• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: Řekl bych že to skončí tak, že nějaký Pirát ve vládě bude (2 už by byl úspěch) ale z jejich programu tam zbyde jen to, co prosazuje i STAN nebo Spolu sani o sobě - nic čistě pirátského.
    Třeba na "manželství pro všechny" se dá rovnou zapomenout.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Spolu nepotřebuje 4 pirátské poslance k sestavení vlády s důvěrou, tohle bude ještě hodně zajímavé vyjednávání...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Mikuláš Torrent Ferjenčík:
    Pirátské kamikadze potopilo letadlovou loď Andreje Babiše. Díky všem za podporu!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    myslím že pro piráty byla tahle koalice nevýhodná, protože piráti jsou méně přijatelní pro své nevolice, zatímco nevolicum stan jsou jeho členové sympatický nebo jim jsou jedno.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Těžko říct. Jak píše JVMLOK, ačkoli Piráti zcela rozhodně dopadli daleko hůř než se čekalo, fakt se to dá brát tak, že padli za vlast - jako celek vypadá výsledek daleko lépe než jsem doufal (pokud tedy beru jako prioritu č. 1 že ten zkurvenej oligarcha a většina vážně hrozných stran půjde od válu). Jasně, třeba s ODS se naprosto názorově neprotnu, ale aspoň je to normální strana.

    Pokud by Piráti šli sami za sebe a zůstali věrni svým trochu kontroverznějším tématům, možná by dopadli o něco lépe, ale celková situace by zase možná dopadla hůř. STAN by bez Pirátů takhle asi nezabodoval.

    (a teda jako vážně doufám, že povolební vládní uspořádání bude prostě SPOLU+PirStan a navzájem se budou brzdit, jestli ne, tak peklo).
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Volici aktivne krouzkujou ve prospech Starostu a proti Piratum, takze XChaos zacne hlasat, ze by se Starostove meli ridit cizim pravidlem proto, aby se efekt toho krouzkovani zmensil? Dobra XDemokracie 8)))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: hele... ja ti nevim...
    na me to dost pusobi ze proste neumis prijmout demokratickou volbu volicu. Takhle to proste je... at uz jsou lidi uverili cemu chteli tak se tak rozhodli a vam ted nezbyva nez se z toho poucit nebo to vzdat...

    A krik "neni to fer"? srsly? To je babisovina jako blazen...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK: ale no jo furt. ale bez té koalice bychom Babiše neporazili. taže to není fér... lidi uvěřili Babišovým lžím a pomluvám.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    XCHAOS: Proc mi to rikas? Ja jsem piraty volil a krouzkoval. Ale je uplne irelevantni jaky vnitrni mechanismy strana ma, kdyz nedokaze vyhrat volby (nebo se alespon nedokaze dostat do snemovny v takovem poctu, aby mela vliv na program vlady).

    Ted nezbyva nez doufat ze se STAN bude co mozna nejvice drzet programu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Omlouvám se Pirátům za to, že jsem je volil. Vždy ten, koho volím dopadá špatně. Nyní jsem poprvé volil levici a dopadlo to zas stejně. Ten výsledek je moje vina.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: pred chvili nekdo na CT rikal zajimavou vec...
    Ze mozna mit tak otevrene a pristupne vnitorstranicke forum nebyl nejlepsi napad... protoze se to da snadno zneuzit/vyuzit. zvlast tium ze se proste vyzobou nejextremnejsi nazory a prezentuji se jako nazor cele strany.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: ale jdi do háje s těmahle memes.... Piráti mají nejlepší vnitřní mechanismy ze všech stran na české politické scéně. To ostatní je v podstatě o tom, že je nějaký leader a jeho parta. My jsme v současnosti jediná fungující demokratická strana, mechanismy zahrnující transparentnost, které testujeme, předběhly dobu o spoustu let. Budoucnost bude kopírovat nápady Pirátů.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    LEON_KOWALSKI: Pro mě jste nástroj na změnu, ne modla kterou budu oplakávat. Svůj ůčel jste splnili. A kroužky jsem dal 50:50, protože ten amatérismus byl fakt na hraně volitelnosti.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: co by na toim bylo fer? Lidi Piraty proste vykrouzkovali...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    XCHAOS:

    It's time to stop.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JVMLOK: no to je teď vidět na počtu poslanců, jak dobrej nápad to byl
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: napadlo mi, že by bylo fér, kdyby třeba STAN dodrželo Pirátský princip, že nebudou kumulovat funkce a že politici nominovaní do vlády se vzdají poslaneckého mandátu. Tím pádem by postoupili náhradníci, většinou z řad Pirátů...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    LEON_KOWALSKI: Za mě koalice byla vybornej napad, jenom nebyl dobrej napad nasrat pulku elektorátu týden před volbama s Dostálem. Vysledek odpovida energii, kterou Pirati do kampane vlozili, kdybych chtel byt skarohlid.
    Na druhou stranu.
    Bude to znít pateticky ale právě Piráti nejvíc vyčerpali soupeře z ANO, snesli 90% predvolebnich sracek ze strany Babise a vykrvaceli pro ostatni. Improvise, Adapt, Overvome, je na "nas" jestli Piratská strana vydrzi do dalsich voleb.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    super, no hlavně že li do koalice
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    XCHAOS: Ted maji Pirati 3, ale celkovy pocet koalice je ted 103. :D Ale snad to Praha jeste zachrani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam