• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: s tim provazem je to samozrejme sporne... ono i mesto to metro nutne potrebuje :-) A lidi samozrejme pujdou nadavat na mesto, ne k tem developerum... za to, ze slibovane metro porad neni :)
    XCHAOS: exekutor vymaha pohledavku, zeano - tam je ten termin spravny... a zdaleka nejde jen o nejake nedoplatky na ZP/SP, ty lidi maji X dalsich dluhu treba za to, ze si vyrazili na dovolenou na Kanary, koupili si novou televizi a tak podobne...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ad odpovědnost za právně/finančně retardovaného asistenta... ano, exekutoři o tom v dopisech mluví jako o pohledávkách, tak třeba zvolil tento pohled, aby to bylo obecně srozumitelné lidovým masám, které nějak nechápou, že z jejich pohledu je to závazek (navíc závazek vzniká tím, že se někdo k něčemu "zavázal", vědomě, zatímco řada těch závazků např. za zdravotní pojištění OBZP nevzniká aktivním "zavázáním se", ale prostě vznikají jen prostým faktem, že někdo má tu drzost a zůstává pořád naživu, parchant jeden.... proto to ten pohled "pohledávka" vs. "závazek" není zcela na místě - je tam pohledávka vůči nim, ale není spárována s tím, že by někdo někdy dostal vědomou možnost "nezavázat se"...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nemyslím, že se to doopravdy stane: developeři samozřejmě to metro na již schválené trase a na svých pozemcích chtějí. To znamená, že město tahá za delší konec provazu. Ovšem pokud přesto někdo vyměkne, tak to samozřejmě znamená pěkných pár miliard... ze kterých se jistě najde způsob jak odměnit toho, kdo vyměkne :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: zmenit trasovani je beh na dlouho trat, nove studie, uzemni planovani... cele rizeni od znovu... takze vyhodit X set milionu dosud vynalozenych do kose a zacit znovu. Zajimavy zpusob hospodareni s verejnymi penezi. Trasovani je takove jednoduse i proto, ze potrebujes nekde zbudovat zazemi (=depo) pro celou tu legraci a ktere na tech sidlistich neni vlastne ani kde postavit. A v neposledni casti nelze pomijet fakt, ze tam mas i par prirodnich pamatek, kterym kdyz se nevyhnes, tak te sezerou (jina) ekologicka sdruzeni...

    XCHAOS: Galuszka je Kolarikuv osobni asistent... ergo za nej Kolarik nese plnou osobni zodpovednost :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tohle už bylo, ale jsem zvědav jak dopadlo. nedaří se mi to vygooglit.
    Víkendový sjezd Slovenské pirátské strany bude s českou účastí
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/sjezd-slovenske-piratske-strany.html

    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    DANYSEK: to jsi ale hnidopich
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, jistě. Ale tenhle odstavec není citát poslance Kolaříka - ten je kurzívou. Ta bota je v doprovodném autorském textu Daniela Galuszky - sice je to trapas, ale ty to zase chybně vkládáš do úst našem poslanci.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ne? ;-) Tak budeme citovat z odkazu: V současnosti je dlužník v insolvenci nucen splatit alespoň 30 procent svých pohledávek
    Nově by se délka insolvenčního procesu sice protáhla na sedm let, výše splácení pohledávek by ale ztratila legislativně nastavenou laťku

    Splacis zavazky, nikoliv pohledavky. Pohledavky ma veritel...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: část z toho jsou pozemky na poli (viz debaty o podivném trasování metra D, které poněkud záhadně míjí dnešní nejvytíženější dopravní uzly v celé té části Prahy). Byly spekulativně nakoupeny právě s tím, že tam jednou povedeš metro a to metro je neuvěřitelným způsobem zhodnotí. Pokud nebude realizováno, tak tam ten spekulant/developer nejspíš ani hned tak nic stavět nebude.

    Město v krajním případě, kdyby se s developery nedohodlo, může zkusit změnit celé trasování metra D (třeba aby obsloužilo přilehlá obří socialistická sídliště Novodvorská a Modřany přímo a ne jen skrze návaznosti na MHD). Ale chápu, že radní pro dopravu taky třeba nechce skončit v sudu na dně, ehm, Modřanského jezu :-) (ale asi by se o něj poprali developeři v Libni, co chtějí dálniční Libeňský most, s Pentou, kdo ho zabije dřív :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: sorry, trolling z tvé strany. Autor: Daniel Galuszka. V citacích Kolaříkových výroků slova "závazek" ani "pohledávka" nevidím. Nejde o oficiální tiskovku, ale o článek na stranickém publikačním webu, kde je obsah dejme-tomu nezávaznější.

    Jako fakt vidím jako problém, že někdo třeba na odkaz ani neklikne a přečte si jen tvůj výpad a uvěří, že nějaký pirátský poslanec má "zmatek v pojmech". To je očividná lež - pokud někdo něco zmotal, tak jen pirátský najatý pisálek na tom webu, ale ne pirátský poslanec nebo tiskový odbor, zodpovědný za tiskové zprávy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: piratsky poslanec Kolarik ma zjevne zmatek i v zakladnich pojmech - plete zavazek s pohledavkou.. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Novela insolvenčního zákona má pirátskou podporu - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/clanek-1911-novela-insolvencniho-zakona-ma-piratskou-podporu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Strany se dohodly na aktualizaci zákonů pro taxíky. Bude méně regulací a smluvní přeprava bez majáčku
    https://www.pirati.cz/...ove-zpravy/aktualizujme-zakony-pro-taxiky-shodly-se-parlamentni-strany.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Michalek uz zapomel, ze podstatna cast tech nutnych pozemku naopak chybi, tzn. mesto je dnes nevlastni (a to neni zadna novinka, to se vi dlouhodobe) a bez nich si muze tak akorat vyhrabat diru pod zemi - ze ktere ale lidi na povrch nedostane...? A jak by to tedy "expert" Michalek resil, to uz se tam nedoctes... cekal bych, ze jako zastupitel predlozi svuj navrh reseni. Notabene se nabizi otazka, co za ty skoro ctyri roky Pirati na magistratu v tehle veci udelali. Strucne: NIC.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zase tohle je docela zajímavý...
    Ještě větší tunel než Blanka, zlobí se Piráti kvůli plánu výkupu pozemků pro metro D – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...nel-nez-blanka-zlobi-se-pirati-kvuli-planu-vykupu-pozemku-pro-metro-d.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Michalkovo chovani neovlivnuje ani cela dnesni piratska tlupa, ja to fakt ja uz nevytrhnu :-) Jak reaguje Michalek je na foru videt vic nez pekne - lidi spis posila do prdele v momente, kdy si dovoli oponovat a Ferjencik mu tezce slape na paty. Aktivni politiku si muzu nechat na duchod... :-)

    Pricina danovych uniku je ve vysokych danich... proste se vyplati hledat zpusoby, jak (casto i legalne, jen komplikovane) odvest na danich mene. A nemusi jit nutne o podvod ci kraceni dane, ktere by dle platneho zakona skutecne bylo potrestatelne. Prakticky z kazdou zmenou v oblasti dani se jeji predkladatele ohani cisly, kde argumentuji tim, ze dane se ohromne krati, sermuji miliardami a tim, jak "nova" vec ten vyber zlepsi... to se rikalo u EET taky, a lepsi vyber dani se nekonal... takze klidne jsme mohli dojit do stavu, kdy urady dostanou dalsi pravomoc a prolomi se dalsi bariera soukromi a vysledkem rozhodne nebude lepsi vyber dani.

    Navic uz dnes legislativa dava bernakum pomerne siroke kontrolni pravomoce - a uredniku mame jako psu. Tak by mohli treba zacit delat (poradne) svoji praci ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Jak říkám - vstup do politiky (neříkám nutně k Pirátům - klidně do jakékoliv otevřené strany občanského typu), změň to. Já se o to aspoň pokusil. K vláknu [ XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] jsem částečně přispěl, Můj názor není vyhraněný, neříkám, že daňové úniky nejsou sviňárna na nás normálních hloupých obyčejných lidech (a třeba DPH si fakticky neodepíše, tzn. zaplatí, skutečně KAŽDÝ koncový konzument, i nízkopříjmový, takže fakt VŠICHNI platí daně, protože daň z příjmu je z hlediska rozpočtu v podstatě marginální). Dokonce i ten návrh zákona může být možná správy.

    Jde mi spíš o celý proces a rétoriku kolem něj - je tam toho špatně prostě hodně, od toho, že se nepodařilo získat podporu aspoň části opozice (nemůže být v tomto bodě přece tak ultra-jednotná), po skutečnost, že by se zásadní náležitost právního státu měnila v éře vládnutí vlády bez důvěry až po nešťastnou komunikaci dovnitř strany i navenek.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no a sam Jakub viditelne moc debatovat nechtel, obednil se tim, ze prece jde o naplnovani onech 20 nejdulezitejsich bodu a tim to pro nej skoncilo. Proste soliterstvi, kdy si Jakub s klidem predlozi vcelku zasadni vec, aniz by to nijak zvlast konzultoval - z diskuze je patrne, ze se o tom bavil akorat s Ferjencikem, i poslanecky klub se to dozvedel az ex-post, o clenech uvnitr strany nemluve... viditelne byla cela rada clenu (opravnene) zaskocena - a prestoze mate chlivek na pripravovane predpisy (a jejich zmeny), tak to tam prekvapive vubec neprobehlo... a slo to rovnou do Snemovny.

    To jsou furt reci o prime demokracii, o obcanske spolecnosti a jejim vetsim zapojeni - a kdyz se predklada tak zasadni vec - tak je to two man show... ponekud rozpor mezi tim, co piratsti poslanci hlasaji a jak se chovaji v situaci, kdy se jim do rukou dostane nejaka (pravo)moc :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, kodex poslance vymyslel Jakub. No cement.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak kdo to má, aby s ním někdo souhlasil v tom, co ani neřekl! tady vidíš, kdyby ses místo trollingu dal do politiky, kam bys to mohl dotáhnout :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: vis ze je tohle skutecny OLOL dneska a uz asi nebude prekonan.... uz chapu, proc tak rad s danyskem a ufem debatujes :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam