• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jenže třídní boj v 19.století byl myšlený tak, že si vydobuješ volební právo a u voleb nebudeš hlasovat pro černoprdelníky ani pro nacionalisty, ale pro socany, kteří ti vybojují 8h pracovní dobu, placenou dovolenou a bezplatné školství pro děti. To, že třídní boj znamená, že ti soudruh Lenin někde nakoupí za peníze Trockého strýčka kvér a ty pak pošleš toho, koho soudruzi označí za kulaka do lágru na Sibiř - to je pozdějí kreativní rozvinutí daného pojmu. Marx ostatně na sklonku života prohlašoval, že rozhodně není marxista :-)

    Prostě tvoje utkvělé přesvědčení, že máš právo kohokoliv označit za bolševika stejně beztrestně, jako by ho VkMl označil za neomarxistu, a že ty vaše cancy navíc moderátor nesmí pod trestem smrti smazat, neprospívá demokracii v ČR obecně a tomhle diskuznímu klubu zvláště.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: tridni boj je ze slovniku marxisty. a jak znamo, marxiste nemeli radi stredni tridu, ani velkopodnikatele, natoz nejaky nadnarodky. :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: proc bych daval prihlasku do ano, kdyz jsou tu jine subjekty. vypadam snad jako adorant hnuti agenta stb?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ty si to beres dost osobne, ale je fakt, ze kdyz neco zacnou v mediich povidat pirati, vzpomenu si na tebe a dalsi piratsky alternativce. :D

    takze pokud ti jde o to, ze jsi ten typ cloveka, ktery skeptickou konzervu stredniho veku s hypotekou (jako sem ja) dokaze od piratstvi bezpecne odradit, tak mas pravdu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: už sis podal přihlášku do ANO? takovýhle moudrých, konstruktivních mladých mužů, kteří se nebojí toho připustit si, jak svět doopravdy funguje, není nikdy dost :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: ja s nim vicecimene nemam problem. jediny co me sere, ze Babis neni schopnej ten projekt dotahnout do konce a nasadit tem, kteri jeste nejsou eet nuceni pouzivat.
    On se proste boji, ze se mu to promitne do volebniho vysledku.

    serou me experti, kteri si daji ruseni cehokoliv mezi predvolebni sliby a pak to dopada jako treba s poplatkem u doktora ci s duchodovou reformou. zpet na stromy.

    kdyz uz je neco rozjetyho, tak se s s tim musi pracovat dal. borit a knucet umi kdejaky debil, ale neco stvorit, to je problem.

    co me hodne sralo, bylo obvinovani hospodskych, ze kradou. kdo je sikovnej a okradal pred eet, bude i po eet.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: je v opozici proti všemu Pirátskýmu a proti bolševickýmu NZP. Teda Piráti byli špatný, protože u nich byl xChaos. Potom byl xChaos špatný, protože byl u Pirátů. Pak se ukázalo, že Piráti dělají spoustu zajímavých věcí a nejsou to proradný proruský protobolševici, propánajána, takže xChaos byl chvíli špatný přesto, že je u Pirátů. Pak se ukázalo, že NZP vlastně u Pirátů od doby, kdy preference stouply nad 1% už ani vlastně není na pořadu dne. Tudíž se to nějak vykrystalizuje, že EET je špatné jen pokud je Babišovo, a až to bude Kalouskovo celoevropské EET, tak vlastně bude dobré. xChaos a NZP se nějak dá dohromady a zjistí se, že Piráti vlastně ani jedno neberou vážně. Nicméně varianta, že Piráti jsou vlastně dobří a tím pádem i xChaos je možná dobrý, na NYXu prostě nepřipadá v úvahu :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to nekoho prekvapuje? :-) Samozrejme, ze dalsi pokusy se budou snazit pritvrdit... aby byl vyjednavaci prostor a bylo kam couvat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Článek 13 je zpět – a je ještě horší než dřív - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/clanek-2290-clanek-13-je-zpet-a-je-jeste-horsi-nez-driv
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: jses teda zastance EET, nebo nejsi?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak hlavne piratska strana nevznikla kolem nejakyho open source, ale spis okolo warezackyho think tanku, zejo :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: aha, takze za tyden po tom nestekne pes. Ostatne mediama to probehlo je v periodicich typu Parlamentni Listy, Echo24... ze to nebude v Babisovo novinach me neprekvapuje, ale nejak to "PR" neprobehlo ani ostatnimi periodiky.. nejspis i proto, ze nejde o nic prevratneho a podobnych zpochybneni uz padlo na stul spousta. Tedy nic zajimaveho, o cem by stalo (zase) psat...
    XCHAOS: co ja vim, co v tom je... ale Pirati se prsej, jak to muze MVCR vzit a z fleku nasadit, tak bych se rad podival... jestli to fakt nasadit jde, aniz by neslo o sebevrazdu :D
    HONCKA: opensource, od kteryho neni zverejnenej zdrojak moc opensource neni, zeano... takze potvrzujes, ze Pirati o opensource akorat zvani, ale boji se jit s kuzi na trh :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: On to potrebuje, aby mohl trolit, ze v komentarich je o mezeru navic :P
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty myslíš, že to bylo víc, než nějaký prázdný formulář, odesílající mail na úřad? :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: to se zeptej vysegradskyho jezdce, ja ten prispevek nepsal
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: no me by spis zajimalo, kdy ze nastala: ta Babisuva smrt, to je primarni predmet debaty. Co tak pozoruju, tak Michalkuv vystup Babisovi zily zrovna netrha...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jasne, tedka zrusit a pak vsecko vyvijet a postavit znovu :) Hele ty kdyz ses pres ten opensource, kde se valej ty zdrojaky piratskeho uradu? Prej je to otevrenej kod, ale na githubu jsem to nenasel... nevis aspon ty, kde ty zdrojaky toho vytvoru lezi? :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVCNC: Ona je jina dira a technologie na RJ45 u switche, firewallu nebo custom hw? Jinak tohle neni moje domena, jsem akorat elektro bastlir, kamarad navrhuje hw bavil jsem se s nim o tom a pokud nejsi limitovany mistem ani spotrebou (vec velikosti krabicky od sirek, co musi bezet pul roku na knoflikovou baterku) nebo nepojedes milionovy kusy, tak se pouzivaji univerzalni moduly a dela se na zakazku akorat FW.

    DANYSEK: Noa spachal prestupek
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: tak vzhledem k tomu, že případný celoevropský EET bude stejně nekompatibilní, můžeme to Babišovo s klidným svědomím zrušit :-)

    (ostatně to celoevropský by stejně nejspíš bylo postavený na šmírování bezhotovostních plateb... osobně sám nevím, co si o tom omezení hotovostních plateb mám myslet, pokud vůbec něco, tak Piráti zdůrazňují právo na anonymitu u běžných občanských transakcí, problematická se anonymita stává až od učitých objemů transakcí - viz severokorejský jaderný program, apod.)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: ona nastala nejaka "Babisova smrt"? Neco mi uniklo... clovek by uz podle titulku cekal, ze minimalne pada vlada a ono nic...
    Uz aspon Motejlek vyhral ten svuj soud? Protoze jinak jde o referenci od cloveka, ktery si s dodrzovanim zakonu hlavu nelame :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    HONCKA: treba pri navrhu toho DPS dovnitr? a pak jeste pri vyvoji toho FW co v tom pobezi. ono i jen vhodne rozmisteni konektoru a vsech prvku co polezou ven, resit chlazeni atd. a opet technologie vyroby i toho DPS a osazeni ma take sve pozdavaky a nemuzes si to tam vsechno nafrkat jak te napadne. U toho panelu taky muze byt par zadrhelu, treba uz jen ve vhodnem tvaru der pro konektory atd. jake bude mnozstvi? podle toho se voli technologie a podle jejich moznosti i ten tvar. budes to lisovat, frezovat, palit laserem nebo vodnim paprskem? jake tam das podle technologie tolerance? kdyz to budes frezovat, jaky das radius do vnitrnich rohu? nebo tam das vsude 2mm rezervu aby jsi se vsude vesel a pak ti tam poleze prach a prvky co se montuji primo do panelu nebudou drzet a konektory ulames z DPS protoze moc velka vule v panelu? delal nekdo vubec u piratu elektroniku a vyvoj zarizeni profesne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam