategie" zabere, tak se mylis.. ani ne poprve, ani ne naposled :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Ano. Prostě na tebe lidi reagují, přesto, že jsme doporučili na tebe nereagovat.

    Je to vtipné - to doporučení totiž má charakter autocenzury, ne cenzury. Nikdo nás nemůže obvinit z cenzury, když se dohodneme, že na tebe nebudeme reagovat. Pokud se hodně lidí dohodne na tom, že si s tebou nechtějí povídat, je to vtipná změnan významu slovesa "umlčet" - ne, že bychom ti ucpali pusu, abys nemluvil a musel mlčet, ale budeme tak dlouho významně mlčet, až tě úplně umlčíme (po vzoru "unudíme")
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: bavime se o diskuzi a snaze "verbalne" usmernovat lidi v momente, kdy skutecne diskutovat zacnou. Tedy napriklad zde ci zde, kde vyzyvas k respektovani jisteho "doporuceni". V momente, kdy nekdo diskutovat chce :) Ale predpokladam, ze si ani sam nevidis do ust... ;-)

    Vyhrozovani bany ;-) To se pak nemuzes UFOvi divit, ze vam nadava do komunistu. Presne tohle jsme tu meli prakticky ctyricet let s kratkou prestavkou v polocase. Snahu zamest oponentni nazory pod koberec, oponeny nekam uklidit a umlcet. Jakykoliv jiny nez "stranicky" nazor byl nepripustny, lidi byli zastrasovani a tak... jista paralela by tam ve tvem chovani byla :) takovej Michael xChaos Polak-Husak...normalizator :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: "všem"? být moderátorem někdo jiný než já, dali ti ban už dávno.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kdyz ty tu diskuzi vsem defacto "zakazujes", zeano ;-) Prohlidni si zahlavi a nektere sve prispevky. Aneb jses si dobre vedom toho, ze v mnoha vecech mam asi i pravdu, ale nedokazes si to priznat ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jsi složitý případ. Skutečně tam chodíš diskutovat, bohužel ale jen sám se sebou :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to nevypovida nic o tom, na co vse (ne)reaguju... a ano, pokud se do diskuze nezapojujes - tedy nediskutujes a jen tupe hazis odkazy, pak logicky to datum bude jine :) Ono zas tolik tech PR clanku, co by za debatu fakt staly neni, zeano.

    Pripominas cimrmanovske "zalozil si diskuzi, ale chodili mu tam (diskutovat) lidi". Muzes mi prosim rict, na zaklade jakeho pravidla se urcuje, kolik ma kdo "zabirat mista"? Vzdyt to se nedodrzuje ani u Piratu - nebo snad na webu publikujete nazory oponentu? ;-)

    Udelej si resersi nad aktivitou jinych ID treba v tech vecech verejnych, kdyz uz si je tady vytahnul. Tonti vypadnou uplne jiny cisla. Proti tomu je piratsky auditko low-traffic :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: ok, ale tak ať v tom klubu diskutují a zaberou prostor. Tenhle klub je určený pro trolling, tudíž lidi, kteří to řeší tím ignore, ať sem nelezou..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: no teď se aspoň snaží na správném místě. Já nerad s lidma úplně ukončuju dialog. Celý koncept občanské společnosti a demokracie stojí na koncepci nějakého dialogu, stejně tak tak i business/obchodování: když něco nedám za nějakou cenu, možná to dám za jinou, apod. (viz Trump a Grónsko: vlastně se docela bavím, protože na rozdíl od ledasčehos jiného, tohle v podstatě byl aspoň náznak toho, jak by politika bez válek mohla jednou vypadat :-)

    Svým způsobem, dnes se vede obrovská soutěž, kdo bude zábavný, kdo připoutá poozornost. Jednu věc "svým" trollům nemůžu upřít: zaujal jsem je, bavím je, protože se vrací na stejné místo. Je to energie, se kterou se podle mě dá pracovat. Jistě, existuje určitá meze: a tou je právě lež. Jestli teď Bolsonaro prohlásí, že prales v Amazonii zapálili samotní aktivisté, tak je to jistá čára, za kterou nelze v debatě jít (když víme, že ho celá léta vypalují naopak zemědělci...). Jistá míra nekompatibility argumentů se dá už diskutovat v podstatě jen před soudem.

    Pořád věřím, že lidi jako Danny jde v podstatě kultivovat. Protože Internet byl od začátku o tom, že jednosměrné propagandistické (či reklamní) kanály budou nahrazeny diskuzí. Koncepce médií je modernistická, Internet je post-médium, je to odpověď postmoderního vidění světa (90.léta) na problém masových médií. Trolling je koncept, se kterým se dá nějak pracovat a kultivovat ho.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: a nezapomeňme, že má ignore u značně části lidi co na něj reagovala, tudis fakt je to taková jeho osobní masturbace
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Nelžu teď, ani "obvykle". Na tohle si reagoval. Celkově, když si dám stránkovat 100 příspěvků od tebe (nevím, jestli NYX má správný algoritmus, nepřepočítával jsem to, ale od oka to tak působí, je to víc než 10 nebo 20, každopádně), tak nejstarší je z 21.6.2019.

    Oproti tomu, při vyhledávání podle stejného kritéria u mě je nejstarší příspěvek z 27.5.2019

    Samozřejmě to nedokazuje, že reaguješ úplně na všechno, ale minimálně je to poměrně jasný důkaz, že jsi v tom hlubu, dejme tomu, značně nepřéhlednutelný. Prostě tam zabíráš šíleně místa. Děláš z klubu o Pirátské straně klub o svých názorech na úplně cokoliv, co s Piráty může, ale taky nemusí souviset...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Ale snaží se chlapec
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Lzes jako obvykle, na spoustu veci jsem ani ja nereagoval. A nic to nemeni na faktu, ze nesneses konfrontaci onoho jedineho spravneho (piratskeho) nazoru s nazory jinymi ;-) Stejne jako ze neresis offtopicy generovane priznivci Piratu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: V podstatě, pro prezentaci oficiálního výstupu Pirátů by tam rozhodně měl být prostor. Že se snažíš diskutovat k tomu, co tam postuju, to ti nejde upřít, to je fakt. Problém je, že to je často stylem "mám názor na cokoliv, a rozhodně si ho nenechám vzít nebo změnit".

    Třeba k těm Romům. šlo velmi zhruba o to, že Piráti nepovažují za řešení vystěhování z chátrajícího sídliště do kontejnerů, což je jen další level ghetoizace. Možná nevíme, jaké je správné řešení - ale není těžké si uvědomit, že kontejnerové bydlení (kromě toho, že ani to nebude úplně zadarmo) jen zvýší existující míru segregace a vyloučení. Oprava existujícího bydlení se mi zdá jako poměrně příčetné řešení, navíc pokud by se do oprav opravdu mohli zapojit obyvatelé těch domů, mohli by k tomu získat vztah aspoň na úrovni průměrného SVJ a nakonec by to i pro to město mohlo být nejlevnější...

    připomínám o jaký šlo odkaz:
    Piráti se snaží změnit Chanov. Řešení ghett v Česku nefunguje, protože se děje bez Romů, říkají - Romea.cz
    http://www.romea.cz/...-zmenit-chanov.reseni-ghett-v-cesku-nefunguje-protoze-se-deje-bez-romu-rikaji
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nevsim sem si, ze bys diskutoval... naopak sam delas vse pro to, abys diskuzi potlacil a z diskuzniho klubu se snazis udelat jen substitut pro RSS ctecku k piratskym blogiskum :) A ano, nektera ID, ktera soustavne jen prudila v rovine ad-hominem mam proste uz v ignore, bohuzel narozdil od ID VYHULENY_UFO jsi jim nikdy ban nedal, ackoliv byly zcela mimo tema diskuze. Jinymi slovy jsem si vyresil neschopnost moderatora zabranit osobnim utokum, ktere s tematem nesouvisi.
    Holt je koneckoncu videt, jak to u Piratu s pravidly vlastne je - priznivci je porusovat muzou, zeano ;-) I pulka tvych prispevku je fakticky off-topic. Co je dovoleno panovi, neni dovoleno kmanovi. Selektivita, s jakou uplatnujes nejaka "pravidla" je do oci bijici :-)
    A dost to vypovida o tom, jak budou Pirati fungovat, kdyz se skutecne dostanou k moci... co cele roky kritizovali budou najednou sami delat - budou na pravidla proste srat :-) Vsak na Praze 1 to uz je k videni uz dnes...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: třeba proto, že vlastně vůbec nepotřebuje diskutovat, ale stačí mu vést monolog? Jak se ve vedlejším klubu stále více diskutuje?

    Skutečná diskuze je totiž tuze nebezpečná věc. Člověk by z ní třeba mohl ještě vyjít s úplně jiným názorem, než s jakým do ní vstoupil :-) A něco takového si u některých lidí ovšem jde představit jen stěží...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Ten Danysek se úplně vyhnul mému věcnému komentáři, čím to asi bude? :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no, fajn, každopádně, mě už fakt unavuješ a nebavíš. samozřejmě, bylo by spíš divné, kdyby se mezi 900 členy obklopenými houfem registrovaných příznivců a dobrovolníků nenašel někdo, kdo si zaslouží kritiku za to, co spáchal, třeba ve volené funkci. fajn.

    ale právě pro tam nechci nikoho, kdo bude vykřikovat moudra "když někdo kritizuje Kalouska, tak je to důkaz, že je to levičák". Jako sorry. Jsi duševně spřízněn s fanoušky VkMl, i když mezi nimi zatím třeba nemáš žádné kamarády...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: hele na tyhle primitivni hratky idecek na internetu ja prdim, do rozhodnuti adminu nekecam, stejne jako si nenecham kecat do svych rozhodnuti v auditkach, kde vladnu ja. jak sem uz jednou rikal, svuj pristup menit nehodlam, multaky nemam, takze zakazy neresim a respektuju.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ve skutečnosti, silně uvažuju, že se prostě inspiruju administrátory mailserverů a převezmu blacklist z klubu Věci Veřejné. Tedy, pokud dosáhneš toho, aby tě tam odbanovali, odbanuju tě i v České Pirátské Straně? co ty na to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam