Path of Exile 2 / 33 hodin / PC / #dohranoVim ze je to troufale u takoveho typu hry napsat ze jsem ji dohral. Vzhledem k early accessu a polovicce povolani i dovedností či zbraní je to na pováženou.
Nicméně jsem dohrál příběh a hra mne hodila do ng+, tak to s dovolenim shrnu.
Krása, přátelé krása. Nevěřil jsem, že najdu ještě někdy ještě akční rpg hack´n´slash stylu a budu se tesit na kazde jeji zapnuti.
Po fiasku s Diablem IV, kdy jsem se na něj těšil jak malej a po dohrání příběhu, z něhož si vybavim tak možná pěkný Tree of souls a obrovského hada, jsem tady v každé mapě plesal.
Tyhle hry jsou v základu dělané tak, aby vás protáli různými biomy od lesů,. bažin, přes pouště, do nějakého bubáckého podsvětí nebo tak něco.
Tady je to taky, ale přemýšleli nad každou mapou, aby byla trochu jiná a s něčím co tu ještě nebylo.
Ve hře je ultimátní nový prvek a to monost používání WSAD k pohybu a mezerniku na taktický dodge roll. Z klasického žánru se nám tak stává dost možná roguelite záležitost.
Poškození jsou znát. Se svým válečníkem jsem rozdával co jsem mohl. Boj odsýpal krásně. Na druhou stranu jsem nebyl nesmrtelný. Kde co jsem ustál ale chvíle nepozornosti mne poslala na respawn i tak.
Velký tahák kromě krásných map je lovení vedlejších bossů. Ty hlavní potkat musíte, ale vedlejší vám za ulovení dají často nějaký permanentní buff postavy.
V současném stavu mi hra vyhovovala. Nejsem profi hrač PoE abych mohl říct, zda je potřeba nějaká abilita nerfnout nebo boostnout. Dropy padaly pěkně, za ten průchod jsem našel asi 7 legendárních věcí.
Systém skillů je zajímavý, odemknete si hlavní na daném levelu musíte na něj mít staty které si vylepšujete v obrovském stromu dovedností. Dá se v něm dojet k opravdovým šílenostem, které postavu komplet změní. Co je super a vracíme se tím ke kořenům, že klasicky můžete používat cokoliv, na co máte staty.
Ted už jen bodově nějaké +/-.
+ krásná hra, úroveň detailů byla na občasné zastavení a kochání
+ běží i v současném stavu dobře (občas mi zlobil ping, ale to neberu za hw problém)
+ roguelite pojetí
+ malé osady, kde z teleportu jste raz dva u vendora a truhly
+ nápadité prostředí i nepřátelé
- některé mapy podle mě zbytečně velké
- ubral bych na brutalitě. Zejména v posledních částech jsem byl docela zhnusen aranžmá místností. Hra koneckonců nemá 18+ jen tak pro nic za nic. Výběr postavy je formou trestanců na šibenici, kde právě váš vybraný jako jediný přežije a ostatní před vámi oběsí...
Celkově držím hře palce a rád se k ní vrátím. Ted si dám pauzu.
Koupeno na Steamu za nějakých 28eur. Někdy později to bude free2play. Mě to bylo tak nějak jedno, protože hrát chci ted a za tu cenu dostanete i 300 ingame mincí, co mají +- takovou cenu, jaká stála hru. Můžete tak v podstate nakoupit něco důležitého co vám hru usnandní - třeba tabulky do inventáře, tabulku pro měny, aukci atp..
Za me velice příjemné překvapení a doporučuji zahrát