• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOUH: ale je ti jasny doufam, ze je to tvrzeni na urovni "vseci kradnu" ??
    HOUH
    HOUH --- ---
    VYHULENY_UFO: No to je pravda. Kazdopadne pokud to neni nejakej fakt velikej znamej vyrobce techto hracek - nejlip zahranicni (cesi odrbavaji v zamecnicke vyrobe fakt uplne vsechno), tak bych o jejich vyrobnich postupech a normach nemel velke mineni..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOUH: podle webu bych si nedalal predstavu, protoze na webu je kazdej expert.
    HOUH
    HOUH --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak bohuzel neznam vyrobce, podle webu bych si asi dokazal udelat predstavu. Kazdopadne podobnej typ hracky zvladne vyrobit uplne kazdej garaznik, tady navic jsou spis drevene prvky nez svarovane konstrukce. Takze to ani nemusela delat zamecnicka firma ale spis drevarska a skluzavku "kooperovala". V dnesni dobe rozhoduje hlavne cena a papir snese vsechno.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOUH: ta posledni veta je odvazny tvrzeni, ses ti tim jistej a nebo takhle generalizujes obecne?
    HOUH
    HOUH --- ---
    Tak predevsim by mel byt hnan k odpovednosti vyrobce, ten ma slusnej statem dotovanej kseft. A pokud nekdo rekne ze je to vyrobeno dle platnych norem, tak to je vetsinou jen na papire. Ve finale jsou pouzity nejlevnejsi plechy z ciny a svaruje to buhvi cim a jak ukrajinec na cerno...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    beztak je hlavne problem v detech a rodicich. jeste pred 40 lety normalne decka lezly po stromech, o kvalite socialistickych detskych hrist si nedelam iluze, navic nektery prolejzacky byly na hrane nebezpecnosti a stejne zijem.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Vychazim z toho clanku, ale pokud nekdo zaplati nekomu odskodneni z mestky kasy i kdyz je vyjadreni policie, ze mesto nepochybilo, tak si koleduje o TO na Poskozeni povinnosti pri sprave ciziho majetku, proto to dal politik pravnikovi, kterej ma jaksi lepsi znalosti, jak resit pravni veci, protoze tohle je pravni vec a ne politicka.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a proc by to mel byt legalni problem? Politik ma hledat zpusob, jak toho dosahnout, ne duvod proc to nejde...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no jo, ale ojetina, která bude mít "ostré hrany" technickou taky neprojde. je to přesně ten druh náhodné nepříjemnosti, který musí obce řešit (u mě na chodníku zase leží dopravní značka, kterou někdo vyvrátil při couvání...)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Jak je muzou legalne zmirnit?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: nebo taky ne. Vsak ona si rodinka klidne pocka, az si uredni siml dorechta :) Aneb ze strany, ktera sama proti byrokracii broji se Pirati sami rychle meni v byrokraty, co se schovavaji za lejstra po vzoru tech, co sami drive kritizovali... v situaci, kdy realne dopady prebujele byrokracie muzou v konkretnim pripade z pohledu postizeneho zmirnit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: ono to v dobe predani mohlo byt ok, mozna se na tom projel 100kg opilec a ruplo to, nedelam si iluze, ze se nekde behem predavani hriste kontroluje kazdy svar, pokud to nema ocividnou chybu, tak to projde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: problém je, že to asi někdo převzal od výrobce a zkolaudoval :-/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: auu :-(
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    selfpromo
    máte hlasovací právo a chcete mě poslat do Brusele? :-)
    Nominace Michaela Poláka do primárních voleb do Evropského Parlamentu - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=350&t=44735&p=591410#p591410
    /selfpromo
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: Mas pravdu, znelo by to lip, ale stejne by to skoncilo u toho pravnika i kdyby nesli s tim k soudu, tak jakykoli odskodneni musi mit mesto pravne podlozeny, bylo to akorat blbe medialne podany.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: Právně závadného na tom sice nic není, ale není to lidský přístup, ale alibistický úřednický, který lidi akorát naštve.
    O co lépe by od starosty znělo: "Ano, víme o tom, s rodiči jsme se spojili a společně řešíme, jak úraz, který vznikl díky naší poškozené skluzavce, odškodnit. Pokud se to ukáže být výrobní vada skluzavky, budeme odškodnění vymáhat na výrobci."
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: to nema smysl resit, protoze ocividne z toho bude dalsi diskuse, kdy budou vsichni experti pres klouzacky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: kdyby ses podival na to video, tak by si to videl, ta klouzacka byla ze 3 kusu z toho, na kterym se sedi a 2 postranic, akorat ty postranice privarilo nejaky vemeno, takze se tam udelala skvira a jak se tu zuvalo k mistu, kde to bylo svareny dobre, tak to prsik ufiklo. Predpokladam, ze dle kvality svaru, tak kdyz se to melo varit, tak tomu nikdo nezabrusoval hrany a strihlej plech je kurva ostrej.

    Jinak nevidim na vyjadreni starosty nic zavadnyho, rodic chce mesto zalovat, tak se obratil na pravniho zastupce mesta.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: nechapu, jak muzes behem jednoducheho ukolu sednou na klouzacku a sjet dolu prijit o prst. tem musis nekam strcit a neverim, ze se to da zaridit behem jizdy smerem dolu po skluzavce.

    videl bych to na spatne uzivani detske skluzavky, tudiz vina rodice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam