• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: i na pohadku o cervene karkulce sezenem dodavatele,decka ve skolce to ted nacvicuji...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK:
    Červená Karkulka (Uhlíř, Svěrák)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZA5wJzkzXUg
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: pohadka o cervene karkulce by nebyla..? Tuze moc by se semka tedka hodila.. :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: klidne i hon na carodejnice... Umime vsechno a co ne vyresi subdodavatel,nebo subdodavatel subdodavatele... Proste to zaridime...
    TURF
    TURF --- ---
    "garantuji plnění našeho programu + nebudu ve vládě s nikým" ..korupční minulost, či přítomnost mají ano, čssd, ods i topka, na dvou židlích sedí komunisté i praha sobě a zelení stačit nebudou. nevim no.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: zaridime... hon na carodejnice? Jo, tomu jako jedinymu uverit skutecne lze :-) Jasne vidim ten zastup odborniku, co maj Pirati v rukavu a kteryma nechaj obsadit vsechny ty sami rikaj trafiky... a bude fajn pozorovat, jak z pozice vrcholoveho ridiciho organu budou provozovat micromanagement - tedy resit kazdou propisku na urade :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: proste to zaridime...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    S_TEJK: prispevky z platu na odmeny ucitelum - to uz tu taky bylo. Spravna otazka ale zni, kde na vsecky ty sliby chce vzit zdroje... zvysit plat ucitelum, dostavet okruh, metro D, stavet byty, opravovat (v pripade libenaku ne zrovna levne) mosty... kdyz by mel naplnit vse, co naslibuje, tak to bude chtit sakra hodne penez. Kde na to vzit se obligatne nepise...
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    První, kdo sebral odvahu k rozhovoru s kandidátem na Pirátora byly lidovky.cz. Druhé v pořadí jsou naše vlastní Pirátské listy, které začneme rozdávat v neděli v Riegrových sadech. Přijďte si pro svůj vlastní výtisk Pirátských listů! Budou i ke stažení, ale křížovku z poslední strany si na monitoru nevyluštíte.

    https://www.facebook.com/zdenek.hrib/posts/1220767794722130

    Pirátský kandidát na primátora Hřib: Chceme v Praze odborníky, ne hvězdy ze Superstar | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...e-hvezdy-ze-superstar-gj2-/zpravy-domov.aspx?c=A180425_103923_ln_domov_abi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Ano. Tady jsem poukázal na to, že jedna z věcí, kterou marxisté-leninisté nenáviděli snad ještě víc než wol strýt a emerický imperialismus, byl ten zbylý marxismus - sociálně demokratický.

    (tohle vše přitom neříkám jako nějaký zarytý sociální demokrat - spíš jako někdo, kdo by se k tomu mohl hlásit jako ke "konzervativní rodinné tradici", kdyby chtěl :-) - ale jako někdo, kdo v 90tých letech získal základy klasického ekonomické vzdělání - tedy fašouni mi zaškatulkují jako neomarxistu, skutečná radikální levice mi zase označí za neoliberála a já přitom je chci vytvářet víc pracovních míst pro linuxáky, nebo co :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, čteš špatně... nebyl to přímý předek a Laušman už vůbec ne. prastrýc byl jeho spolupracovníkem. A (původní, ne dnešníú) sociální demokrati byli takoví "paleomarxisti", spíše než "neomarxisti". Každopádně, nejvíc paleomarxistů rozhodně vyvraždil stalinská totalita (což ovšem nezabránilo těm zbylým obhajovat to, že to bylo ve jménu vyššího dobra a tedy to tolik nevadí :-(

    Každopádně to jen taková poznámka k věčnému tématu, kdo koho by chtěl posílat někam do lágru (nemluvě o tom, že všichni zarytí odpůrci základního příjmu de-facto lidi posílají otročit... i když třeba ne přímo do lágrů, tak nepochybně stejně zbytečně, protože ekonomika ponechaná zcela sama sobě začne uspokojovat potřeby ekonomiky, spíše než ne nějaké reálné potřeby... nakonec je největším problémem ideologie a propaganda, a jedno jestli politická, nebo ekonomická = reklama)

    Na to, co Piráti mají a nemají rádi, máš vůbec takový svérázný názor. Hlavně to víš líp, než Piráti. V podstatě se dá tak trochu říct, že je jedno, jestli je nějaké veřejné vystoupení k názorům Pirátů (jako celku) pravdivé, ale hlavně že je nejvíc slyšet, co?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: k trumpovu obrazu se neni treba modlit, ale jinak ano. nejde o vedouci ulohu usa, ale nybrz o demokracii, ktera jim uz nejakejch 250let docela dobre funguje a prezila nixona, prezije i trumpa. a hlavne, diky usa mame internet, diky kteremu by zadni stahovaci serosu proste nevznikli ;)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: A jak spolu ty dvě věci souvisí?
    To jako musí mít každý, komu v 50. letech komouši poslali příbuzného do lágru, teď na věčné časy mít rád vedoucí úlohu USA a woltstrýtu ve světě? A doma se modlit k Trumpovu obrazu? :-))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no vidis, komunisti ti unesou predka ze zapadu, pravdepodobne se na nem celkem solidne vyradi a ty se pak stanes clenem partaje, ktera nema rada usa, ma problem s nato, wolstrytem, bankama a nejradeji by vsechno promrdala... tedy prozrala v nzp. to mi hlava nebere.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nejsi asi tak daleko od pravdy, aspoň pokud jde o rodinou tradici. jeden příbuzný z máminy strany byl v období po roce 1945 spolupracovníkem sociálního demokrata Laušmana, kterého si dali stalinističtí pučisti tu práci unést zpět a zřejmě zavraždit po jeho emigraci do Rakouska (akorát ty polonia a novičoky tehdy neměli). A tenhle příbuzný, co s ním spolupracoval, byl pak poslán do lágru...

    Bohumil Laušman – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Bohumil_Lau%C5%A1man

    tolik ke vztahu stalinistů k "marxistům-engelsistům" (=soc. demokratům = straně práce, Labour)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: vsechno
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Co ti na tom prijde marxistickyho?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: totalitu státního kapitalismu

    //ja nevim xchaosi, nebylo by lepsi, kdyby se pirati sloucili s KSC a konecne by ses tak mohl prihlasit k oblibenemu marxovi....?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    I ty seš Putinův agent? - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=560420#p560420
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS: a prakticka uzitetnost? Lid si maximalne zanadava u piva a jinak se nic nestane. Mechanismus, jak temto problemum predchazet neni a zpetne haseni je v rovine na dlouhe lokte az nemozne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, tím jsem oponoval já :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: pokud se "kontrolni mechanismy" snazi ovladnout jedna strana,tak pak je vhodne aby to pes aspon vystekal a bylo to vseobecne zname
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam