Když jsme u těch fuckupů, tak se taky podělim.
1) Zkoušel jsem ten recept na sušené maso z mletého viz YT video  níže ( 
POHODAVOLE ) 
- omylem jsem koupil mix hovezi / veprovy, tuk do 30%, nicmene rikal jsem si ze to i tak zkusim
- nebyl to dobry napad
- chutove to bylo jako studena sekana
- bylo tam toho tuku fakt hodne po vysuseni, takze se to muselo dat do lednicky a rychle snist
+ dal jsem to mezi dva pecici papiry vyvalel valeckem na testo a slo to skvele 
2) Zkoušel jsem tohle - 
STEVIE- koupil jsem na to veprovou peceni, ktera mela takovej dost prorostlej jeden kraj
- takze jsem to riznul na dve casti, jedno mene tucne cisty maso, druhy dost tucny 
- 3 dny soli je fakt moc, i s odsolovaci lazni
+ pustilo to fakt hodne vody
+ po tydnu jsem sundal tu tucnou cast a pouzival jsem to jako slaninu - chutnalo to skoro jako pancetta 
- ten vetsi kus mi prisel furt malo "hotovej" tak jsem to nechal dva tydny a bohuzel to chytlo plisen.. 
- zapomnel jsem zvazit takze jsem tak spis odhadoval jestli uz to bude pocitove.. 
- nevim jestli to bylo tim ze to bylo hodne prorostly a nebo jsem dal moc tlustou vrstvu obvazu ....