GEISHA: je to tak :-) mamka na to taky kouká podezřívavě, ale jedu do tři roky a nic nám nikdy nebylo. Dost poctivě očichávám ai měsíc starý chilli voní jako když jsme ho vařili. jsem hodně háklivá na to, jestli je jídlo čerstvé resp. jestli smrdí a tady mim to fakt nevadí. Manžel na tom jede od dětství a doprí. Beru to tak, že je to zavařený, dávám fakt pozor na skladování (typicky nenechat chladnout na slunku) a aby to ploplo. Stejný jako jakýkoliv jiný zavařeniny.
Mrazit to nechci, protože to jednak některým surovinám ubírá na konzistenci a druhak vůbec nemám místo v mrazáku. Máme tři šuplíky nacpaný zeleninou, hotovým jídlem třeba z Ikei nebo Lidlu a džusama (geniální objev:
https://www.tropico.cz/cs/) a nevejde se tam fakt nic.
A moc to nevnímáme, že něco tiká. Jsou to jídla, která máme rádi kdykoliv (chilli, boloňská, ty polívky) a jenom je to na dlouho je vařit. Takže máme železnou zásobu v lednici.
A nevybavuju si fakt za celý tři roky, že by mi bylo blbě z jídla. A to mám dost citlivý bříško...