Jinak k té moderaci: ze stávajících dvou banů je ten, který je vedený jako "trvalý", paradoxně méně závěžnější, víceméně emocionální. id VYHULENY_UFO se zamyslí (spolu s dalšími zdejšími experty), jak by třeba ve fóru TOP09 reagovali na někoho, kdo by jim přišel kázat, že protože jsou konzervativní strana, tak jsou vlastně fašisté - a neřekl by to jednou, ale opakoval jako kafemlejnek pořád dokola. Ban mu asi zruším, ale když se bude chovat pořád stejně, asi ho vrátím.
Požadavek na id DANYSEK je složitější: dal si některé zdejší účastníky debaty do oboustranného ignore, což ovšem dost sabotuje smysl klubu. Nově příchozí pak vidí vytapetováno a opět: debatou opakující se v kruhu, nové vytahování témat probraných už před rokem, apod. Zkrátka, pokud někdo, kdo tenhle klub sleduje, nahlásí moderátorovi, že nějaké id X ho má v oboustranném ignore, dostane ze id X ban. Pokud se na mě provozovatel serveru, id NYX, obrátí s tím, že tento způsob moderace je nepřípustný, ustoupím. Fakticky ale nutit lidi, aby používali stejné praktiky jako narušitel a zakládali si desítky pseudononymních idček, pod kterými budou "objektivně" pozorovat debatu, to mi přijde nefér. Naší motivací je nebýt nuceni používat tenhle diskuzní systém zcela idiotiským a pracným způsobem jenom abychom se ubránili hijacku debaty věčnými trolly.
Alternativní možnost je, že každému, kdo mi nahlásí, že si ho DANYSEK dal do oboustraného ignore, udělím moderátorská práva, čímž podle mě ten ignore zneutralizuju (aspoň u mě to tak funguje). (Pokud to bude člověk, kterého znám na NYXu aspoň několik let a důvěřuju mi, nevidím důvod mi moderátorská práva nedat). Tím se ale určitě zpřísní moderace (např. odklízení trollingu do vedlejšího paralelního klubu
[ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ], kterého se dobrovolníci jistě rádi ujmou)
Za mě je cílem tohohle klubu, který by mohli uznat i kritici Pirátů (kteří zde samozřejmě prostor dostanou, pokud si ho nebudou nárokovat _všechen_) je to, aby ve statistikách klubu parametr "Četlo poslední přísěpvek" dosahoval nějaké optimální hodnoty. Víceméně bychom se všichni měli chytnout za nos a pokud to jen trochu jde, tak s vlastními příspěvky počkat, až si aktuální příspěvek přečte dost lidí - protože jen díky tomu lidi z debaty neprchnou (takové ty debaty, kde je za den 100 nových příspěvků otevírám jen vyjímečně - a to ještě musím vědět, že díky stylu moderace v těch 100 příspěvcích bude něco podnětného...)