úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
JINX
---
---
19:49:04 8.12.2022
1 odpověď
+1
KOLU
: Kofio?
KOLU
---
---
19:08:46 8.12.2022
1 odpověď
Zdravím, ví někdo kde lze aktuálně v Praze sehnat Clever Dripper?
HONCKA
---
---
11:57:33 28.11.2022
J4C0B1M
: Je to o něco komplikovanější, než mám třeba já na quamaru, kde jenom vyšroubuju z jedný a z druhý strany kámen a mám hotovo, ale pokud máš základní nářadí nemáš úplně dřevěný ruce, tak to vyměníš sám imho rychlejc než by tě stála cesta do servisu
How To: Conical Burr Replacement
https://www.youtube.com/watch?v=s-bBlLNMtyg
J4C0B1M
---
---
12:38:14 27.11.2022
1 odpověď
Zdravím, mohl bych prosím někomu v Praze dovézt Baratzu Encore na výměnu kamenů + vyčištění, prostě údržbu? Budu kupovat Wilfu Svart/Fellow Ode, ale tenhle bych chtěl mít jako záložní/na chatu v rychtyku. Díly bych koupil asi sám a zaplatil jen práci.
CMLKA
---
---
15:16:37 24.11.2022
+1
Helejte, pražírna, pro kterou pracuju má teď 20 % slevu na věci Asobu a jsou moc pěkný. Tak na to koukněte. Kód je "blackfriday22"
ASOBU – espresshop.cz
https://www.espresshop.cz/kategorie-produktu/baristicke-doplnky/hrnky_termosky/asobu/
DEIKSAC
---
---
10:08:24 2.11.2022
Atd atd
DEIKSAC
---
---
10:07:56 2.11.2022
Uvolnovani CO
https://ttu-ir.tdl.org/bitstream/handle/2346/84940/ICES-2019-172.pdf
DEIKSAC
---
---
10:06:24 2.11.2022
+1
KOLU
: Cum bajšpýl
A Science Guide To Coffee Freshness - European Coffee Trip
https://europeancoffeetrip.com/coffee-freshness-science/
ICARUS
---
---
23:15:00 1.11.2022
Hlavně každá várka upraženého kafe bude mít úplně jiný obsah CO2 a dost pravděpodobně CO2 bude unikat různou rychlostí. Dost by mě tedy překvapilo, kdyby z toho šly dělat nějaké přesné závěry.
KOLU
---
---
22:24:36 1.11.2022
1 odpověď
+1
No nevím, Factory default ve VST je 1% hmotnosti CO2 a 3% hmotnosti vlhkost. Vlhkost jde změřit. To jsou měřitelny hodnoty s dostatečně presnejma vahama, větší problém bych viděl v tom jakej bordel do hmotnosti zavede absorpce případně únik vlhkosti. Coz mě nenapadlo. Nejakej science paper stran obsahu látek a stáří kávy určitě bude někde existovat.
MESKALITO
---
---
22:17:33 1.11.2022
DEIKSAC
: vážně ano, ale s omezeným rozpočtem
DEIKSAC
---
---
20:48:56 1.11.2022
1 odpověď
MESKALITO
: no ještě asi potřebuješ vyloučit vliv změny vlhkosti. Ten výzkum je nějakej vážně míněnej?
HONCKA
: pokud už budeš mít váhy, kterejma jsi schopnej vážit úbytek co2 ze vzorku, tak budeš mít i přístup k laboratornim mlynkum
MAJA
---
---
16:32:45 1.11.2022
jenom tipuju, ale toho CO2 bude asi tak 10x méně než zbytek namletého kafe v mlýnku ... možná to vážit i s mlýnkem
KOLU
---
---
15:57:11 1.11.2022
HONCKA
: Proto píšu zvážit po namleti
HONCKA
---
---
15:36:17 1.11.2022
2 odpovědi
KOLU
: jakej mlýnek namele na prach bez toho, aby v tom mlýnku něco zbylo? Teureticky by to šlo zvážit i s mlýnkem, ale problém je ten, že běžný přesný váhy ti zváží pouze relativně malý množství. Váhy, který budou mít dejme tomu do 10kg s přesností 0,001g asi běžně neseženeš.
MESKALITO
---
---
15:11:20 1.11.2022
KOLU
: Jasně dobrý tip, čím větší rozdíl v hmotnosti tím čerstvější jestli tomu dobře rozumím
KOLU
---
---
15:04:15 1.11.2022
2 odpovědi
+1
MESKALITO
: Zvazis vzorek, nameles na totální prach, necháš z toho uniknout CO2, Zvazis znova. Bude to chtít hodně přesný váhy... Mozna pro kontrolu zvážit ještě okamžitě po namleti.
MESKALITO
---
---
12:52:34 1.11.2022
2 odpovědi
Tušíte jak by se dala ověřovat čerstvost kávy, z hlediska výzkumu, abych mohl zpracovávat nějaká data? Ochutnávat me to nedává smysl, nejak merit unik CO2?
UMIAKI
---
---
20:58:00 31.10.2022
DUBLIN
: Zhruba okolo 66 990 Kč.
DUBLIN
---
---
20:27:28 31.10.2022
1 odpověď
Cau, věděl by někdo přibližně kolik tak může stát pronájem kávovaru nebo koupě Jura X6 do firmy? jen tak mě to obecně zajímá co firma pořídila
KEVIN00
---
---
13:18:16 23.10.2022
Do pražírny Upraženo zamířily tři gastronomické Oscary
https://cc.cz/beskydy-zaujaly-v-londyne-do-prazirny-uprazeno-zamirily-tri-gastronomicke-oscary/?
NOISEGATE
---
---
12:14:23 18.10.2022
Nekdo tip na dobrou Etiopii nebo jinou kyselinu na espresso do tisicovky? Posledni pytel jsem bral z cofee spot a nechutnala mi. Diky.
KOLU
---
---
23:51:27 16.10.2022
Nejtěžší je najít si v bytě místo s relativně stabilní teplotou. Obzvláště tady v UK jak jsou vsecky baráky z papíru a sádrokartonu... Prdel
KOLU
---
---
23:50:19 16.10.2022
Stejnej problem jsem měl s Atagem. Jakmile byla teplota vzorku rozdílná od teploty kalibrace a kalibrační kapaliny, kecalo to. VST mi přijde že je ten rozdíl schopnej líp kompenzovat (mel jsem na nejakej čas oboje, atago jsem nakonec prodal).
BLACK_ONYX
---
---
22:29:20 16.10.2022
BLACK_ONYX
: Je potřeba měřit chladné kafe a dostat se pod 25°C. Resp blízko teplotě destilky při kalibraci.
BLACK_ONYX
---
---
22:27:04 16.10.2022
1 odpověď
KOLU
: viděl jsem, ale měl jsem z toho videa pocit, že to bylo celkem spichnute horkou jehlou. Pravda je, že se musí s každým měřením kalibrovat. Zkouším s VST vedle sebe a s dobrým workflow je to fakt dostatečně přesné. Jsem zvědav na tu druhou verzi.
KOLU
---
---
20:04:44 11.10.2022
1 odpověď
kdyz to testoval Lance Hedrick tak to dopadlo dost tristne...
MOMENT
---
---
15:51:10 11.10.2022
BLACK_ONYX
: to vypada dobre!
BLACK_ONYX
---
---
12:04:10 1.10.2022
1 odpověď
+4
Testuji DiFluid. Při správném používání je to přesné jako VST, ale za zlomek ceny. Maximální odchylka 0,03%
Toto může být zásadní pro kvalitu kafe v hodně kavárnách.
Appka by snesla ještě trochu doladit, ale to je otázka času.
CMLKA
---
---
10:08:21 25.9.2022
UMIAKI
: Ano! Mam ho rok a stale na nej nedam dopustit!! A porad to tu pisu dokola. Kdyz jsme na chalupe, kde mam starej Rhinoware, tak mam vzdycky pocit, ze mi upadnou ruce, nez kavu namelu.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam