úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
NENUFER
---
---
14:12:05 22.4.2020
+2
_ANT_
: kimči zvané čalamáda :-) u nás sa teda do toho vačšinou dávalo len zelí (kapusta), paprika a cibuľa. S mrkvou a karfiolom nám to moc nešlo.
MICHELLEDANIELS
: nastrúhaná červená repa, čerstvý alebo zavařovaný křen, sladkokyslý nálev (voda+cukor+soľ+ocot, u nás i čierne korenie (pepř) a trochu oleja). Keď bol křen čerstvý tak sa nálev vždy prevaril aby nebol tak ostrý.
GALE
---
---
13:06:28 22.4.2020
1 odpověď
ZUZKAOU
: Své první kimčchi podle tebe jsem dělala tak před měsícem ještě podle starého receptu. Je trochu (víc) improvizací nez bych ráda, protože v té době už byl problém sehnat korejské chili, sušené krevetky a kupodivu v Globusu neměli nashi. Takže tam skončila sladká paprika a trocha chili a nějaké malé drahé sladké jablko, bez krevetek. Chutná mi moc a byt nesmrdi. Krevetky jsou na pořadu dne příště. Jen jsem asi použila vic pasty, protože mi chuťově přijde o dost výraznější a červenější než to, co jsem si přinesla ze zdravé výživy. Příště asi budu ochutnavat i směs se zeleninou a nenasypu tam bezhlavě všechnu pastu hned.
_ANT_
---
---
12:42:07 22.4.2020
1 odpověď
+1
Tohle je takový kimchi alá moje babička. Tzn. původem z východního slovenska, šmrncnutý maďarským vlivem. Zelí, mrkev, paprika, květák, cibule a ředkev. Můžu se toho užrat.
POHODAVOLE
---
---
12:19:49 22.4.2020
KASUMI
: da se to ulehcit pastou, kterou maji v sape. Kdybys chtela, tak mozna jeste nekde doma najdu obal.
KASUMI
---
---
11:47:56 22.4.2020
2 odpovědi
Slo by si ulehcit cast prace touhle pastou?
Je v tom
Tapiokovy syrup, voda, hneda ryze, paprickovy prasek, sul, alkohol, soja, cesnek, cibule
GENEVIEVE
---
---
10:34:01 22.4.2020
ZUZKAOU
: budu za dementa, ale tenhle odkaz jsem při pátrání nenašla :-D díky všem! :-)
KASUMI
---
---
9:59:30 22.4.2020
ZUZKAOU
: Super clanek
Diky za nej
Ale stejne se do toho bojim jit :((
ZUZKAOU
---
---
8:57:06 22.4.2020
3 odpovědi
+3
GENEVIEVE
: ale tohle si mohla dohledat! :-P
Kimčchi | Zkvašeno.cz
https://www.zkvaseno.cz/kimcchi
KOZINA
---
---
23:35:35 21.4.2020
GENEVIEVE
: doma děláme podle kluků v akci většinou kolem 12kg ve více lidech a všichni jsou spokojený. Dá se tam přidat téměř cokoli - okurky, papriky, ředkvičky..
GENEVIEVE
---
---
21:41:02 21.4.2020
2 odpovědi
nemáte někdo ověřený recept na kimchi? měla by h doma mít už všechno, zajímají mě hlavně pomery surovin a postup. zelí jsem nenakládala ani klasický... díky!
KOCHANSKA_CH
---
---
17:12:49 21.4.2020
PALEONTOLOG
: Ano, skladuju ve skle tímto způsobem čisté vývary a stejně je v polévkce/omáčce ještě dlouze převařím. Zbytky hotových polévek vrznu na mráz.
PALEONTOLOG
---
---
13:43:56 21.4.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: špatně přežívá, ježiši. buď se zavařuje 2x100C nebo jednou 120C.
KURE
---
---
13:40:22 21.4.2020
+1
JAJITA
: jasně že ne. proto mluvíme o trvanlivosti ve dnech a v lednici.
ne roky v pokojové teplotě.
JAJITA
---
---
13:35:48 21.4.2020
1 odpověď
+2
KURE
: ta sklenice takhle fakt není sterilizovaná, ani smykem ;-)
JAJITA
---
---
13:30:31 21.4.2020
+1
KURE
: mně to neříkej ;-)
a nic z tebou vyjmenovaných vychytávek nevlastní
prostě nemám odvahu ani chuť, abych jedla 10 dní starou polívku, byť z lednice, kterou naliju při nějakých 90°C do flašky a zavřu :-P
GENEVIEVE
---
---
13:29:14 21.4.2020
1 odpověď
+1
ADELHAIDA
: a právě, všechno co bylo uvnitř je převařeno a nechávám to i chvíli bublat :-) tak snad dobrý .-)
GENEVIEVE
---
---
13:28:44 21.4.2020
1 odpověď
±0
ADELHAIDA
: prd tomu rozumím, ale taky si myslím, že v okamžiku, kdy se doma o věci fakt starám a čistím je, tak že bych si v chilli zadělala na botulismus. To bych už asi měla mrtvýho muže, který to zná z domu, kde to provozují víc jak třicet let :-) (a jsou o něco méně úzkostliví na čistotu sklenic a víček, resp. já to fakt drhnu a vytírám).
JAJITA
---
---
13:26:36 21.4.2020
+2
87HIGHFLYER
: protože chemik na mikrobiologii :-D
ZUZKAOU
---
---
13:25:55 21.4.2020
+2
ADELHAIDA
: hele riziko botulotixinu v lednici kdy horkou věc naleješ do čisté sklenice je fakt minimální.
ADELHAIDA
---
---
12:59:58 21.4.2020
4 odpovědi
+3
GENEVIEVE
: Problém u botulotoxinu je, že na chuti ani vůni se nijak neprojeví, a popnutí víčka taky není známka punku, původce botulismu přežívá bez kyslíku. Ale chytit ty bakterie je docela složité a chce to fakt smůlu, navíc špatně přežívá opětovné povaření.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam