VYHULENY_UFO: vtipné jsou ale ženy, jejichž zastoupení v řadách členské základny vidím jako nedostatečné. (Kde jsou Zelení s jejich genderově vyváženými kandidátkami?)
Víš, mě přijde komické, že zrovna nesourodá sebranka huličů, technařů, rockerů a matfyzáků (já jsem neuspěl v členství ani v jedné z těchto sekt, BTW :-) musí zakládat stranu, která je přesně tím, čím se snažily být ODSka nebo TOPka nebo možná ČSSD.
A fakt se ptám, proč to tak je: jako já fakt neměl tenhle typ ambicí - viděl jsem jako realistickou alternativní stranu s preferencemi 5-10%, která sbírá alternativní názory, pro které "všechnostrany" nemají místo, protože prostě musí právě nést tu odpovědnost za ehm... opravování mostů a tak?
Opravdu nejsem žádný génius a proto čekám, že mi vysvětlíš, že to je tím, že jsou voliči strašně hloupí. Zvlášť ženy a vysokoškoláci (asi jsme popletli hlavu hlavně těm vysokoškolačkám? :-)
Alternativní možnost, že totiž v těch tradiční stranách se dostali k moci hloupí lidé, ta předpokládám, že tě neuspojí. Třeba taková teorie, že by se ODS mohly vrátit voliči, kteří přešli k Pirátům, kdyby ze ODS odešel VkMl (nebo kdyby se aspoň v rámci sestavování kandidátních listin v primárních volbách uvnitř strany - které předpokládám ODS provozuje, nebo snad ne? - nedostával na volitelná místa a tudíž se musel spoléhat na kroužkování svými sympatizanty.... i to je "politika", totiž...)
Nebo teorie, proč má mezi mladými TOPka jen 7% a věkem to jde jen dolů ... možná, že kdyby Dominik Feri přestoupil k Pirátům, tak by si fakt TOPka udržela aspoň svojí hypotetickou cílovou skupinu? Kam šly hlasy inteligentní střední vrstvy, majitelů nemovitostí a tak? (protože teorie zní: ODSka pro ty , kteří zatím hypotéku splácejí a tedy kradou, aby neokrádali svou rodinu... zatímco TOPka je konzervativnější strana pro ty, kteří už naopak bohatí jsou a jejich zájmem je to bohatství udržet... kde se ale bere "bohatá mládež"?)
Víš co, na vysvětlování toho, jak je veškerá levice "kinderbolševická" jsi fakt expert. Ale vysvětli mi pravici. Na české politické scéně je krásně rozkouskovaná na tu reálně-neuroticky-eurorealisticky-podnikatelksou, konzervativně-eurofilně-buržoustskou, a nahnědle wannabe fašistickou. A ještě zbylo místo pro černoprdelníky a nezávislé osobnosti, což je fakt úlet, poskláat to v tom systému s 5% hranicí takhle krásně!
Ale kde má pravice problém? Proč všichni ti, kteří by jí měli volit, volí místo toho Piráty nebo Babiše? Chápu, že vysvětlovat voličům, jak jsou hloupí a že nevědí, co je pro ně dobré, je velmi vážné a odpovědné životní poslání. Ale co když dělají něco špatně i ty strany?