• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    LINKOS: Klimatizace v tramvaji je špatná?
    OMNIHASH: To je skvělý nápad! Přetrasujeme linky tak, aby tramvaje jely ještě déle než dnes. U linek 10 a 16 to pěkně natáhne jízdní doby. A přetrasování linek 3, 5 do Ječné je vskutku geniální. Velmi atraktivní opatření. Ano, můžeš přetrasovat linku 6. Ale ta zrovna je méně významná. Tak málo významná, že na ní jezdí sólo vůz. Klasický šotoušovský nápad. Šotoušů na ROPIDu sedí spousta. Hlavně aby tam něco jezdilo. Stejně jako Myslíkovou. Tam se jezdí jen proto, že na opravu se brala dotace a jezdit se tam tím pádem musí.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: a to je spatne? Na co by tam byli,kdyby nemohli zastavit spatne investice?
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    LINKOS: Proč? Některé investiční akce už byly pod novým vedením Pirátů zablokované.
    OMNIHASH: Děkuji za doložení pravdivosti mých slov. A nyní řečnická otázka: Která tramvajová linka jedoucí Vodičkovou jede současně Ječnou? Badum, tss tss. Žádná. Např. u linky číslo 22 nijak nepomůže to, že ji z Ječné přetrasuješ do Vodičkovy. Pokuď by to mělo skutečně pomoct, musela by být tramvaj protažená nejen do středu náměstí. Musela by pokračovat až na Příkopy. Do míst, kde kdysi vedla. Jenže k tomu odvahu nikdo nemá. Stejně tak by se musela vrátit trať i do té Opletalovy. A tak dále.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: protoze tu nekdo vymazal to moje vyjadreni k oboustrannym ignorum, tak musim napsat znovu....

    Oboustranny ignore z me strany je jen obranna reakce na neschopnost moderatoru zde resit vulgarni utoky vedene v osobni rovine a nikoliv k obsahu prispevku. Dlouhodobe a opakovane zde nektera konkretni ID vecnou debatu nevedla a opakovane jen urazela - jmenovite jde o ID: NE7RA, OTAVA, LINKOS, CAIDEL, JIRIX. Predpokladam, ze dnes jde o ID, ktera aktualne nejvic krici, kdyz nevidi co zde pisu.

    Moderatori toto jednani dlouhodobe tise prehlizi a jednoduse toleruji. Ptam se, proc? Proc vyse zmineni nikdy zabanovani nikdy nebyli? Pravidla maji byt uplatnovana na vsechny a bez rozdilu. A predevsim maji byt pravidla jasne formulovana a uvedena v zahlavi klubu - a nikoliv moderatory uplatnovana podle momentalni nalady a jeste selektivne. Pokud moderatori odmitaji zasahnout proti diskutujicim, kteri nevedou debatu ve vecne rovine a pouze druhe urazi, pak svou roli viditelne sami nezvladaji a o nejakou cistotu diskuze jim rozhodne nejde. A pokud moderatori nejsou ochotni a schopni zasahnout proti zminenym ID, tak je pak snad jiny zpusob, jak se branit?

    Obycejny ignore funkci nesplni, dotycna ID to tu budou tapetovat svymi vykriky urazejici osobu a diskuzi to rozhodne neprospeje. Pokud se zmineni zacnou chovat pricetne a nebo moderatori zacnou hloupe urazky druhych trestat RO, ja ten DI klidne odstranim.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LINSOS: skoro bych řekl, že přetíženost Jindřišský a Vodičkový řeší... badum, tss tss ...návrh tramvají na Václaváku!

    současnej stav:


    plán:
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: to je hloupost
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    CAIDEL: Jindřišská a Vodičkova na tom s vytížením o moc líp nejsou. Doprava zde kolabuje při jakékoliv mimořádnosti. Takže Ječné tramvaj na Václaváku moc neodlehčí a naopak tam ještě zhorší situaci. Tím, že tam přivede další linky. Na dopravní obsloužení severu by mnohem lépe posloužilo vedení trati Opletalovou ulicí. A u té by navíc nehrozilo narušování provozu vlivem různých akcí pořádaných na Václaváku u koně. Také by nebylo od věci oprášit plány na mělké zahloubení tramvají v centru. Tak jak tomu je i v jiných metropolích.
    CAIDEL: MHD není možné řešit bodově. ÍPák není jen tramvaj směr Ječná. Přetížené metro tamtéž tramvaj na Václaváku nevyřeší. Úsek z Pankráce na ÍPák bude ještě zranitelnější než dnes. Alternativy v praxi vůbec neexistují. A stejně jako při otevření prodloužené linky A je možné očekávat další zásahy ovlivňující povrchovou dopravu. Jelikož je zvykem vše natáhnout do metra stůj co stůj. Samozřejmě se středobodem dopravního systému v centru města. Přitom Hřib sám hlásá, kterak by rád Prahu krátkých vzdáleností. Ale nedělá pro to nic. Jak se tedy chtějí Piráti vypořádat s dlouhodobou absencí kvalitního tangenciálního spojení? Tedy rychlého spojení po periferii bez nutnosti zajíždět do centra. Tím, že se budou jen stavět další radiální linky systémem od periferie do centra města se tyto problémy skutečně nevyřeší. Nebo snad Piráti někde mají nějakou ucelenější koncepci?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LINSOS: Jinak tedy Krč a IPák jsou dva samostatné problémy, ale to už je na tebe předpokládám příliš abstraktní.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LINSOS: Tramvaj na Václaváku představuje jedinou použitelnou alternativní trasu pro většinu tramvajových spojů na spoustu čtvrtí na severu prahy pro případ, že by se s IPákem něco stalo (objezd přes náměstí Bratří synků nebo Olšanské náměstí fakt není moc použitelná alternativa). Je vidět, že o tom moc nevíš, ale hlavně že máš pevný názor.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BTW, asi to nebude jen PI, ale rovnou PIVOS - Pirátský Institut pro Vzdělávání a Otevřenou Společnost :-)
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: To je ale jenom polovina. Druhá se týká zveřejňování. Piráti často mluví o transparentnosti. Takže by se slušelo mít dostupné práce, které vedly k získání jejich akademických titulů. Uveřejnit odkazy na tato díla v profilech dotyčných osob by nemělo být nikterak složité. Pokuď jde o poctivou práci, nemají se přece čeho bát.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINSOS: konstruktivní podnět, vyjímečně :-) celou dobu se snažíme dát nějaký smysl případnému PI - Pirátskému Institutu (naše protiváha různým Liberálním Institutům apod.) - a audit diplomových prací by byl celkem cool zadání :-) Jdu s tím na fórum :-)
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: A Piráti si diplomové práce svých členů auditují? Nebojí se členové Pirátů sve bakalářské, diplomové a disertační práce plošně zveřejnit?
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    CAIDEL: a tramvaj na Václaváku převeze ty cestující mezi Krčí a ÍPákem jak? Vylézt z metra už na ÍPáku a dojet tramvají na Karlák je rychlejší než kodrcání se až na přestup na Florenci. I Piráti nadále kopírují chyby socialistických plánovačů. Tedy všechnu dopravu natahat do centra. A pak se divit že kolabuje.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    LINKOS: A Piráti to začnou předvádět hned jak moc uchopí. V Praze to už dnes realizují.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti chtějí zrušit desetitisícový poplatek za podnět na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-zrusi-poplatek-za-podnet-uohs.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti odmítají současný text Směrnice o autorském právu na digitálních sítích
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/smernice-autorske-pravo-pirati-text-odmitaji.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti promluvili v OSN. Zdůraznili přínos online platforem pro demokratickou diskuzi
    https://www.pirati.cz/.../pirati-promluvili-v-osn-o-potrebe-platforem-pro-demokratickou-diskuzi.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak k té moderaci: ze stávajících dvou banů je ten, který je vedený jako "trvalý", paradoxně méně závěžnější, víceméně emocionální. id VYHULENY_UFO se zamyslí (spolu s dalšími zdejšími experty), jak by třeba ve fóru TOP09 reagovali na někoho, kdo by jim přišel kázat, že protože jsou konzervativní strana, tak jsou vlastně fašisté - a neřekl by to jednou, ale opakoval jako kafemlejnek pořád dokola. Ban mu asi zruším, ale když se bude chovat pořád stejně, asi ho vrátím.

    Požadavek na id DANYSEK je složitější: dal si některé zdejší účastníky debaty do oboustranného ignore, což ovšem dost sabotuje smysl klubu. Nově příchozí pak vidí vytapetováno a opět: debatou opakující se v kruhu, nové vytahování témat probraných už před rokem, apod. Zkrátka, pokud někdo, kdo tenhle klub sleduje, nahlásí moderátorovi, že nějaké id X ho má v oboustranném ignore, dostane ze id X ban. Pokud se na mě provozovatel serveru, id NYX, obrátí s tím, že tento způsob moderace je nepřípustný, ustoupím. Fakticky ale nutit lidi, aby používali stejné praktiky jako narušitel a zakládali si desítky pseudononymních idček, pod kterými budou "objektivně" pozorovat debatu, to mi přijde nefér. Naší motivací je nebýt nuceni používat tenhle diskuzní systém zcela idiotiským a pracným způsobem jenom abychom se ubránili hijacku debaty věčnými trolly.

    Alternativní možnost je, že každému, kdo mi nahlásí, že si ho DANYSEK dal do oboustraného ignore, udělím moderátorská práva, čímž podle mě ten ignore zneutralizuju (aspoň u mě to tak funguje). (Pokud to bude člověk, kterého znám na NYXu aspoň několik let a důvěřuju mi, nevidím důvod mi moderátorská práva nedat). Tím se ale určitě zpřísní moderace (např. odklízení trollingu do vedlejšího paralelního klubu [ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ], kterého se dobrovolníci jistě rádi ujmou)

    Za mě je cílem tohohle klubu, který by mohli uznat i kritici Pirátů (kteří zde samozřejmě prostor dostanou, pokud si ho nebudou nárokovat _všechen_) je to, aby ve statistikách klubu parametr "Četlo poslední přísěpvek" dosahoval nějaké optimální hodnoty. Víceméně bychom se všichni měli chytnout za nos a pokud to jen trochu jde, tak s vlastními příspěvky počkat, až si aktuální příspěvek přečte dost lidí - protože jen díky tomu lidi z debaty neprchnou (takové ty debaty, kde je za den 100 nových příspěvků otevírám jen vyjímečně - a to ještě musím vědět, že díky stylu moderace v těch 100 příspěvcích bude něco podnětného...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: protože správnwj frajer si přece koupí titul JuDr na Plzeňských právech :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam