SALVATOR: no mrazivé je, pokud ten Zipfův zákon doopravdy není ve světě okolo, ale jen v naší hlavě :-) to patří do nějaké filosofické konference, každopádně. Většina lidí, co o tom přemýšlejí, ale připouští, že jazyk hodně formuje způsob, jakým vnímáme svět. Ted' tu máme pravidlo, které ale popisuje, jak se formuje jazyk, pokud je pro lidský mozek rozpoznatelný jako jazyk. A to člověka samozřejmě trkne - takže tady si už podruhé vytýhl zákonitost, která mi fascinuje a když ne do tohohle klubu, taky jsem o tom už psal... (např. že Voynichův rukopis, který hodně jazykovědcům a kryptologům vrtal hlavou, pravděpodobně není nějaký čistě dekorativní fake, protože je psaný něčím, co zipfovo rozložení dodržuje...)
Jak říkám, filosofické spekulativní důsledky jsou sice mírně zajímavé, ale nejde je kvalifikovat jako "fakt". Pokud to chceš řešit dál, můžeme v některém z mých všeobecně použitelných klubů, protože mě zajímají kromě faktů i spekulace, nebo snaha vydedukovat z faktů nějaké zobecnění, ale nechci tím tady spamovat...