• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Nie, chyba bola koala s STANom, a potom bola chyba ist do vlady nie sme neboli numericky potrebni (a bolo jasne ze nas budu torpedovat). Ale tak stalo sa, a hra sa dalej.

Ale predstava ze to ze konzervy a cernoprdelnici blokuju legalizaciu/racionalny pristup k "drogam" je chyba ludi co sa o nu snazia... no, to fakt nie. Ani po 5 pive:)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Tak jasne, je to vina volicu, ze malo Piraty volej ;-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NIEKT0: Nějak mi neni moc jasný, co tím chceš říct. Vobořil je člověk na svém místě.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FRK_R23: Ano, Voboril je taka janka z ODS:))
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: No, to ze kdu a dalsie konzervy si idu svoje novodobe kriziacke vypravy by som FAKT nedaval za vinu niektomu kto to riesi. Co by pomohlo je tolko hlasov, resp. miest v parlamente, aby sa piratov v koalicii nedalo obist.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Smutný na tom je fakt, že Vobořil je z ODS a ani oni ho nepodpořej. Přitom je to jeden z mála lidí, který se v tomhle opravdu vyznaj a bylo by velice moudré je poslechnout.

Ale Marek Benda si to nepřeje, takže máme smůlu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Věnovat se může, ale zatím to nikam moc nevede.

Pokud za výsledek nepovažujeme zákaz CBD apod.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ONDRAT: Mluvil jsem o době, kdy se dost nevhodně vyjadřovala o komunismu. Nepamatuju si, že by za posledních pár let řekla něco podobnýho. Za to se věnuje na velice odborné úrovní problematice OPL a závislostí a troufám si tvrdit, že o tom něco ví.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FRK_R23:Jenom si dovolím doplnit - je jí 33 let.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jana Michailidu má levičácký názory (což je u mladý levičácký holky fakt divný) a tím pádem je všechno ostatní fuk. Jako třeba fakt, že s Vobořilem dělají co můžou ohledně OPL, což ovšem torpéduje konzervativní křídlo z ODS a celá KDU. Ale jediný co si pamatujeme, že byla na festivalu levičácké knihy a blábolila nesmysly o komunismu.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    CAIDEL: Ano. A očividně nejsem jediný, komu to za těch pár let došlo.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HONCKA: ano.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: A dokonce byla v roce 2014 předsedkyně strany :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: jinak ta "pička" je ve straně od roku 2012 a víceméně má celou dobu názory konzistentní, tj spíš si vocas sám, že sis nebyl schopný dohledat koho volíš
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JVMLOK: Z toho co tu píšeš plyne asi jediné: Piráty jsi volil nějakým omylem a nikdy to nebyla strana pro tebe.

Takže good, vol si někoho pro tebe vhodnějšího.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    JVMLOK: Tak já Piráty volím taky. Jen poukazuju na, že když někdo tvrdí, že nemají "čitelnou strategickou vizi", tak ostatní ji tuplem nemají. :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    STAROJDA: Jsem volič. Bývalý volič Pirátů. Piráti nedělají politiku pro Piráty. Mají dělat politiku pro lidi. Voliče. Ber mě jako jeden z možných vzorků. Nezačal jsem volit někoho jiného protože by mi byly nějaké jiné ideje víc přitažlivé. Šel jsem jinam v okamžiku, kdy z řad exponentů Pirátstva zazněla obhajoba komunismu, už si ani nepamatuju jak se ta pička jmenovala. Takovéhle excesy, co si pozveš do baráku, s tím se pak musíš vypořádat, ale fakt, že si takové lidi do baráku vůbec pustíš o tvé soudnosti nevypovídá nic moc.
    A že se tady budeme bavit o nějaké AGIL politice tvorby konsenzu ke každému tématu až v okamžiku, kdy se téma objeví, to je pro mě, aniž bych je volil, mnohem srozumitelnější politika vlády, která je tady sice KAMAHL: označená za vládu stagnace, ale povedlo se stabilizovat, veřejný rozpočet, byla ochotná k bolestivému procesu vypořádání se s inflací, posunula dopředu důchodový systém a odvedla spoustu dalších věcí, na které může být hrdá, a určitě i díky přispění Pirátů, kteří ale měli nejmíň dvakrát nakročeno k tomu ji opustit a okopávali kotníky, kde mohli.
    A hele, nebudu se věnovat tvrdé rešerši, mám dost své vlastní práce než se hrabat ve sračkách. Vyjdu s tím, co mi uvízlo v paměti a co si pamatuju z "marketingové" prezentace Pirátů, ať už co se kampaní týče, nebo průběžné prezentace výsledků práce. Jsem poměrně dobře informovaný a snažím se vybírat si jen to podstatné, co má vliv na mě a na co mám vliv já, takže mě spousta baastu mine a nebo neuvízne v paměti na víc jak pár dní. A o Piráty se ne aktivně, ale zajímám, mám je "na radaru", jako jedny v prioritních témat, ne jako náhodný kolemjdoucí. Můžeš předpokládat, že možná 60% populace má horší informace než já, a nebo se cílí úplně jiným směrem. Takže mě ber jako vzorek, na kterým si můžou piráti otestovat, jestli si je pamatuju i v dobrým a jestli mám pocit, že k něčemu přispívají.
    A ještě jeden pain point. Piráti jako věrozvěsti informační doby by měli stát v čele boji proti dezinformacím, měli by otevřeně podporovat ministerstvo vnitra, které je za boj z dezinformacemi a dezole scénou v České populaci odpovědné, bez ohledu na jméno ministra, který mu šéfuje, měli by jet 24/7 osvětu v tom, jak v těchhle vodách navigovat a být hlasem, kterej ukazuje, že fact based a expertíza v oblasti informací, dezinformací a sebeobrany na tomhle poli je ve vládě přítomná a nese plody a že můžeme mít klidné spaní.
    Paradoxně si ale nemůžu vzpomenout na žádnou iniciativu, která by byla veřejně aktivní tak, abych ji zaznamenal, která by v těchto ohledech byla Piráty zaštítěná
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    JVMLOK: S lecčim z toho, co jsi napsal, můžu souhlasit, jenže to z velké části nepovažuju za chyby, ale za (mnou oceňované) vlastnosti.
    Já treba nevěřím na vize konkrétních činů nebo velkých myšlenek (ani na zásadní dělení pravo-levo), ale na vizi pokusu o poctivé rozhodování jednotlivě problém od problému. "Ideologie" je pro mě napůl sprosté slovo - přičemž ale "neideologický" populismus považuju za nebezpečnější než komunismus a nacionalismus dohromady.
    Takže proces tvorby názoru, který je složitý, mnohohlasý, spletitý až nepřehledný, hlasitý a otevřený, považuju za nevyhnutelnou daň za to, že v té straně probíhá vnitřní oponentura. Kdyby tyhle procesy zmizely a z Pirátů by se stal konzistentní tým, který si domlouvá strategii za zavřenými dveřmi, velmi pravděpodobně bych je volit přestal.

PS: Volební kampaně prakticky nesleduju, max si přečtu, kdo s kým jde zrovna do daných voleb v koalici.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ale samo je kus pravdy i na tý kritice. Já si všímám, že u nás v HK byly poslední volby totálně odfláknutý. Pár svítících reklam na MHD, přítomnost na plakátech nula, kontaktní kampaň nula, do toho zmatenej slogan o odvaze. Slabý, fakt slabý.

Třeba partaji docházejí dobrovolníci? Pokud má Jarmil pravdu, tak tahle loď půjde ke dnu.

O trojím (pirátském) lidu | Jarmil.com
    https://jarmil.com/pirati/o-trojim-lidu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JVMLOK: Mně teda extrémně vadí, že šéf STANu je kvůli Dozimetru ve střetu zájmů jako prase. Taky mě sere, že hned v den střelby na FF si cintal pentli, že PČR postupovala určitě profesionálně, i když z podstaty věci takovou informaci nemohl mít.

U Pirátů by s tím nejspíš tvrdě narazill, protože odpor vůči korupci a vyjadřování se na základě dat, ne na základě nějaký dojmologie, jsou imho v pirátský DNA.

Ale holt STAN je takový malý ANO bez Babiše a holdingu, tam se snese ledasco.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JVMLOK: Ty jsi nějaký insider v Pirátské straně? Protože já teda ne. Jen je hodně sleduju, politiku obecně. A to co popisuješ tam fakt nevidím. "rozhádaný frackové", "okopávají kotníky", "perou venku špinavé prádlo", "autistický záchvaty", "řvou do vlády a ven z vlády", "tvrdá ideologie".

Nevypíchl jsem všechno, protože s něčím i souhlasím (např to o volební kampani). Dokážu i pochopit přehánění a nadsázku. Ale i tak tam tyhle věci nevidím. O kom mluvíš? Kdy se ty věci staly tak silně, abys to musel tak popisovat?

Takže znovu - buď seš insider a nebo mimo :). A pokud insider tak je dobrá zpráva, že voliči (i ti zapálení) - jako já - to nevidí a Piráti jim přijdou relativně sehraní, kompetentní a pracovití. A s dobrým programem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam