CAIDEL: hele, nejsem odborník na megaztrát :-) nicméně představa, že i třeba z pozice rady a politicky nominovaných funkcí lze nějak jednoduše najít, kdo je napojený na jaký penězovody a zavřít ty správný kohoutky, mi přijde naivní. Já řeším o několik řádů nižší obraty, než jaký magistrát, a o řády menší množství lidí. A i tak dokážou bejt některý věci zmatek, i v malý firmě. Jasně, jde stopnout pár provokativně nízkých nájmů a takový drobnosti... ale to má právě spíš emocionální význam, než že by to byla systémová změna...
Jinak metro D si myslím, že je ve fázi, že když už se dohodli s těmi developery, kteří budou blízko nových stanic stavět, tak je to rozjetý parní válec a nikdo to nezastaví. Samozřejmě si představuju, že je to tak, že developeři chtějí především stavět (hodně a všude), zatímco ODS se bude vyznačovat tím, že z toho když už, tak chce něco mít a potřebuje, aby přednostně stavěli jejich kamarádi a tak. Ale jinak se podle mě celkový trend moc ovlivnit nedá: mě "zahušt'ování města" až tolik nevyhovuje, stejně jako většině lidem, ale motivace povoilit stavět pokud možno cokoliv a kdekoliv je tak silná, že to prostě komunánlní politiku úplně převálcuje...