ROLAND: boha bych do toho netahal (jsem ateista, díky bohu.), DNA se spíše vyvíjí a "hledá" možnosti, jak přežít - možná je snaha o AI a propojení živé hmoty a křemíkového obvodu jen dalším stupněm evoluce...?
SULTHAN: jasně, ano u MS byl problém s uživateli, jenže - dovolím si paralelu - pokud budeš mít dítě a budeš ho vychovávat jako rasista nebo muslim nebo křesťan, tak to dítě tyto hodnoty převezme a věří jim - ono mu asi nic moc jiného nezbývá... a zřejmě až od stadia vývoje, kdy je daný jedinec schopen více nahlédnout fungování své i ostatních a propojit si např. určité chování s nějakým výsledkem a mít k tomu ještě nějakou morální oporu... je to spousta kroků - úrovní než se k něčemu takovému jako lidstvo dostatneme... a ano taky souhlasím, že u těch jednoduchých AI asi moc není nad čím uvažovat, ale stejně bychom tyhle etické věci asi měli mít nějak dopředu promyšlené - což se předpokládám zřejmě nějak děje, jen jsem na to ještě nenarazil.
CROSS: nj to taky řeším, dneska jsem byl zapůjčit matraci s igelitovým potahem a musím zlikvidovat starou hnusnou smradlavou matraci, raději bych to nechal udělat nějakou AI :)
INDIAN: mně se stalo, že jsem se s někým bavil o Moaně - našel jsem ji takhle náhodou na youtube a pak jsem ji i viděl - originál s titulky, pak to někomu vyprávím a on mi říká, jestli to fakt není Vajana :) Nakonec jsme zjistili, že se bavíme o stejném filmu, jen jsme k němu přišli různou cestou přes různé názvy :)