• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Má tohle nutně potřebuji recept.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Na to mám brutal chuť
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Díváte se na sweet and sour s extra naloží zeleniny. Mě ty devadesátky pořád nějak pronásledují. :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: Pošlu odkaz na FB receptář :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: Prosím tě, máš někde recept? :))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak vše je jednou poprvé, tak včera moje první lasagne.
    V Remosce a vyšlo to! Fakt se mi to povedlo, lepší než jsem čekala :*

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pri sychrave sobote vam do toho hodim trocha prizemniho garazoveho kulinarstvi.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Udelal jsem strudlik.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Na oběd čočka s mrkví a kedlubnou. K tomu klobásky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jablečný koláč na snídani.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sobota v kuchyni. Boršč a butter chicken z krůtího s květákovou rýžou aj z listů.

    FINSON
    FINSON --- ---
    Dneska přijela tchýně a ta miluje brambory, žena chtěla na houby, ale prší, tak jsem udělal omáčku aspoň z hub nasušených loni, samozřejmě brambory, a v Bille měli v akci vepřovou svíčkovou, tak z ní jsem do té omáčky naházel medailonky. Medailonky jsou hezky měkké a šťavnaté, i když je není vidět, ale největší úspěch měla ta omáčka: Cibule, patizon, namočené sušené hříbky, ten teriyaki kuřecí vývar a smetana, z koření jenom sůl, pepř, kmín, trochu červené papriky, spíš jenom tak z plezíru než že by tam měla nějakou funkci... a rozjebat tyčákem, zahušťovat netřeba.
    To maso jsem nechal zatáhnout na pánvi a pak ho právě hodil do té omáčky prohřát a změknout.
    Výpek jsem zahustil a odlil bokem, kdybych náhodou v dohledné době dělal růžičkovou kapustu na zádíčka :-)

    FINSON
    FINSON --- ---
    Tak já vám do té krásy tady zase trochu hodím vidle, jo?
    V týdnu jsem upekl celý kuře. Nějak se stalo, že ho nikdo jiný jíst nechtěl, tak jsem měl trhaná prsa s rýží a teriyaki omáčkou (to jsem nefotil vůbec, chuťově sice fajn, i když jsem do toho neměl saké ani rýžový ocet, vzhledově to prostě nevyšlo, jakože vůbec), k zelenině po scenení za omáčku jsem přihodil kuřecí šasi a vyrobil dost dobrý vývar, a takhle jsem včera večer dojídal kuřecí nohu - chleba opečený v HF:

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: na půlky samozřejmě))
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Děkuji za kapustičkové tipy!

    Dnes vyhrála varianta pečených s oliváčem, česnekem a solí. K tomu pečené stehno a bramboro-tuřínová kaše. Akorát jsem se v závěru pečení zapomněla u jiné práce, ehm, takže byly krupavější než bylo v plánu. Ale manžel si to takhle pochvaloval.

    1KA
    1KA --- ---
    Syn pro mě upekl mrkvový dort.

    MIST
    MIST --- ---
    ILLUZE: premyslim tu, ze to je poprve co slysim, ze nekdo zpracovava k jidlu rybi kost :DDD
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes květákový krém, příjemně zahřál.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jo. Už to, ode mě, okopirovaly aj restaurace. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam