• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: a zivit bachare a vezne v preplnenych kaznicich taky chces? :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Já bych obnovil veřejný pranýř a vězení pro dlužníky :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: tak zrovna k regulaci exekuci bagatelnich castek uz dnes dochazi...

    Na druhou stranu se bavime o tom, ze dotycny neplatic nutne musel odignorovat X predchazejicich kroku, kdy ulozenou pokutu jednoduse (cilene) neplatil... nejdriv je nejaky platebni rozkaz (a i ten az v pripade, kdy v dane lhute nezaplatis) a teprve az pak (kdyz znovu nezaplatis) exekuce. Rozhodne to neni tak, ze jeden den jedes nacerno a druhy mas za dvermi exekutora. A neni to jen o pokutach, stejne funguji drobne uvery - kde se lidi zadluzuji treba kvuli novemu smartphone a pak neplati - opet to casem k te exekuci dojde.

    Co bys delal ty s podobnymi lidmi? Nechal je byt, at se na placeni svych pokut (ci pujcek) proste vykaslou? Resis vyeskalovany dusledek jejich chovani - pricinou se nezabyvas...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: nespochybnujem pokutu (dokonca naopak, aby sa ekonomicky neoplatilo jazdit bez listka, musela by byt este vacsia. Alebo potom uplne zrusit lisky na mhd, ale to je ina debata). Spochybnujem sposob, aky u nas prebiehaju exekucie, a ake poplatky si za vymahanie stoviek korun dokazu exekutori nauctovat. Co mimochodom zacina byt seriozny celospolocensky problem v momente ked mas 10% obyvatelstva v exekucii, kedze tieto poplatky nie su nijak naviazane na realnu ekonomiku, a vznikaju tak nejak "z nicoho".
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: vysi pokuty znas predem a je na tobe, abys zvazil rizika plynouci z chovani, ktere k udeleni pokuty vedou. 1500 Kc neni neprimerena vyse... to rovnou muzes zpochybnit jakoukoliv pokutu - za volantem ten flastr byva v mnoha pripadech i vetsi...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    UFO: problemom nie je institut pokuty a exekucie, ale ich absolutnej neprimeranosti. Poplatky za exekutora nemozu byt niekolko desiatok krat vacsie nez samotna suma o ktoru sa jedna. (tych problemov je tam este ovela viac, ale v skratke ide o toto)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Sounáležitost se nerodí militantní výchovou, ale správnou výukou historie a kultury, říkají Piráti
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/branna-vychova-neni-reseni.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Reakce Pirátů na případ ústecké matky, které chtěl lékař odepřít setrvání se svým dítětem v nemocnici přes noc
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/maminka-smi-zustat-s-ditetem-v-nemocnici.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Volby by vyhrálo ANO, stále se drží nad 30 procenty. Druzí jsou Piráti a ODS — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...lby-vyhralo-ano-stale-se-drzi-nad-30-procenty-druzi-jsou-pirati-a-ods
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ale prd
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: dluh jako dluh, tady jde o princip.
    Jinak chápu kam miris... Komunis
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: myslím, že větší problém, než někdo kdo nezaplatí desetikorunu je někdo, kdo někdo nezaplatí miliony či miliardy (nebo ukradne)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: sorry, ale takovej clovek si zivot znici sam, ze si nekoupi listek za 24kc. to je ubohost co si napsal....
    si jako myslis, ze dopravni podniky nebo vlada muze za to, ze nejakej picus jede zadarmo a neplati, kdyz ma platit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: pokud je výsledkem takové pokuty zničený život, tak je to prostě nepřiměřené a jestli tady chceš dál flejmovat, tak se připrav na ban.

    Pokud cítíš potřebu vytrubovat do světa, koho všechno za jaký drobný prohřešek by si doživotně vyloučil z příslušnosti ke "slušné společnosti", tak tuhle potřebu prosímtě naplňuj někde jinde. Všichni se asi shodneme, že _nějak_ tu jízdu na černo je třeba řešit, když ne hned bezplatnou MHD, tak např. pár hodina obecně prospěšných prací, vytíráním zeblitých nočních tramvají zaparkovaných ve vozovnách, nebo tak něco - ale nejde to řešit doživotní ekonomickou likvidací provinilců.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ty vole pokuty za mhd. zase chces debatovat o curacich, kteri maji problem zaplatit 24kc za jizdu a nebo 10kc/den v ramci legitky.
    jako pirati uz by meli poskocit na nejakej vyssi politickej level, protoze tohle je fakt trapny, i kdyz chapu, ze pro celou radu piratsva je jizda znamka revolty proti zlemu systemu. jenze po 40? po 40 uz i pirat by mel mit vybudovane takove zazemi, ze pro nej nebude problem si legitimaci koupit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ale neplacene pokuty je vec, kterou svym chovanim ovlivnis - staci si koupit listek. Samotna paleta toho, proc se lidi zadluzuji je vyrazne sirsi - jak uz jsem zminil, lidi si kupuji na splatky kdeco... klidne treba na dovolenou jedou na dluh. Muzes prosim sva tvrzeni dolozit oficialni statistikou, neb co jsem nasel ja hovori jen o poctu soudem narizenych exekucich - tedy o hovorici nasledcich, nikoliv o pricinach... tedy krome toho, ze se hovori o bagatelnich castkach pod 10000.. do cehoz spadne ledacos, nejen tebou vyjmenovane pripady.
    Posilovanim institutu "beztrestnosti" tim, ze se nekdo zadluzi, nezaplati a vlastne se nic nestane nepovazuju za reseni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale houby královský život... já nemluvím o tom, že někomu třeba obstaví nemovitost, kterou si nebyl schopen splácet. Tady se bavíme o lidech, co třeba i pracovali, vydělávali si po brigádách na nájmy, neplatili (zejména) zdravotní a pak taky občas pokuty v MHD. To jsou nejobvyklejší případy exekucí...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: takze podle tebe je v poradku, kdyz si nekdo rozpujcuje penize na svuj "kralovsky zivot", na ktery nema... a jeste by se mel litovat, ze je chudak socialne vylouceny, kdyz se po nem chce aby sve dluhy zaplatil? :-) Ted uz fakt nezbyva nez cekat, kdy bydes chtit legalizovat i drobne kradeze... vzdyt je to defacto to same - proc by mel clovek platit za nakup v samosce, kdyz si ho muze proste jen odnyst... :-)
    XCHAOS: jak "jinudy"? Vzdyt z Pisnice to nakreslil Metrostav uz nekdy v 80.letech minuleho stoleti... ne, trasovani Dcka neni zadna novinka prizpusobena potrebam developeru, jak se tu zcela lzive snazis sirit ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: mohli bychom ten terminologický spor už prosím uzavřít? sám nevím, jestli šlo o chybu nebo o záměr. Lze o skutečně mluvit i tak, že "za nimi jde pohledávka", a ty si úplně zamluvil podstatu problému: a tím jsou lidé de-facto zcela sociálně vyloučení ze sféry legálního zaměstnávání (protože za to, co ji ze zákona smí zůstat, často nelze v místech s pracovními příležitostmi přežít)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano.. a proč se to nakreslilo vedené jinudy, než to město nutně potřebuje, to je zajímavá otázka (a ne, že bychom jí u nás na šestce nezažili taky, že ano...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam