• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ...zatímco ne-levicově orientované vojenské dikatury v jižní Americe byly vždycky úplně sluníčkové, jistě.

    Takže vlastně od požadavku 8h pracovní doby je přímá cesta k Madurovi a jeho ruské ochrance... vlastně kdybychom pěkně poslali děti znovu do dolů těžit uhlí, tak by to bylo úplně nejlepší (aspoň by ho netěžily takovým tempem, aby to způsobilo globální oteplování, že jo). A vůbec, jak správně poznamenala TOPka, koncept všeobecné vzdělanosti, se kterým přišla Marie Terezie, to byl taky pěkný levicový iluminátský omyl...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a je to neverending story, kam slapne noha bolsevika, tam chcipaj lidi a hovno roste. jo, jestli voni si nevyhnali ty nadnarodni tezare, ktery prinaseli do kasy nemaly prijem a sami si nemysleli, ze zvladnou vsechno lip
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: vysledek levicovych konceptu a idei vidim tedka ve venezuele. nasrat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nebo ještě jinak - sice můžu být skeptický k levicovým konceptům a idejím - ale aspoň musím přiznat, že nějaké koncepty a ideje vůbec mají! Ukažte mi jediný pravicový koncept nebo ideji (snad kromě myšlenky "chceme nízké daně"), který by nebyl totálně dementní!

    V praktické politice a v ekonomickém životě jsem samozřejmě ochoten chovat se pravicově - ale jako intelektuál prostě musím konstatovat, že na pravici není jediný myšlenkový koncept, který by v první řadě vůbec šlo označit za "myšlenkový" a nebo ze kterého by se mi případně nezvedal žaludek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nadnárodní společnosti tak jako tak nejsou soukromý majetek, jak jsem se ti mnokrát snažil vysvětlit. korporace nejsou přímo veřejný sektor (jako třeba Klinika), ale nejsou ani starý dobrý poctivý soukromý majetek. Ale myslím, že spíše než o znárodnění dnes jde o to, aby se některé aktivity prostě vůbec neděly (což je těžké dosáhnout... paradoxně nejsnažší by to měly iliberální režimy, ty ale většinou mají přesně opačný záměr, tzn. zpřístupnit lidu maximalizaci konzumu)

    podívej, ty se v jiných forech jsi ochotený vysmívat Trumpovi, alt-right, Rusku a jeho konceptu "Bruselského fašismu"... ale z jakých pozic, vlastně? To, jestli někdo je nebo není komunista, to se nedefinuje podle toho, jestli toho člověka za komunistu označíš!

    Radikálně levicové koncepty dneška zahrnují např. zastropování příjmu obyvatelstva (100% mezní sazbu daně z příjmu). Je to zcela seriózní záměr (nepotřebuješ k němu ani žádné znárodnění), mimochodem, nejblíže k tomuhle konceptu měla paradoxně McCarthyovská, paranoidně anti-komunistická Amerika 50tých let, kdy ta mezní sazba daně z příjmu byla kvůli strachu ze Stalina a potřeba zbrojení absurdně vysoká.

    Dlužno poznamenat, že Piráti sice obhajují koncept základní příjmu (radikální levicí odmítaný jakožto "chudinská dávka") - ale podporu pro 100% mezní sazbu daně z příjmu by si u nás hledal těžko (tak např. máme v našich řadách zástupce herní lobby, byť drobné herní lobby a ne té velké - nicméně, co by zbylo z hazardu, kdyby si výhry zatížil 100% mezní sazbou z daně? :-))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: vzdyt rikam, kinderkomunisti. kdyby doslo na zdanovani nadnarodnich spolecnosti ci bank, aby bylo na nzp, shodli by se s dalsimi kinderbolseviky. zbytecna diskuse o vecech, ktery jsou jasny jak facka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti a Idealisté? - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&t=45715#p602118
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nejsou to "mladý bolševici" (byť celá ta rétorická eskapáda s "neoliberalismem" je podle mě slepá ulička, ale já jsem holt liberál, hmm). Naopak viděno očima komunistů (těch, kteří se opravdu hlásí k odkazu bolševismu") jsou to "buržoazní oportunisté" :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: podle me to sedi, kinder komunisti od socanu spolu s kinder komunistama od piratu. proste vznika tu nova levice, ktera se urcite na spouste veci shodne. mlade bolseviky od socdemaku by urcite zajimal nepodmineny zakladni prijem, ci otevreny hardware a software do skol zdarma.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: označovat tohle křídlo v socdem za "mladé komunisty" je značně zavádějící. Mladí straníci ve smyslu např. mladých sociálních demokratů to nejsou; komunist0 to taky nejsou, spíš reprezentují takovou tu standardní levicově-liberální agendu (ano - přesně tu, které se tak vysmívá kdekdo od nácků a alt-right přes všemožné Zemany a euroskpetické pravičáky až po Orbána a Putina).

    Nevím, čemu se divíš... vzhledem k vybrakovanosti a vytunelovanosti sociální demokracie se tihle lidé logicky rozhlíží, která z reálných politických sil dělá politiku kompatibilní s tou jejich.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: lol... mladi komuniste s mladymi piraty...

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    resp. už mě předběhli...
    Napsali o nás - Stránky 272 - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=353&p=601887#p601887
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    K470: tak i když nezpochybňuju právo občanů Moravské Třebové rozhodnout skrze obecní politiku o tom, že si budou dotovat svůj kulturák, tak přímé personální propojení radního na dotovaný projekt určitě Pirátům jako celku nesluší.. dá se říct, že je to tak trochu ohrožení pravidel frenčízy, pravidel toho, za jakých okolností si tyhle místní komunální aktivity mohou říkat Piráti. Díky za podnět, repostnul jsem odkaz na fóru.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    K470: pekna malinkata domu, nejsme jako tradicni strany. my sme zlode... pardon, pirati :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    K470: vrteti psem
    K470
    K470 --- ---
    Radní za Piráty provozuje klub za peníze z městského rozpočtu - Svitavský deník
    https://svitavsky.denik.cz/...gion/radni-za-piraty-provozuje-klub-z-mestskeho-rozpoctu-20190124.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti navrhují zrušit povinnost přimíchávat biopaliva do pohonných hmot - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...aliv-pohonne-hmoty-pirati-navrh-balcarova-holomcik.A190124_141729_domaci_kop
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    OOHN: On se snaží navenek působit dost chytře a do určitých témat se radši moc nepouští, ale čas od času se přece jen někde prokecne nebo mu něco ujede a pak se vždycky zjistí, že je to (a to nejen) rasistickej xindl a celkově pěknej všivák :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: tak jisteze... to bylo u Piratu kravalu kolem Libenskyho mostu pred volbama... a najednou oprava pocka dalsich 5 let a na dalsi volebni obdobi :-)
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: rozumím. Takže pokud Danysek nenávidí Piráty, dá se očekávat, že se ta nesnášenlivost projeví i v jiných oblastech jeho života. Fér.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: no, vzhledem k jinym akcim (typu pozastavene vymeny eskalatoru, ktere jsou davno za zenitem, zase odlozena oprava libenaku, atd.) lze ocekavat vselimozne hruzy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam