• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: A Piráti si diplomové práce svých členů auditují? Nebojí se členové Pirátů sve bakalářské, diplomové a disertační práce plošně zveřejnit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: protože správnwj frajer si přece koupí titul JuDr na Plzeňských právech :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Co to tady zase to trapné multi id tvoří? Prý že tramvaj na Václaváku nebo metro D nic neřeší. Jasně že nic. Až na takové detaily jako je nejkritičtější tram úsek celé Prahy (IPák) a nejpřetíženější bus úsek celé Prahy (Nemocnice Krč).

    Fakt je nutný aby tady ten exot onanoval dál jen díky tomu že si udělá další id proti pravidlům nyxu a pak zas všem kázal o pravidlech a morálce?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LINSOS: ...Hřibova hamižnost se projevila již po jeho státem placených studiích...

    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: nemas evidence predstavu co znamena "arogance moci". Koukni co tu Babis predvadi od te doby co se dal na politiku sam. Nikdo na nej nemuze protoze dulezite lidi si handlem koupi,nazyva se protikorupcnim premierem pritom urcity zpusob korupce je jeho kazdodeni chleba uz od revoluce. "Arogance moci" fakt nevzniká tim,ze je nekdo zvolen do funkce, to bys molh pochopit i ty.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    LINKOS: I Hřib prosazuje věci, co ho zrovna napadly. Hřib i Babiš jsou v tomhle stejní. Stejný je i styl jejich vystupování. Arogance moci a arogance mocných. Nic víc. Teď si Babiš s Hřibem jen poměřují, zda je víc premiér nebo primátor. Je ovšem pochopitelné, že fanatický volič Pirátů tuto podobnost ve vystupování obou zúčastněných vidět nechce. Už to, jak se Hřib dral k moci nápadně kopíruje Babiše. Hřibovu aroganci dokazuje i to, že Hřib svůj protinávrh ani nekonzultoval s místními starosty a rovnou jej předložil Babišovi. Ti dva si skutečně nemají co vyčítat. Jsou oba stejní.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: A jak konkrétně se MHD posílí? Metro z Pankráce k Písnici ani tramvaj na Václaváku žádný zásadní problém neřeší. A jiné konkrétní řešení Piráti nepředstavili. V programu jsou jen obecné teze. Nejspíš okopírované. Na kopírování jsou Piráti experti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINSOS: asi proto Piráti v programu nepodceňují posilování MHD...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: takze Hrib muze za to ze Babis prosazuje veci co ho napadnou kdyz si zrovna pindi hondoura? Hele Debilsku, jses stale fakt stejne ubohej jako driv, tobe pomuze uz jen psychiatricka pece
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: V Praze je jeden automobil na 1,5 obyvatele. To znamená, že i Pražáci silnice potřebují. Přesednutí všech Pražáků do MHD by znamenalo její kolaps. Nedostatečná kapacita se na mnoha místech projevuje už dnes. A stavby zahajované pod Hřibem žádnou zásadnější změnu k lepšímu neznamenají. Pod tlakem je infrastruktura i v jiných větších městech i v jiných krajích. A rozpočet Středočechů je menší než rozpočet Pražáků. Současně Středočeši pokrývají větší území. A ještě mají do již tak nafouknutého rozpočtu Pražáků strkat další peníze? Že Praha je středobodem vesmíru si myslí jen Pražáci. Piráti prahu dnes vedou. A pod vedením Pirátů můžeme mluvit o Praze nenažrané. Blanka byla podle Pirátů předražená? A proto si Hřib už dnes na navazující úsek říká o ekvivalentní balík peněz? Když jsou Piráti tací experti na předraženost, proč tedy nepřišli s levnějším řešením?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINSOS: no vida, to s to nemocnicí jsem přehlédl.

    vnější okruh je prostě dálnice, ty snad staví stát ve všech krajích. každopádně, Praha poskytuje vybavenost celé republice a ta taky má tendenci se do Prahy živelně sestěhovávat. ten růst mj. znamená, že opravdu velká část daní se vybere v Praze a současně infrastruktura Prahy je pod tlakem. min. tu část, že město chce peníze na vnitřní okruh, aby to nedopadlo jako s nakonec výrazně předraženou Blankou, bych pochopit dokázal. Město totiž investuje do MHD, metra, tramvají, to je to, co ho dělá městem. Slnice by si měli platit spíš Středočeši, kteří pokládají za své právo prodírat se do centra auty.

    Jinak kdyby to záleželo na mě, onnovím městské hradby... ale já primátor nejsem :-)
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    HONCKA: Dlouhé roky se investuje do tvorby metropolitního plánu. Je nesmysl utrácet další prostředky za jeho další předělávání. Piráti mají plnou pusu toho, jak by se mělo šetřit. A pak z Hřiba vypadne nápad znamenající nové utrácení magistrátních peněz za opakování byrokratického kolečka. I Babiše mohl Hřib s tímto rovnou odpálkovat. Ale očividně Hřib nemá nic pořádného na práci. Tak si s Babišem poměřují své orgány.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    HONCKA: Nemovitý majetek na Bulovce patří ale magistrátu. Státu je pouze přenechána role zřizovatele. To ale neznamená, že je majitelem objektů. Pleteš si to. Stát nemá důvod nemocnici někam stěhovat. To si vymyslel sám Hřib. Ale co bude s areálem Bulovky po přesunu neříká ani on. Při lukrativnosti tamních pozemků ale není těžké jeho skryté úmysly odhalit. Historicky cenné objekty se zboří a nějaký Hřibův developerský kamarád tam vybuduje moderní betonovou krabice. Pozemků není u centra mnoho a výhled do okolí tam je pěkný. Hezky si to ta famílie architektů vymyslela.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS: Jestli sis nevšiml, tak to celé začlo z iniciativy premiéra, kterej si vymyslel hovadinu na pozemcích města a nabídl za to pro město nezajímavou nemovitost a rada města to tam nechce, tak mu nabídli handl, kdyby vyšel, tak by město na tom vydělalo a kdyby nevyšel, tak by je nikdo nemohl obvinit z toho, že nejednali. Jinak si ještě neodpovědel na otázku. Máš plnou hubu keců, tak která varianta by byla dle tebe dobře?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS: Diskuze o tom, jestli někdo, kdo pracuje v jiném oboru než vystudoval je nenažranej nebo není přesunuta do auditka, kam to patří [ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ], prosím pokračujte tam

    LINSOS: On tam chce přesunout pouze Bulovku a jestli sis nevšiml, tak tu vlastní a provozuje ministerstvo zdravotnicví a ne město
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: Jsi mylně informovaný.
    Hřib: Nemocnici v Letňanech by měl postavit i provozovat stát | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/...y/hrib-nemocnici-v-letnanech-by-mel-postavit-i-provozovat-stat/1713427

    Stát ze svého rozpočtu Praze buduje už vnější okruh. Tedy obchvat obce je v řešení. Jiné obce v republice v republice na své obchvaty stále čekají. Proč by měly státní peníze téct do druhého okruhu opět pro Prahu, když jinde je potřebují akutněji?
    Praha je pod vedením Pirátů poněkud nenažraná. Na úkor zbytku republiky. Hřibova hamižnost se projevila již po jeho státem placených studiích. A dnes v ní jen pokračuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINSOS: V Praze tvoří Radu koalice, ne Piráti. Hříba vnímám jako mluvčího koalice. Vyjednávání se týká Babišova velikášského požadavku na úřednickou čtvrť. Reakce Prahy je, že jestli jsou k dispozici peníze navíc, věděla by co s nima. Pokud vím, státní peníze byly žádány na okruh, ten teď bohužel funguje i jako tranzitní komunikace min. pro Střední Čechy. Způsob financování nemocnice jsem nepochopil tak, že jí město chce od státu: zaplatí ji město díky prostředkům, které by ušetřilo na okruhu. Pokud to dobře chápu. Ale nejsem rozhodně žádný mluvčí p.Hřiba.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    HONCKA: Hřib nasliboval občanům Prahy novou úžasnou moderní nemocnici v Letňanech. Tu ale také chce nechat vybudovat za státní peníze. Takže tu prezentuješ ukázkové pyrrhovo vítězství. Metro povede i nadále jen do polí u Letňan. A nebude tam nic. Proč by měl Babiš utrácet za novou nemocnici, kterou tam stát akutně nepotřebuje? A kterou by Hřib rád kvůli pohodlí pirátských voličů v Praze? Co tam tedy Hřib postaví z kasy magistrátu? A jak vůbec vyřeší dopravu na východě Prahy? Sází se na jednu kartu. Když ale Babiš cukne, tak Hřib žádný další plán nemá.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS: Co je na tom nenormálního? Babiš chce po Praze pozemky na nějakou opičárnu, která městu přinese akorát komplikace, tak chce na tom urvat co nejvíc pro své voliče, jediný riziko je, že se ta opičárna nepostaví, pro Prahu je to win-win situace. Máš plnou hubu keců, tak která varianta by byla dle tebe dobře?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam