• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JVMLOK: to je od tebe hezký, já ale nejsem pirát, já jsem jen kritik koalice, protože všechny koalice vedou do pekla. Říkal jsme to před volbama, že je volit nebudu protože šli do holportu se starostama, že je to poškodí, sice jsme je volil, ale měl jsem pravdu.
    Piráti jako takoví skončili. Budou muset kurevksy zabrat, aby se z toho hrobu vyhrabali.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    LEON_KOWALSKI: Pro mě jste nástroj na změnu, ne modla kterou budu oplakávat. Svůj ůčel jste splnili. A kroužky jsem dal 50:50, protože ten amatérismus byl fakt na hraně volitelnosti.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: co by na toim bylo fer? Lidi Piraty proste vykrouzkovali...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    XCHAOS:

    It's time to stop.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JVMLOK: no to je teď vidět na počtu poslanců, jak dobrej nápad to byl
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: napadlo mi, že by bylo fér, kdyby třeba STAN dodrželo Pirátský princip, že nebudou kumulovat funkce a že politici nominovaní do vlády se vzdají poslaneckého mandátu. Tím pádem by postoupili náhradníci, většinou z řad Pirátů...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    LEON_KOWALSKI: Za mě koalice byla vybornej napad, jenom nebyl dobrej napad nasrat pulku elektorátu týden před volbama s Dostálem. Vysledek odpovida energii, kterou Pirati do kampane vlozili, kdybych chtel byt skarohlid.
    Na druhou stranu.
    Bude to znít pateticky ale právě Piráti nejvíc vyčerpali soupeře z ANO, snesli 90% predvolebnich sracek ze strany Babise a vykrvaceli pro ostatni. Improvise, Adapt, Overvome, je na "nas" jestli Piratská strana vydrzi do dalsich voleb.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    super, no hlavně že li do koalice
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    XCHAOS: Ted maji Pirati 3, ale celkovy pocet koalice je ted 103. :D Ale snad to Praha jeste zachrani.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: já takhle přímočaře přepočítávat preferenční hlasy na mandáty teda neumím, ale podle mě bude těch mandátů za koalici přeci jen víc...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: tak pomine hrozba Babiše, takže by teoreticky neměl být žádný důvod, aby si Piráti stáli víc za svým původním programem a méně zachraňovali zemi před orbánismem a oligarchií...

    Ale některé věci jsou neintuitivní. Já třeba za přirozeného spojence, povolebního a případně i předvolbeního, pokládal Zelené. Jenže tak přímočaře to funguje možná tak v Evropském parlamentu... ne na českém venkově. Tam koalice Pirátů se Zelenými získá průnik, ne sjednocení hlasů pro tyto strany. A ten průnik není nic moc...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Jsem si jistej, že uvnitř strany se to bude intenzivně řešit. Já jen doufám, že řešení bude konstruktivní a za 4 roky to bude vypadat uplně jinak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jak jsem předpovídal, Olze vykroužkování rozhodně nehrozí...
    https://volby.cz/pls/ps2021/ps351?xjazyk=CZ&xkraj=1&xstrana=17
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    XCHAOS: Ted ma koalice 102 mandatu, mozna jeste par navic strhne, takze uvidime jestli si Bartos s Richterovou (myslim ze nikdo jinej z Piratu se tam zatim nedostal) budou moct klast nejake podminky...
    JONY
    JONY --- ---
    XCHAOS: to, že proti vám bude extrémně silná antikampaň, s tím se mělo počítat a připravit se na to. Ale nechci tu dál psát jak generál po bitvě. Svoje jsem napsal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: tak pozor, asi nám zůstane trochu víc poslanců za Piráty, než 6 co měli SZ v roce 2006... a za případné ministry postoupí do Sněmovny náhradníci (což je opět u Pirátů rozdíl oproti jiným stranám - zásah souběhu funkcí, čímž více lidí vůbec dostává šanci se nějak "zaučit v oboru")
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: Byli tam i zajímavý lidi, a to, že o nich nevíš, to je trochu problém jednak kampaně, ale jednak samozřejmě i toho, jak málo mají Piráti členů, jak špatně komunikujeme, kolik trollů proti nám stojí úplně zbytečně...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    101 hlasů. Naši vykroužkovaní poslanci padli za vlast...
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Tak tohle je pro piráty velky spatny
    N_I
    N_I --- ---
    Piráti prosrali během pár měsíců cca. 10% hlasů, jen mě bude zajímat vyvození odpovědnosti za vlastně největší průser těhle voleb.

    Je to velká škoda, byla veliká naděje to změnit.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    JONY: Souhlas. Pirati to dlouhodobe personalne nezvladaji, a jak se ted ukazalo, podepisuje se to na vysledku voleb. Skoda, bez piratu to bude dost pravicova vlada.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam