CMLKA: řepný hummus mi moc nechutnal. A to miluju jak řepu, ta hummus. Možná jsem tam té řepy ale dala moc.
BEBEBE: přidám ji do vývarové polévky, Pečenou do čočkového salátu, zejména s kozím sýrem se hezky kamarádí.
A teda miluju šubu. Bramborový salát na řepných steroidech a se sleděm (ha, budu ji muset vyrobit)
http://www.labuznik.cz/recept/suba-aneb-sled-v-kozichu/
Skvělá je do risotta (a jak tak o tom přemýšlím, tak bude moc dobrá i s ječnejma kroupama a nebo quinou, možná i s pohankou). Nedaří se mi dohledat původní recept. Nakrájíš řepu na kostičky a se solí a olejem upečeš tak, aby měli zkaramelizovanou kůrku. Tak 80 g na porci. Půlku rozmixuješ s vývarem na pyré, půlku necháš na kostičky. Uděláš cibulovej základ na risotto, přidáš rejži a červené víno a podlejváš tím řepným vývarem a vaříš s bobkovým listem a novým kořením. do uvařené rejže přidáš pečenou řepu, parmezán a máslo.
A pak jsem našla Blumenthalí recept na řepné risotto ;-)
https://tenplay.com.au/channel-ten/masterchef/recipes/beetroot-risotto
Ale taky dělá s řepou špaldoto a to vypadá daleko reálněji pro domácí podmínky.
http://www.saveur.com/article/Recipes/Spelt-Risotto-with-Beets-and-Horseradish