• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WEWERKA: Tak nevím, jestli smíš debrecínské párky, tak ty si odmysli ,-)

Základ je pohanka - uvařit ji (vody cca 1 palec nad povrch), potom osmažit pár proužků (na 1 porci 1 malý stroužek) česneku, na to nanést pohanku, ochutit ji solí a oregánem, plus nadrobno nakrájenou mrkví. Občas přidávám i nadrobno nakrájenou cuketu a červenou papriku.
    K tomu proužky čerstvé mrkve ,-)

Plus jsem požádala XMarge, jestli by přispěla, také řeší podobné stravování.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tak sem taky neco hodim. Nevypada to tak lahodne na prvni pohled jako jidla od Illuze, ale chutna to skvele.
    3 mrkve, tunak z konzervy (idealne ve vlastni stave), japonska majoneza (volitelne), vse smichat. Pote jasminova ryze delana v pare a shiitake osmazene na olivovem oleji s peprem/soli. Dochuceno navic jen soli/peprem.
    Porce na 3 krabicky / obedy do prace.

BTW nemate inspiraci na bezlaktozova jidla? Jidla tu vypadaji skvele, ale 90% veci z toho nemuzu.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Myslí, že dip z kozího sýru v mém životě výrazně chyběl. Brzo ho k něčemu vyrobím. Na grilování jsem teď vytvořila omáčku "Tisíc ostrovů". Řecký jogurt, byliny z truhlíku včetně koriandru, česnek, sůlpepř, čínské koření 5 vůní, rajčatová passata. Kvůli chlapovi sem to dosladila erythritolem. Guacamole nechtěl, že mu avokádo chutná divně. A to se mi zrovna tak povedlo. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Když jsme u toho kokosového mléka - rychlé připravená teplá večeře - na nudličky nakrájená vykostěná kuřecí stehna se opraží na másle a cibuli s bylinkovým kořením a lžičkou skořice, přidá se nadrobno nakrájená červená paprika, to se zalije malou konzervou kokosového mléka a nechá se cca 25-30 min podusit pod poklicí. V mezičase se uvaří rýže.
    Kdo potřebuje dohnat bílkoviny - přidá si k tomu dip z kozího sýru a řeckého jogurtu se špetkou soli.
    S tou skořicí výborné na prohřátí v zimě večer :)

BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: po, už mám takovou rutinu, že když vidím někde podle českých poměrů jeté banány ve slevě (To znamená takové co mají chut), tak jich vezmu pár kilo a doma na pokrájím do mrazáku.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: ty jo, tak to vyzkouším :)
    mixuješ banán po zamrazení nebo před?
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Dělám poměrně často, možná jsem na tom trochu zavislej ve verzi, rozmixovaný zmražený banán, tvaroh a lžíce ořechového másla
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Další ze svačin, co dům dal - rozmixovaný banán s jogurtem a datlemi, na to nakrájené mandarínky s plátky mandlí a kokosu.

MIDORI
    MIDORI --- ---
    ILLUZE: děkuju :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: jo a když nemám karotku, ale třeba jde o mrkev v únoru (je prostě sušší) a chci hladké těsto, přidávám cca 3-5 g (prostě uždibnu z kostky) droždí
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MIDORI: Někde jsem vyfotila a uložila si na mobil, promiň tu velikost.

Kokos jsem nepoužila, prostě jsem svařila mletý mák s plátkem másla a mlékem, povidlím, se špetkou skořice a lžičkou třtinového cukru.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ILLUZE: to vypadá luxusně, recept prosím! :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A když jsme u mrkve - taková ta klasika - svačina doma a na druhý den v "krabičce" do práce - nastrouhaná mrkev s jablkem (doma s plátky mandlí a kokosu, do práce s vlašskými ořechy a pár plátky kokosu).

Ty "hrníčky" jsou super - tenhle je z Orionu, pak mám z Tchiba a ten zase používám na všemožné saláty s dipy a Balkánem - nesnáším, když se cestou ta příloha k salátu rozblemcá.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Snídaně - kupodivu jedou i muži (jen mu tedy zadrhlo, když zjistil, z čeho jsou) - makové mrkvánky :)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: díky!
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Toto z alberta

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Svačina / snídaně: banán, jogurt Hollandia, a když fakt honí mlsná, tak troška agávového sirupu

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: děkuji :)

jak vypadá, respektive co to je konzervu (?) to kokosové mléko?
    užírám jen povrch z toho klasického tekutého, když jej přidávám k drůbežímu masu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam