• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: v zásadě máš pravdu, nicméně mi zrušení příspěvku na StS přijde jako politicky hloupé. Do rozpočtu to přinese 1,5mld (myslím), což jsou drobné a nasere to spoustu lidí. Ten argument o měnění smlouvy za pochodu taky dává smysl. A i kdyby si za to koupil někdo auto, tak to stejně zase nalije do ekonomiky.

    A akcie, podílové fondy atd. Jsou relativně složité a vyžaduje to určitý skill se v tom pohybovat a skutečně vydělat.

    Takže lid prostší, bez urážky, má tohle. Kdo skutečně královsky rýžuje a bude to mít do budoucna mnohem horší dopad, jsou společnosti na penzijka.

    Já bych to stavebko nechal anebo stáhl nově uzavřené smlouvy.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Souhlasím, já jen informuji.

    Stavební spoření v současné podobě je nesmysl. Je to ohromný tunel pro finanční domy. Stačí se podívat na výpis (ano jedno mám). Stát zajistí bohaté zhodnocení finanční instituci, ta velmi mizerné klientovi. Víceméně cokoliv jiného (akcie, podílové fondy, terminované vklady, ...) vydělává mnohem víc. Asi by to šlo opravit, ale mnohem lepší mi přijde investovat ty peníze do bydlení příměji. Tedy buďto per osoba proplatit ten příspěvek rovnou, anebo financovat třeba obecní výstavbu. Toť můj osobní názor.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: no ale komunikační strategie je to mírně řečeno nešťastná, to uznej

    Btw, jak se jako piráti stavíte, konkrétně, k rušení příspěvku na stavební spoření?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    U těch návrhů okamžitě couvla i ODS. Teď se řeší, co se opravdu dá dělat. Piráti mají vlastní plán, který interně koloval. Nevím zda už ho někdo představoval veřejně. Pokud ne, tak v blízké době bude.
    KEB
    KEB --- ---
    JORIM: no pirátům moc ne, protože ztratí přístup do medii a do voleb je daleko, příliš daleko
    JORIM
    JORIM --- ---
    HONCKA: Dooobře, a když Piráti z té vlády vystoupí, bude vláda těch kokotin dělat míň? Nebo čemu to pomůže?
    KEB
    KEB --- ---
    KEB: ten kdo mi dal mínus, nechť si laskavě poslechne zde:

    VIDEOEPIZODA Kecy a politika 102: Kokotizace České pošty | Pickey
    https://www.pickey.cz/p/b6b7be81168241888ac121a8561d14bf

    Podle mě to vystihl perfektně. Přístup zrušit poštu pro desetitisíce lidí a nechat poštu pro pár stovek, je geniální nápad
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GAARQ: Mě osobně to sere hodně, začínám zvažovat, že dám členský podnět na vystoupení z vlády
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    GAARQ: me by take zajimal nazor na vcerejsi info o vytvoreni 2 sazeb DPH a prevedeni nektery polozet do te vyssi sazby je do nebe volajici, ten Stanjura snad neni pri smyslech.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: Ja tiez, ja tiez...:/
    KEB
    KEB --- ---
    GAARQ: myslíš třeba to co vymýšlí pirátský koaliční partner Rakušan s poštou?

    To už nevypadá jako nekompetentnost a diletantismus, ale jako regulérní sabotáž.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    co piráti a nové a nové ekonomické nesmysly plynoucí z vládních "snah" o ukočírování současného ekonomické situace? čekal bych nějaké rozhodnější ohrazení se, protože už se jednou piráti nechali koulí u nohy stáhnout, podruhé už by si to neměli nechat líbit. pokud ty nebezpečné nesmysly vláda protlačí, potom už asi pirátům nikdo tu "pětikolku" neodpáře. čekal bych víc politické zodpovědnosti, protože jinak bez alternativy k té dualistické pohromě ANO/SPD vs SPOLU se tu budeme potácet od extrému k extrému a maďarská, potažmo polská cesta mě příliš nelákají. nerad bych se jako volič pirátů na stará kolena někam stěhoval.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Open CoDE
    https://opencode.de/en
    (iniciativa nemeckeho zendis-u)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MARASAN: Ptal jsem se Marcela Kolaji a ten je proti, kvůli tomu, že je to proti síťové neutralitě a nepředpokládám, že Markéta a Mikuláš budou jednat jinak.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HONCKA: no jasne. Dulezity tam je treba zminovany

    Taková politická podpora nyní přišla. Na MWC vystoupil eurokomisař pro vnitřní trh Thierry Breton, jehož prostřednictvím Evropská komise pár dní před tím vyhlásila konzultace, zda a jak fair share spustit. Francouz, který dříve vedl například France Télécom, se během svého působení v Komisi ukázal jako velký evropský technologický protekcionista a regulátor. Dá se říci, že zdejší operátoři dlouho neměli takovou přízeň. Breton jim nadbíhá s evropským cloudem a dalšími tématy a fair share je další příspěvek.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MARASAN: dal jsem dotaz na resortní tým Informatika, imho bysme se k tomu měli stavět negativně, že to jde proti síťové neutralitě, kterou prosazujeme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam