• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a jak to souvisi s tim, ze si tam maminka/tatinek (ne)muze dat flasku vina s tim, ze to "ohrozuje" vychovu mladeze v kontextu nize napsaneho... ? :-)
    Jinak v tom clanku, kterym sermujes padaji opravdu "ohromne" sumy (rozumej: smesne) - zvlast v kontextu toho, jak se za posledni mesice "prodrazily" pripravne prace na I.D - i pod "vedenim" Piratu (aneb co zpusobil jejich odklad jimi oblibenym systemem "musime to znovu proverit, urcite to je predrazene").
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK:
    Dětský ráj. Ráj pro děti i pro provozovatelky | Piráti Ostrava
    https://ostrava.pirati.cz/aktuality/detsky-raj-vyjadreni-vyberove-rizeni.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirátský radní „udal“ provozovatelky areálu kvůli lahvi vína. Kazí prý mravní výchovu dětí - Echo24.cz
    https://echo24.cz/...-radni-udal-provozovatelky-arealu-kvuli-lahvi-vina-kazi-pry-mravni-vychovu-deti

    Uplne to vidim, jak to probehlo... ukeca obsluhu k necemu, co pry neni povoleno (a at hodi kamenem, kdo servirku nikdy podobne nekde neukecaval) a pak ji sel normalne nabonzovat. A samotna podminka fakt smesna - zahradky, kde se chlasta jsou na kazdym rohu, deti kolem bezne chodi, v supermarketech decka bezne litaj podel regalu plnych chlastu... a nejakej Jansa pak bude delat afery z nejakeho "ohrozovani" mravni vychovy u jednoho parciku kvuli jedny lahvince... tak jisteze.

    To je na jedny strane tuna kecu o potrebe legalizace huleni travy a pak tu mame Pirata, co ma viditelne problem i s blbou flaskou vina prodanou dospelymu cloveku... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...navic to vypada, ze to Dcko bude neco jako druha Blanka... :-) O 11% navyseni ceny u geologickeho pruzkumu jen za poslednich par mesicu (posledni dva sloupecky; tedy aktualni cenova uroven) - to jsou slusne vysledky soucasneho vedeni s Hribem v cele... ;-)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: neber si to osobne, ale si vyrazna osobnost. a pokazdy, kdyz se reknou pirati, vzpomenu si na tebe a diskuse treba o nzp... takze nejakej dalsi alternativni silenec typu vasicek, to uz je jen drobnost do celku.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: budu se opakovat, ale problem necestovani lidi v MHD spociva v tom, ze v nekterych relacich to spojeni je... proste tragicky. O absenci rychlych tangencialnich linek jsem mluvil mnohokrat, to co mame z ROPIDu v podobe "metrobusu" je parodie, co vymete kdejaky prikop a v dusledku to neni tak rychle, jak by mohlo byt - proste tangencialni linka nemuze soucasne zajistovat obsluhu vsech mistnich zastavek a jako bonus udelat okruzni jizdu kolem Prahy. To je furt reci o inspiraci zahranicim, kde ale tyhle veci bezne funguji (a to i v Americe, kde vetsina lidi jezdi autem a pres aglomeraci mas protazene dalnice o 3 a vice pruzich).... a u nas to tangencialni spojeni z nejakeho zahadneho duvodu "nejde" . Spojeni uzlovych terminalu na periferii mezi sebou proste chybi a nikdo to neresi - naopak se cela metropole z pohledu hromadne dopravy pojima jako hvezda se stredem Mustek-Muzeum-Florenc a nuti cloveka jet do centra, i kdyz to je defacto zbytecne... a ono i kdyz s popojizdenim v zacpe ti vyjde cast autem rychlejsi (a pohodlnejsi), nez cesta v MHD, tak co cekas, ze lidi zvoli?

    Druha vec je kapacita verejne hromadne dopravy - ktera je ze mnoha smeru na hrane svych kapacitnich moznosti. At uz kvuli nedostatecne kapacite samotne drahy, tak i kvuli nedostatku personalu - sve lidi Pirati v DR DPP maji, tak si muzou snadno primo u zdroje zjistit, kolik ridicu dnes chybi. Preplnene spoje vedou k problemum ad vyse - tedy volbe individualniho dopravniho prostredku, coz je na vetsi vzdalenosti zase auto. A nevsim sem si, ze by tyhle problemy Pirati realne nejak (vy)resili ;-) V nedohledu je i posileni metra v centru, budem radi kdyz se za deset let zacne jezdit z Pankrace aspon smer Pisnice... kde dalsi zpozdeni zpusobilo zpackane vyberko na geologicky pruzkum (uz pod vedenim dosazenym Piraty & spol), ktere bylo nutne opakovat... o tom se uz taky nikde nepise, narozdil od silackych reci Hriba o decku hned po volbach.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak Hřibova evidence schůzek je aspoň inteligentnější připomínka, než to, že způsobuje dopravní zácpy (když růst ekonomiky a mezd = více aut a více peněz v nich jezdit, ochota populace změnit životní styl je minimální, a to přiznávám i mezi Piráty a jejich voliči... politik, který by prohlásil, že kdo jezdí do Prahy autem je veřejný nepřítel, by nejspíš skončil...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: uz pomerne dlouho se zde bavime o tom, ze Pirati jsou spatne, protoze treba Hrib systematicky kasle na piratske evidence (aka transparentnost, kterou hlasaji) a Pirati s tim nejsou schopni naprosto nic udelat a delaji jakoby nic... :-) Proste naslibovali se horydoly, ale kdyz doslo na vec (tedy vykon realne funkce), tak uz najednou nektere drive deklarovane veci byt "nemusi" a vubec nic se nedeje, kdyz nejsou naplnovany - ackoliv pred volbama se Pirati tvarili, jak to maji vyzkousene a jak to musi bez obtizi fungovat. Proc to nefunguje dosud zodpovezeno nebylo, pouze se zde predhodily jakesi "nahrazky", ktere ale nenaplnuji slibovany cil a klicove informace v tech predlozenych substitutech evidence obsazene (neprekvapive) nejsou. Nebo ty jses snad nejake alter-ego Hriba, ze sis to opet vztahnul na sebe? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ehm, asi stylistická chyba v předchozím: ne "výsledkem je snaha", ale spíš "podstatou procesu je snaha".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Krátké zamyšlení nad tím, jak se liší moje debaty na fóru Pirátů s debatami tady:

    Na pirátském fóru se svými kolegy spolustraníky často polemizuji. Hádáme se tam o konkrétních programových otázkách, např. dneska zrovna zde https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=550&t=44114 . Samozřejmě se i tam vyskytuje trolling a naprostá neochota pochopit stanovisko oponenta. Ale pořád je to nějaká debata. Souvisí s hlasováním. Výsledkem je snaha, aby Piráti měli v programu to a to, a neměli tam naopak to či ono.

    Debata zda je zoufale marná. Ať napíšu cokoliv, tak se to v kruhu vrací ke dvěma tezím: buď, že Piráti jsou zásadně špatně, protože xChaos, nebo že xChaos je špatně, protože Piráti. A nejde se bavit o tom, jestli je lepší a) nebo b), protože protistrana mi zásadně nevěří, že prosazuju a), a podstata debaty není obhájit b), ale tvrdit, že já ve skutečnosti prosazuju c), akorát to odmítám přiznat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: šaškovalo se tuším na libeňském mostě...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jistě, dopravní zácpy záludně vytvořila nová koalice. resp. pirátor je prosadil i proti úsilí koaličního partnera TOP09, jak jinak :-) zácpy jsou totiž způsobené neomarxisty :-))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: je to uplne stejny, ja nevim jestli jezdis nejak casto autem, ale posledni mesic je cestovani dost na hovno, praha zasekana. kolega z mnisku kolikrat jede do centra hodinu a pul... to nevim jestli je podle tebe funkcni doprava.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak Pirati musi cekat, ze soucasna opozice bude dnes pouzivat stejnou retoriku, jakou v minulych volebnich obdobich pouzivali sami Pirati. Co te na tom prekvapuje? Stejne silna slova preci pouzivali zrovnatak a vubec se nad tim nepozastavovali... si vzpomen na to saskovani s riksou... :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: hele Babiš je schopnej to říct druhé den po tom co jeho lidi odejdou a nastoupí tam někdo jiný... On lže tak často, že už tomu snad i sám věří
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: tak říct, že v Praze nefunguje doprava je silné tvrzení.. zvlášť ve srovnání s posledním obdobím, kdy byla u moci Krnda :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    South Korean Government Planning Linux Migration as Windows 7 Support Ends - Slashdot
    https://linux.slashdot.org/...h-korean-government-planning-linux-migration-as-windows-7-support-ends
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a tak ono v pripade Smida nejde jen o vykon funkce zastupitele, zeano. Smid se angazoval i v dalsich cinnostech explicitne pro Piraty... a k jeho smule si toho nekdo vsimnul. A kdyz se pozorne zactes do toho, co je kritizovano - tak to neni vykon zastupitelske funkce, ale prave ty "dalsi" veci, ktere Smid pro Piraty delal - mj. treba zminovana "vypomoc" s legislativou - coz rozhodne do naplne prace obecniho zastupitele uz jaksi nespada...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NECROMAN: to mu asi Prchal nepsal dokonce i na novinkach jsou komentáře výjimečně tak půl na půl :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Babiš po vzoru Ludvíka XIV "Stát jsem já" :)
    Jeho SMS Novinkám k žalobě Pirátků na EK kvůli nečinnosti v kauze střetu zájmů AB: "Tihle novodobí marxisti nemají asi lepší program, než udávat Českou republiku a jejího premiéra do Bruselu a dělat tak zemi totální ostudu."
    Parta úplných diletantů. Babiš vmetl Pirátům, jak vedou Prahu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ci/505159-parta-uplnych-diletantu-babis-vmetl-piratum-jak-vedou-prahu.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam