koukam, ze tady se to slusne rozjelo...:)
RAGUPKI: je to jak rikas, rozdily jsou u nas obrovske a ja jsem rozhodne ve skupine, ktera je timhle systemem hodne bita....ale nejak to moc neresim, sam jsem si vybral svuj obor, sam jsem si vybral, ze to budu delat v cechach, dokonce i na tyhle skole kde je matematika dost okrajova, ale na druhou stranu, to pro me bylo od zacatku financne zajimavejsi, nez treba CVUT, jinak nemam v ramci skoly politicky ambice, takze s tim nic nenadelam. Ale jen porovnavam s jinymi skolami, a porad me to prijde lepsi varianta, nez ta represivni. Kamos v Liberci na TULu nebyl nejakou dobu uplne uspesny, no a uz ma jen 75% uvazku.
ARCHIMEDES: vidis, me ta zkratka AIP nedavala smysl, ale nejak jsem si ji pamatoval takhle...v mem oboru je ta korelace pomerne spatna. Numericka matematika je spojena s obecnou matematikou, drive se pocitalo poradi v oboru a meli jsme pro numerickou matematiku vlastni oborovou skupinu. Ted jsou vsechny numericke casopisy na urovni Q3/Q4, zachranuje je jen to, ze obcas maji prekryv s jinym oborem, treba mechanika, apod. btw. pro MDPI ted delam jedno SI, nechal jsem se k tomu premluvit kamaradem :D
DOTCOM: jestli funguje nebo ne, nejsem schopen rict, ja jsem tohle u nas nevymyslel, ale asi ten prepocet bude porad sedet. Jedine, co me napada, ze u nas je dost pocetna skupina chemiku, ktery opravdu z toho systemu odmenovani ryzovali hodne penez a pro ne je proste nepripustny, ze by se penize prestaly pocitat pres publikace...podobne to bude asi na jinych pracovistitch taky, ale jak jsem psal, tam nedavaji bonusy, ale naopak malusy (uvazek/osobni dolu)