• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    JORGES
    JORGES --- ---
    MASLIX: Přišlo mi, že se španělským (původním) dabingem a anglickými titulky je atmosféra ještě o 20 procent výš :)
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    Blasphemous / XSS / 52 hodin / #dohrano

Hmm, nejvyssi cas si priznat, ze metroidvanie jsou moje true-true guilty pleasure....

Tohle mi strasne sedlo. Stredoveke prostredi a lore ze spanelske inkvizice. Uzasna svizna grafika podporujici lidskou fantazii - automaticke doplnovani pixelu enabled a porad to funguje jak za dob dooma :-) Temna atmosfericka hudba dokreslujici zoufaly hon za vykoupenim. Efektni repetitivni souboje, ktere neomrzi ani v pozdejsi fazi hry. Obtiznost nastavena tak akorat, bosove nejsou blocker pro dalsi postup. Kombinace perku a upgradu dela z hlavniho hrdiny postupne zbran ala nuz do masla. Jedine co bych vytknul, je neprilis chytlave podany pribeh. Precejen archaicka anglictina ve spojeni s nabozenskymi vyrazy a latinou, obcas ve forme rymu, je tuzsi na srozumitelnost. Mozna i prave proto je z toho citit, jakou Blasphemous dostalo lasku a peci od vyvojaru napric vsemi tvurcimi teamy. Na 100% uz nemam silu ani cas, hodne itemu lze stejne najit jen podle e-navodu.

VOZKA
    VOZKA --- ---
    Thief: The Black Parade / PC / 20 hodin / #dohrano

Paráda, nadšení, škoda že už to skončilo.
    The Black Parade je neoficiální kampaň do prvního Thiefa, respektive do jeho fanoušky modernizovaného enginu, na které pracovali zkušení autoři asi pět let. A je to znát.
    Kromě celkové kvality mě nadchlo zejména to, že má podobnou strukturu jako samotný Thief - nejedná se hlavně o čisté stealth vloupávačky jako v Thiefovi 2, je tam i hodně hororu, okultna, chaotické napůl abstraktní prostředí trochu jako v legendární misi The Sword, dvoje podzemní katakomby, které ale každé mají úplně jiný vibe... Je to DOBRODRUŽSTVÍ, což je důvod proč mě Thief Gold bavil víc než Thief 2.

Příběh celkově není nic výjimečného a dabing protagonisty je trochu na sílu, ale všechny ostatní produkční hodnoty jsou podle mě na úrovni původní hry, včetně intro/outro videí ve stejném formátu. Všude je hromada readables, které dokreslují herní svět a propojují příběh Black Parade s událostmi Thief trilogie (jedná se o prequel), narazíte i na některé stejné postavy, a tak ač příběh samotný je poměrně přímočarý, dostáváte (pokud vás baví číst) průběžně informace, na základě kterých se můžete zamýšlet, co asi bude dál a jak to celé dopadne.

Jednotlivé mise jsou obří, je jich deset a hra mi napočítala herní čas 19 a čtvrt hodiny, ale ten podle mě nepočítá quickloading, takže reálně to bude určitě o pár hodin víc. Jen asi ve dvou misích jsem měl pocit že jsou moc velké a zbytečně se táhnou. Opakovaně se mi stalo, že jsem splnil hlavní objective a při cestě zpátky na start jsem objevil úplně novou část mapy, o které jsem vůbec nevěděl. Kampaň přináší i docela dost nových typů NPC a občas vám připraví taškařici, jakou určitě nečekáte. A autor miluje creepy sochy.

Thief engine má jistá specifika která mohou být z dnešního pohledu trochu otravná, ale celkově dávám 9/10 - level designem a celkově hratelností je to místy výše než původní hry, příběhem a celkovou invencí v oblasti world buildingu je to spíš na úrovni dobrého datadisku než samostatné hry, ale pro nás fanoušky je to fakt skvělé.

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LEFTY: Gratulki! Plechovky byly ještě v pohodě, ale rybaření mě sralo nemálo :⁠-⁠D
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY:
    update:
    Stellar Blade / PS5 / 56 hodin / #dohrano
    Dojetá platina, protože mi to nedalo. Zkurvený plechovky, zkurvený rybaření. Ale díky hintu a triku s PS+ cloud saves jsem sfounkul dvě ukončení prakticky najednou.
    Ještě pár screenů polonahé EVE, a abyste viděli, že mám VŠECHNY TY PLECHOVKY!

BLESK808
    BLESK808 --- ---
    Alan Wake 2 - Lake House DLC (3,5 h)

Obě DLC jsem koupil před rokem. Night Springs jsem hrál hned, ale vůbec mě nebavilo. Nakonec jsem se dokopal dohrát i druhý DLC a nelituju. Lake House je mnohem vic jako základní hra, děsivá a s hororovou atmosférou, což mi sedělo mnohem víc oproti akčnějšímu Night Springs. Pokud bych AW2 dal 9/10, tak Lake House dávám lepší sedmičku.

BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    BELIEVER: pardon, je to samozřejmě Grandia II
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Granda II / Retroid Pocket 5 Dreamcast emu (Flycast) / 36h / #dohrano

Pěkné JRPG, i když jedno z těch slabších, co jsem v poslední době hrál. Na Xenogears ani Skies of Arcadia to nemá, úplně mi nesedla stylizace a příběh je takový nic moc.

Udržely mě hlavně fajn hlavní postavy a skvělý soubojový systém postavený na přerušování nepřátelských komb. Obtížnost poměrně nízká, ten combat system by si zasloužil tužší fighty. Až na jeden nebo dva bossfighty jsem to proplachtil víceméně bez námahy.

Pro JRPG nerdy jako jsem já doporučuju, ostatní můžou přeskočit.

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    Postal 4 - No regerts / 31 hodin / #dohrano

Postal asi predstavovat nemusim. Je to pomerne kontroverzni hra a to predevsim kvuli svoji zabugovanosti. Me to zase tolik neva, ale uprimne - kdyby to nebylo tak rozesrany, hral bych to mnohem dyl, ale takle sem se s tim moc neparal. Ten svet me celkem bavi, ale tech bugu je proste moc.

Asi nejhorsi bugy:
    - zasekava se AI
    - nefunguje moc pozicovani AI, tze koukaj jinam nez strilej a kulky vychazej z hlavne pod uhlem az 90 stupnu (zpatky sem nikoho strilet nevidel)
    - celkem caste crashe (nejcasteji ve fyzice)

Mene otravne veci:
    - dlouhe a caste loady
    - nekdy se z toho stane slide show (fps dropy)
    - dost casto vubec netusim proc po me NPC strilej. naucil sem se s tim zit a ke konci vrazdil pro jistotu kazdyho..
    - je skoda ze po loadu se vsichni respawnou - nema cenu vsechno kilit, kdyz hodlate umrit..

Questy jsou oK, vetsina z nich je i vtipna, ale nektery brutalne otravny - treba v misi Game Tester prochazite fiktivni hru, ale kurva nemaj udelanou friction, vsechno klouze a nejsou nikde naboje - to uz nechci zazit. Soundtrack je taky ok, takovej prumernej hospodskej metlos.

Celkove hodnotim kladne - NO REGERTS :)

a obligatorni:

a pro jistotu jeste jednou:
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PSY_CHAOTIC: hehe, takle mi prisla Amnesia - Rebirth: spousta honeni ve stisnenych prostorach dost casto nemaje tucha co se deje a co mam vlastne delat.
    ale dohral jsem to a nebylo to tak zly (teda az na neustalej stres z potratu (nechci hrat za tehotny!) a klise puzzle... ale chapu, co mas ve hrach porad vymejslet).
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Já byl naprosto posranej z toho malýho baráku, jak je tam to tělo... a co se tam děje potom. To byl fakt mazec. V žádný hře jsem takhle rád odněkud nevypadl ven jako tam.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    KLEINZACH: Hrad byl pro mě nejhorší zásek. Přesně to, co v hororovkách nesnášim - uzavřený prostory, jedno jak druhý, někdo tě tam nahání a ty vůbec netušíš, co máš kde dělat. Strašnej zabiják nějaký atmosféry, tam už je jedině ta beznaděj :D
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PSY_CHAOTIC: tje dobry vedet.. me moc neba uz ani ta vesnice, ale zkusim to nejak prezit
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Resident Evil Village + DLC / 23 hodin / #dohrano
    Zhruba první třetina hry mě moc nenadchla. Začátek přímo ve vesnici byl sice lepší, ale pak jsem se zaseknul v hradu, nějak mě to přecházení z místnosti do místnosti nebavilo a navíc jsem se tam docela zaseknul a na nějakou dobu to odložil. Když jsem se ale dostal z hradu, tak se to parádně rozjelo a pak už to byla slušná jízda až do konce :) Dohrál jsem i DLC, který mě ze začátku až tak nebavilo, ale postupně se to zlepšilo, ale i tak mi asi víc seděl akčnější gameplay z hlavní hry. Ve výsledku to je nakonec asi nejlepší Resident, z těch, co jsem hrál. Mám jich za sebou zatim teda jen pár (Biohazard, remake 2 a 3).

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    DOOM: The Dark Ages | Revelations / PC / 14 hodin / #dohrano

Jestli jsem se měl s Doomem na nějakou dobu rozloučit, tak tímhle DLC. I v endgame předhazuje jednu arénu za druhou, aby ani na moment neztratilo moji pozornost. Jen na novou sekundární zbraň, která vrací do hry pohyb z Eternalu, jsem si nestihl zvyknout a při první příležitosti přepnul zpátky na štít.

THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Cyberpunk 2077: Ultimate Edition/Nintendo Switch 2/220 hodin/#dohrano

CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    Atlas Fallen/37 hodin/#dohrano

Dohráno na Xboxu, v rámci GP. Dlouho jsem ji měla ve wishlistu na steamu. Prohrabala jsem každý cm hry a našla co se jen dalo. Nějakou dobu jsem válčila s ovládáním, ale nakonec se povedlo a i větší fighty šli jak po másle :) užila jsem si hru naplno

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    The Last of Us / 26 hodin / #dohrano

Tohle byl fakt videoherní majstrštyk a jsem rád, že jsem se k tomu konečně dostal. Hry pod záštitou PS jsou totiž naprostá špička, jak už jsem se mohl mnohokrát přesvědčit (GoW, Horizon, Days Gone, Ghost of Tsushima, Ratchet, Uncharted,...), a ani tady to nebyla výjimka. Příběh, grafika (optimalizace na PC!!!), soundtrack, gameplay - všechno prostě dokonale fungovalo a vlastně ani nevím, jestli bych hře dokázal cokoliv vytknout. Snad jen, že to klidně mohlo být delší. Ale proto tu je druhý díl, ne? ;)

TERZ
    TERZ --- ---
    Kingdom Come: Deliverance II/160h/#dohrano
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Mixtape (2026) / XSX / 4 hodiny / #dohrano

Už to tady dohrál kdekdo, tak jsem si to dal taky. Kdybych měl nějak shrnout mé pocity: jsem si stoprocentně jistý, že ve mě hra NEzarezonovala tak, jak bylo zamýšleno. I když moje dospívání probíhalo zhruba ve stejné době (tedy pravděpodobně - hra obsahuje spoustu anachronismů, ale tipnul bych to na konec devadesátek), bylo naprosto jiné, a to nejen co se doprovodného soundtracku týče. Troufám si tvrdit, že tomu tak tehdy bylo u většiny puberťáků z bývalého východního bloku. A vůbec celkově se coming of age v Evropě a Severní Americe nedá moc srovnávat, na tom se asi shodneme.

Nicméně to by nevadilo, v určitém věku všichni řešíme ty samé problémy a vcítit se člověk nakonec dokáže do různých osob. V téhle hře jsem s tím ale měl velký problém, protože hlavní hrdinka mi byla extrémně nesympatická a zbytek postav už moc prostoru nedostal. Vychvalovaný soundtrack mi navíc přišel docela zcestný a až na výjimky se nehodící k danému okamžiku. Není to tím, že bych dané interprety neznal - jsem myslím celkem hodně hudebně erudovaný a mám dost široký záběr. Jen mi prostě přišlo nereálné, že by někdo ve věku & stylu hlavní hrdinky dobrovolně zvolil právě tyhle skladby.

Herně vlastně není moc co hodnotit. Je to spíš takový interaktivní příběh - hodně mluvení prokládaného jednorázovými hříčkami a několika point & click sekcemi. Všechno je naprosto lineární, nelze udělat něco jinak, než jak hra chce. U některých hříček jsem se celkem bavil, jiné byly otravné a celkově mi přišlo, že různé části dělali různí lidé (myšleno tak, že jejich kvalita i provedení bylo výrazně odlišné). Málokdy ve mě něco vyvolalo nostalgickou vzpomínku, tedy až na "překážkový běh". U něj se mi okamžitě vybavil Pepsiman a začal jsem přemýšlet, ve které z krabic mám po stěhování schovanou PS1 :-)

Že v téhle hře jde opravdu hlavně o hudbu, to se mi potvrdilo při závěrečných titulcích, kdy mě naprosto bez varování srazil na kolena Plainsong od The Cure. Všichni totiž dobře víme, že Disintegration is the best album ever a já mám s jeho poslechem spojené tak intenzivní pocity, že si ho paradoxně nemůžu pouštět moc často. Je mi naprosto jasné, že pokud v někom podobně silnou reakci vyvolá víc skladeb, se kterými se v téhle hře setká, automaticky bude Mixtape hodnotit mnohem pozitivněji než já. Ale tak už to prostě je, nelze se zavděčit všem. A v hudbě to platí dvojnásob.

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Viewfinder / 5 hodin / #dohrano

Super logická záležitost. Takový mix mezi Portalem a Superliminal. Chvílema to umělo fakt potrápit, takže spokojenost :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam