REVAN: Cili v kulture, kde ochranitelsky pud se nema na cem vyradit (ochranu jiz zajistil ministr prace a socialnich veci), muz teda nema ke sve rodine a detem zadne puzeni, zadny archetyp Otce z kolektivniho nevedomi se mu nekonsteluje, netouzi svoje decka zlepsovat a tvarovat a zajistit jim maximalne slibnou budoucnost ... pokud to dela, tak snad proto, ze mu to nakazuje socialni norma (v postmoderne slaba)?
Toz ja samozrejme nevim, jak se muzi uvnitr citi. Moje teorie (sorry za neustale omylani) je, ze u dnesnich problematickych muzu konflikti Otec s Vecnym ditetem, protoze jsou rozmazleni a zaroven nikdy nenarazili na tvrdou realitu (valka, tezka prace, stradani, ...). Ale ze ten otocovsky archetyp v sobe normalne maji (venovat se svym detem neni jen naucena socialni norma), akorat nebyl vhodne osloven.
Srovnavat ty drajvy se zviraty mi prijde dost mimo. Treba v nasi kulture se poslednich x set let konsteluje Hrdina jako prase, muzi a dnes i zeny vstavaji a odchazi nekam neco spachat, navzdory pudu sebezachovy atd. Kdo to kdy videl u zvirete? Pricemz u nas se kolem toho toci kde co.
Ten clanek viry tedy spatruju v te mire, jakou davas/davaji "pudum". Jako ze misto aby si rekli vlaci mnou Bozske dite, nejradej bych zil v televiznim serialu, tak maji teorii ze holt se chovaji pudove, priroda to tak chce abych se hoval jako hovado, je to prirozene.