• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: problém je, že úplná legalizace je zřejmě přijatelná jen pro menšinu voličů, takže v programu je formulace, která je kompromisně přijatelná. Pořád jsme v tomto ale nejradikálnější ze všech parlamentních stran.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: a pripravuji se, aby meli co nejvic certifikovanych pestitelu. bomba tahle plna legalizace. kanadskou cestou by meli jit pirati a ne nejakou polovicatou dekriminalizaci...

    [ VYHULENY_UFO @ Drogy v tisku: co kde kdy kdo napsal... ]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kanaďané ode dneška mohou legálně kouřit marihuanu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...cni/amerika/486349-kanadane-ode-dneska-mohou-legalne-kourit-marihuanu.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: tady je spis na cely piratsky akci videt, ze jsou porad cesi oproti zapadu opozdeny. jak v mode, hudbe, tak i v politice.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Bych se spíš zaměřil na ty exoty, co už tu několik let zcela suverénně tvrdí, že Piráti totálně vyhoří, zkrachují, nikdo je nezvolí a tak podobně. Bartoš byl s předpovědí podstatně, podstatně blíž realitě :)

    Jako ono se to pochopitenlně jednou stane, historie a koloběh dějin v tomhle mluví jasně - ale to, že se někdo s podobnou předpovědí sekne třeba o deset let mu dost dobře neumožňuje na konci vykřikovat „já vám to říkal.“ (zvlášť když je celou dobu průběžně za pitomce).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOUH: si myslim, ze to je maximum, ktery dokazal diky kampani ve stylu vodnansky kure dosahnout. ted uz mu pujde jenom o to, aby si udrzel volice. a to hlavne ty, ktery ukradl socanum a bolsevikum za levny pivo, parek a koblihu. narazil na limity demokracie, stejne jako narazili v praze pirati na limity, i kdyz bartos zcela suverene tvrdil, ze prahu ziskaji. a hele, vono hovno, nejakej cizinskej, starosti, topkari a stara dobra ods...
    HOUH
    HOUH --- ---
    to nevim, babis ze sebe dela blbce uz jak dlouho a porad ma neohrozitelnych 30% ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: z piratu neni treba delat blbce, to si zaridi sami a transparentne. tj pekne pod dohledem medii a volicu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: Zatimco cela rada mistnich piratskych fanousku diskutovat k tematu nezvlada projistotu vubec :-) Presneji receno nezvlada ani zakladni pravidla pro jakoukoliv diskuzi. Ale to ti viditelne prijde naprosto v poradku - nevsiml jsem si, ze bys dotycna ID jakkoliv napominal :-) Chapu, kdyz muze jako dlazdic mluvit prezident, muzou i fanousci Piratu, ze.... ;-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    OOHN: DANYSEK a UFO ale nechtějí pomáhat zdejší diskuzi, jsou tu proto, aby se snažili z Pirátů udělat blbce.
    Takže zavrhující kritiku používají naprosto plánovaně aby popsaných cílů dosáhli.
    OOHN
    OOHN --- ---
    Trochu offtopic, docela dobrý comment guidelines mají zde: https://news.ycombinator.com/newsguidelines.html

    Jsou to v podstatě principy napomáhající civilní diskuzi. Zavrhující kritika, která dělá z ostatních blbce, diskuzi moc nenapomáhá.

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: tu dan proste zrusit / aspon plosne snizit - jak proste to je, mily Watsone :-) Ale to by nezapadalo do janosikovske retoriky nekterych Piratu... ;-) Snizeni dani je obecny lek na spoustu problemu, kde se Pirati tvari, ze by je chteli resit - aneb cim vic penez se bude "skrze erar" vybirat (a tedy prerozdelovat), tim vetsi prostor pro podvody a korupci tam bude. Jenze to si zadnej levicak - takze ani Pirat - nepripusti :-)
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: jak si tě tady tak čtu, tak kritizovat umíš, o tom žádná, co kdybys přišel s nějakým vlastním řešením, jak ty věci řešit?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: pro koho delas? No tak to priznej konecne...
    Neverim ze sem chodis jen onanovat.
    Jestli "tohle" delas fakt jen z pleziru a nejsi schopnej s tim dojit na spravny mista, nemas tu co delat.
    Mit tu takovy "hrdiny" jako ty je jako jit na lov jelenu s akordeonem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: takze kvuli spetce populismu se popiraji kdysi hlasane piratske zasady a vyplodi se zakon, ktery tu dan zkomplikuje jak co do vypoctu, navic i prida dalsi byrokracii (doplni nutnost podat dalsi danove priznani) pri eventuelnim prodeji te nemovitosti driv jak za pet let? ? :-) To slo rychle, ani ne po roce ve Snemovne. Pricemz v realu tim jeden clovek "usetri" maximalne 80 tisic, coz pri obvyklych cenach bytu (nejen) v Praze jsou fakt smesny drobny, ktery nejakemu faktickemu "vice dostupnemu" bydleni (jak se pise v duvodove zprave) rozhodne nepomuze. Well done :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: takhle... že tahle daňová vyjímka je poněkud nekonzistentní, a ani nebyla pokud vím součástí předvolebního programu, to bohužel fakt.

    (v systému zahrnujícím akcie na doručitele samozřejmě podobný typ vyjímek nemůže fungovat)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Jak pirati (ne)plni sliby ohledne zjednodusovani danoveho systemu? :-) Vymysli dalsi vyjimku... aneb kolik dalsi byrokracie bude potreba, aby se prokazal narok na snizenou dan (hlavne to prokazovani nevlastnictvi nemovitosti pravnicke osoby urcene k bydleni). Jeste lepsi je zanik naroku na slevu, pokud do 5 let se ta nemovitost znovu proda... aneb zavedeme rovnou dalsi papirovani :D
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: bavi me kdyz kaze Lhar o kradezi.
    A ted tu o ptaku ohnivaku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: erecept a sukl, to mi pripomina jednoho kolegu z obchodniho, kterej se strasne smal, kdyz pred nejakou dobou vyhral na suklu nejaky vyberka. vyjadril se v tom smyslu, ze sukl je jeden z poslednich uradu, ktery jeste neni uplne pod drobnohledem novinaru a kontrolniho uradu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Kradez je nejak definovana a pro takove tvrzeni nemas dukaz (ktery by obstal u soudu, dojmy na to fakt nestaci). To ze je obchod ztratovy samo o sobe kradez jeste neimplikuje. A to, ze si Pirati mysli, ze o kradez jde skutecne jako opora takoveho tvrzeni nestaci. Jinak spousta statnich podniku je "ziskova" jen diky stedrym dotacim z verejnych rozpoctu a v realu tam dochazi k podstatnejsim ztratam a unikum, ktere ani Pirati neresi. I kdyz se o nich vseobecne vi. Aneb jednorazovou ztratu v radu jednotek miliard v polostatnim podniku se resit bude, zatimco pravidelne a kazdorocne se opakujici ztraty v radu desitek miliard v podnicich plne ve vlastnictvi statu jsou v poradku. Inu, piratske malomestactvi v primem prenosu ;-)

    XCHAOS: po studiu z verejnych penez (ktere take nebylo levne) zjistil, ze by musel makat a ze by nedostane az tak moc zaplaceno jen za zvaneni... takze zahajil karieru s jasnym cilem akorat hrabat do sve kapsy. V pripadne kiksu u eReceptu se jen vymlouva na spatne zadani atd - proste on nic, on muzikant. Aktualne se uz nemuze dockat primatorsky zidle, ktera rozhodne take neni spatne placena :-) Jak jinak vysvetlis to, ze zatimco zbytek vznikajici koalice vystupuje k personaliim spise zdrzenlive, ale jen piratsky leader vsude hulaka, ze primatorem musi byt jedine on sam a kompromis vubec nepripousti? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam