• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: no oni ten certifikat na testu (pg.eet.cz) maji - a stejnej ma byt i na produkci (prod.eet.cz) - kde ho stahli a vratili puvodni. V AltName jsou obe pouzivany domeny - tedy sdili jeden certifikat na testu i produkci, to ze se vraceli zpet hadam bude mit jiny priciny - asi se ozvalo nadkriticke mnozstvi tech, co maji ten certifikat natvrdo zadratovany ve svych aplikacich... oni prece nikde nepisou, proc to vlastne rollbacknuli - o tom se nikdo nezminuje. O kvalite SW komunikujiciho s portalem bych si taky iluze nedelal. Te moji teorii nasvedcuje i text na etrzby: Vzhledem k tomu, že některá pokladní zařízení nejsou dosud na tuto změnu připravena. Z toho lze dovodit, ze autori nekterych pokladnich systemu nechapou fungovani PKI a proste do tech svych bastlu natvrdo cpou az ten koncovy certifikat... dobrej zpusob, jak tahat z lidi prachy za "podporu", zeano :D Nastesti novej certifikat je na 2 roky, ten predchozi byl jen na rok. V tomhle pripade VYHULENY_UFO vytahnul pekny bulvarek... v tomhle pripade jsou blbci jinde nez na MFCR.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: to je fakt facepalm. Nasazování nových TLS certifikátů musí probíhat automaticky a transparentně, a ne o tom psát článek, a ještě navíc, jak se to nepovedlo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //tak nevim, ale pirati mohli trochu pomoci. vymenu certifikatu by mel zvladnout kazdy...

    Výměnu SSL certifikátu EET provázely problémy, co s nezaevidovanými tržbami? - Podnikatel.cz
    https://www.podnikatel.cz/...nu-ssl-certifikatu-eet-provazely-problemy-co-s-nezaevidovanymi-trzbami/
    Finanční správa dnes v ranních hodinách sice dle plánu nasadila nový SSL certifikát, u některých pokladních zařízení však vznikly problémy s navázáním spojení s příjmovou stranou systému EET. Finanční správa proto raději instalovala původní SSL certifikát.

    Plánovaná výměna SSL certifikátu se odkládá - Novinky 2019 | Daně elektronicky | Finanční správa
    https://www.financnisprava.cz/...nicky/novinky/2019/planovana-vymena-ssl-certifikatu-se-odklada-9808
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Lidsky podlé a nízké tvrzení, kritizovalo ministerstvo pro místní rozvoj Michálkovy výroky | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...nisterstvo-pro-mistni-rozvoj-michalkovy-vyroky.A190610_181617_ln_domov_vlh
    ...se asi moc nepovedlo... kopnout si do maroda ;-) A v pripade tech CD... Pirati se bojej, ze to probehne stejne jako ta jejich vyberka na Magistratu, kdy se kandidati budou prezkusovat mimo jine z volebniho programu jedne z vladnoucich stran...? ;-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DANYSEK: já se tě nesnažím přesvědčit, nejsem naivní. Jen prezentuji své stanovisko, a tím jsem skončil.

    Kdyžtak napiš SZ, tady akorát tapetujeme svým dialogem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: a co jineho to tedy podle tebe bylo? Soustavna a systematicky vykonavana cinnost? Mimoto, Cesko-nemecka deklarace se i problematice povalecnych odsunu venuje a mas zde projevenou litost ceske strany. Vazne nemuzes tvrdit, ze by se Cesi nikdy formalne nezabyvali... i v tomto pomerne zasadnim textu podepsanym obema stranami se slovicko "exces" v teto souvislosti objevuje.

    Jak cert krizi se ale vyhejbas te problematice vzdelavani. Otazkam budoucnosti. To je to, co by meli Pirati i v politice resit... a ne nejaky gesta ve vztahu ke spolkum, kde lze pochybovat, ze tu tlustou caru vyjadrenou Cesko-nemeckou deklaraci skutecne prijali za svou.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DANYSEK: omlouváš je naprosto očividně například tím, že pro ně volíš politbyro-poetický výraz "excesy jednotlivců"
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: a jestli chces politickou inspiraci pro Piraty, tak se podivej na to, jak se k tomu postavil Rakusan ze STAN. To co navrhuje on je rozhodne lepsi...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: a v kterem bode konkretne ty zlociny omlouvam? Ja naopak psal. ze se cele te problematice venuje min (medialniho) prostoru, nez by bylo zadouc (na nedostatek prilezitosti si nikdo stezovat nemuze).. i v reakci na tve narky o tom, ze bysme meli neco udelat. Ze se nic nedela neni pravda, ale reseni fakt nejsou v divadelnich gestech typu toho, co predvedli Pirati nebo KDU-CSL. A nikoliv, ty excesy v Sudetech nejsou o nejake uzce vyprofilovane elite, ten problem tam krystalizoval dele (odrazilo se mj. na volbach v roce 1935) - tedt uz v dobe jeste pred Mnichovem, ale do toho jsem vubec zabihat nechtel. Ty ses bohuzel zaseknul jen u toho, co se delo po '45, kolem toho se celou dobu tocis - ale zkoumat tech 10 let nazpet a zamyslet se nad motivaci tech, co to spachali nechces. Vlastne jen ocekavas, ze se budou Cesi omlouvat driv nez Nemci, kdyz si tvuj pristup zjednodusim... jenze i k te omluve je treba pracovat na vzdelavani spolecnosti - mezery tam jsou obrovsky. Z jednoduchych gest typu to, co predvedli Pirati se toho lidi fakt moc nenaucej a systemovej problem to rozhodne nevyresi.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DANYSEK: srovnáváš excesy úzké politické elity v Německu se spontánním zločinným pogromem provedeným částečně lůzou a částečně tehdejší exekutivou? ;-)

    Tyhle citově přifouknuté manipulativní výrazy umím taky.

    Omlouvání zločinů při odsunu zločinama nacistů považuju za zmrdství, promiň. Terorismus a genocidu fakt neomlouvá ani ta nejsvatější kauza, nejsem španělská inkvizice.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: Srovnavas excesy jednotlivcu v Ceskoslovensku po roce 1945 se systematickou perzekuci mezi lety 1938-1945. To jako fakt? Vazne davas rovnitko mezi dopady divokych odsunu (casto probehnuvsi jeste pred dekrety Benese, nekdy za prime asistence Rude armady) a tim, co se tu systematicky delo po Mnichove (jestli neco, tak uz to jde spis srovnat s tim, co se delo po prevratu v '48... kdyz uz)? Navic at chces nebo nechces, drobny tlak na zruseni Benesovych dekretu ve vzduchu porad je. Formalistickou zmenu stanov spolku nepovazuju za akt jejich prijmuti ani jako omluvu za to, co zde historicky sami jako narod napachali.

    Jak uz jsem napsal - hodne je to o vzdelavani. Vzdelavani v oblasti modernich dejin u nas dlouhodobe vazne, na skolach dokonale rozeberes starovek, stredovek... mozna jeste stoleti pary. Kdyz mas stesti, tak se dokonce dostanes k prvni svetovy. K druhy jen okrajove a k tomu, co bylo po ni prakticky vubec. Tezko pak muzes cekat, ze i tricet let od revoluce se tu mysleni lidi moc nemeni. Ale ani tohle Pirati neresi - jo, to uz je podstatne vic prace, nez jen delat nejaka trivialni... gesta, ktera spis jen naserou - v prostredi, kde ta edukace proste chybi. Recma o tom, ze si maj lidi vyndat hlavu z prdele lepsiho stavu fakt nedocilis...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DANYSEK: přesně tyhle alibistické pseudoargumenty jsou důvodem, který mě vedl k prohlášení, že tím jediným, kdo neunáší poválečné důsledky chování vlastního národa, je česká strana.

    Ani Sudetští Němci samozřejmě nepopírají "excesy doby", to fakt u české strany zdůrazňovat nemusíš.

    K tomu Bělobrádkovi apod. - tyhle argumenty bych bral jen případě, že by se po takových aktech vždycky spolehlivě nezvedala vlna české národní morální paniky.

    Sečteno podtrženo, postřeh, že Češi mají hlavu zaraženou ve vlastní prdeli je poměrně přesný a Piráti s KDU aspoň v tomhle svým postojem ke konání toho sněmu tvoří čestnou výjimku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEMNON666: akorat je drobny rozdil v citelnosti tech souboru. nevim proc, ale rekl bych, ze csv je takovej primitivnejsi a snaze citelnejsi format, na ktery muzes pouzit grep, sed nebo jinou sracku.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    VYHULENY_UFO: pokud se bavíme o xlsx se stejným obsahem jako csv tak je to +- jedno a přečte to kdeco
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: excesy doby tu ale prece nikdo formalne nepopira... a po '89 se ty konkretni excesy (navic castecne i legalizovane zakonem) nejak resi... nemuzes tvrdit, ze se nic nedelo - treba v roce 2015 Belobradek z pozice mistopredsedy vlady i pokladal venec na ucteni pamatky obeti, v Postoloprtech mas pomnik pripominajici totez atd... Historici taky postupne zkoumaji archivy, ktere byly donedavna klasifikovane jako tajne a tudiz nepristupne - tyhle informace se nejen zpristupnuji verejnosti, ale i zverejnuji v lidmi lepe stravitelne forme. I v povalecne tvorbe umelcu se tento motiv objevuje a rozhodne neni nijak glorifikovany (napr. Krev zmizeleho, 7 dni hrichu, Alois Nebel). Bohuzel problem je, ze tohle tema i medialne tahne trosku min nez dnes vsudepritomne "Babis je zlo", navic dnez uz beztak akteri neziji - uz ani neni koho potrestat - tak holt neplni prvni stranky novin. Maximalne se tu a tam neco objevi v Reporterech... muzeme se ptat, co pro lepsi edukaci novodobe historie delaji Pirati ;-) Protoze ten problem je uz ve vzdelavani - moderni dejiny se do osnov dostavaji jen horkotezko.

    Porad si ale nemyslim, ze ty ne vzdy legalni excesy na nasi strane jsou duvodem pro zpochybneni dekretu jako takovych, notabene generalni pardon Sudetum. Zvlast kdyz od nich zadny generalni pardon taky nezaznel - urcite ne od toho spolku ktery je predmetem debaty a ktery se tu po 65 letech boje za zruseni dekretu najednou formalne tvari udajne slunickoveji. Maji sanci to dokazat... tady je vcelku srozumitelne, kdo s tim zacal, tuhle cast dejin Ceskoslovenska doufam popirat nechces ;-)
    Ostatne dnes formalne vzato Sudetum nic v navratu nebrani - muzou si zde bez problemu kupovat sve nemovitosti, zit v nich... v zasade kdyby sami nemeli potrebu nejak vic medialne rozmazavat svou cinnost, tak si ani nikdo nevsimne, kdyby se u nas sesli.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no mě to nevadí, stejně jsme všichni už dávno Evropané... ale faktem je, že nám to stáhne preference jako Schwarzenbergovi, onehdá. Je to citlivé téma.

    Vtipné je, že i TOPka se raději drží stranou. S pravdou a láskou nejdřív pojdeš...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    nebo aspoň nemít dementní kecy pokud si tu naši krajané chtějí uspořádat sněm
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DANYSEK: no, tak minimálně alespoň nějaké oficiální odsouzení masakrů civilistů, k nimž při odsunu došlo, třeba?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VYHULENY_UFO: Cool story, bro.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEMAL: a jakym konkretnim smerem bys ho posouval? Zvlast v kontextu toho, co se tu udalo predtim - at uz se bavime o nucenem presouvani Cechu ze Sudet po mnichovskem diktatu (a i udalosti v prihranici tomu predchazejici), tak i dalsim vecem, ktere se tu za protektoratu deli vuci mistnimu obyvatelstvu... to se ma ted rict neco v duchu "kluci, vono se nic nestalo, dekrety rusime"... nebo co presne cekas, ze ti na tohle odpovim?
    Preshranicni spoluprace v prihranici dnes preci funguje, i v tech Sudetech, rozhodne to neni o tom, ze by tam po sobe pres caru strileli... to ze za desitky let nadvlady komunistu je nase prihranici zplundrovany a vybydleny je jinej pribeh, ale i tam je videt zlepseni.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SPIKE411: xlsx je shit, se kterym jsou problemy i mezi jednotlvymi verzemi excelu. natoz s exportama a importama.
    xlsx a docx sracky jsou snad jedinym duvodem, proc mam ve virtualizovanych widlich legalni ms office.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam