• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    FRK_R23: Ok, tak upřesňuju na "woke aktivismus" :). To asi moc českou společnost triggeruje (příklad - těhotný muž nebo fotbal jako toxická maskulinita). Jak jsem psal, mě to taky nevadí. Ale jak je na tom společnost jako celek?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tyvole a co je jako špatnýho na aktivismu kurva? To už fakt všem jebe? Základem úspěchu je aktivní občanská společnost, tedy aktivisté. A protože to nemáme a jen prahnem po dalším kultu osobnosti, tak jsme tam kde jsme.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KAMAHL: Mě se líbí rozlišení, že progresivismus je politicky zaměřený směr (tj definujeme politiky, normy) a woke je ideologické vidění světa. Tj rozdíl mezi politikou a aktivismem.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    NIEKT0: a ten pokrok definuje kto?

nie kazdy krok je pokrok a krok dopredu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Sa mi paci ako kopa ludi pouziva "woke", be ztoho aby bola vobec schopna zadefiovat, co to teda vlastne je. Ak to ma byt hanlive oznacenie pre progresivcov, tak sa k tomu hrdo hlasim. Progresivizmus, ako viera v pokrok, tak je pre mna jednym zo zakladov motivacie. A nie je na tom nic zle, a pokial to niekomu vadi, tak akurat ukazuje, ze je konzervativec. (Co je za mna uplne v poriadku, ale pirati nikdy neboli konzervativna strana, tych su na scene tri pr**le, staci si vybrat). Progresivizmus je presvedcenie, ze preventivnym ockovanim dokazeme prakticky zlikvidovat choroby (co sa obcas podari), ze vseobecnym vzdelanim dokazeme pozdvihut uroven celej spolocnosti, atd, atd.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: ano. A levicovost bez demorkacie - to je v podstatě klasický fašismus.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    STAROJDA: já nechápu, co jsem si přečetl. Měl jsem za to, že "woke" je hanlivý název pro "progresivitu". Co mi zde uniká?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    BUGAS: To mě připomnělo toto.

Mě woke nevadí ale chápu že se to bije..

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PULNOC: Na tom je nejsmutnější, že tahle země je de facto levicová. Většina lidí tady jsou v podstatě sociální demokraté. Jen ta sociální demokracie nám ty chybí.

A wokeness (nejprázdnější termín ever) fakt lidi netrápí. Je to mnohem trapnější. Levice se pro ně rovná komunismus, což jim ovšem nebrání volit STBáka...

Jsme taková země kontrastů. K osudu strany psát nic nebudu, vše tu myslím už zaznělo.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Cesko je uplna anomalie ve vztahu k levicove politice. Ma to svuj puvod v komunismu, ale..kolik z vas tady zazilo opravdu nejakym realnym zpusobem komunismus? A stejne je levice pro vas problem.

A to je IMHO duvod proc je Praha jedno z nejdrazsich evropskych mest nezavisle od kupni sily.

A proto ze levici v CR de facto nemame, nepocitame-li silenosti jako Komuniste, tak vlastne prumerny Cech ani nevi, co to levice je, a modeluje si sve predstavy o levici na USA Demokratech atd. coz je velmi nestastne. Protoze levicova politika != wokeness.
    GEE
    GEE --- ---
    Jsem jeden z těch, co kroužkoval Starosty a Piráty nikdy nevolil. Ale teď je mi jich fakt líto a vlastně úplně pochopím, jestli se vydají cestou doleva, ať se trochu odliší a osloví nejmladší generaci spíš, než Turek.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KEB: To, že je u Pirátů problém proglevice, říká hodně lidí. Ale já si nemyslím,že jich je tolik a už vůbec si nemyslím, že když by tam nebyla, tak se k nim vrátí nějaký velký množství voličů. Dále je třeba si přiznat, že velká část strany (třetina) tou proglevicí jsou. Co s nima?
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Lipavský: Musíme se zbavit komoušů a vypnout fórum - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lipavsky-musime-se-zbavit-komousu-a-vypnout-forum-40490036#
    KEB
    KEB --- ---
    NECROMAN: Gregorová je imho pozitivní deviace. Výrazná osoba jejíž levicovost je podle mě vedlejší. Kdyby to bylo o progresivní levici, tak by se dostala nejen ona, ale i Peksa.

Pro mě osobně je tady tahle ta progresivní levicovost dost problém.

A piráti by si měli ujasnit jestli jsou teda levý střed nebo progresivní levice. Tady tohle to lavírování odezdi ke zdi je přesně ten důvod, proč jdete jako strana do p*****. Tam je autentičnost a nedůslednost v dané kategorii znamená, že jste nedůvěryhodni pro obě skupiny
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Hřib by se imho hodil na předsedu, ale možná to je jen můj pragocentrický pohled, třeba by ho venkov nesnášel, já už fakt nevím.

NECROMAN: přišli o pravo-středovou liberální sekci, to ano a to je asi ten můj bod (3), ale o progresivní levici (2) také, a podle toho to teď vypadá: Zbylo příliš málo. Progresivní levice je sice nálepka, kterou se Pirátům ledaskdo snaží přišít, ale kromě pár jednotlivců se k ní strana jako celek nehlásí a voliči tohoto typu nemají pocit, že by je Piráti kdovíjak reprezentovali: Jsou v koalici s nejpravicovější vládou od pádu Nečase a žádné větší pirátské progresivní téma se neprosadilo - samozřejmě, že ne, protože ani se 4 poslanci nic prosadit nešlo, ale psychologicky to dělá na lidi dojem, že co teda pak kurva v té vládě děláte. Damage control vylomenin z dílen SPOLU je samozřejmě záslužná práce, ale taky extrémně nevděčná a politické body se na tom u nezískávají, nýbrž naopak ztrácí.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: Ivan se NEBUDE ucházet znova o post předsedy, až teď jsem se dočetl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KAMAHL: naopak si myslím, že progresivní levice Pirátům zůstala, viz vykroužkování Markéty Gregorové, ale přišli o pravo-středovou liberální sekci, která to už raději háže STANu.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KEB: podle mě Piráti přišli o tyto skupiny voličů:

1) prostestní hlasy: Poprvé se do sněmovny dostali Piráti mimo jiné s image prostestní strany. Tyto hlasy je nemožné sbírat ve chvíli kdy je strana součástí vládní koalice a souběžně probíhá ekonomická krize. Tyhle lidi přejdou k Fízl&Dýzl, SPD, Stačilo nebo jiným trpasličím stranám nebo volit nepřijdou.

2) progresivní levice: Tyhle lidi vidí aktuální Piráty jako podržtašky klasické pravicové politiky a výrazně kritizují jinde populárního Lipavského za podporu Izraele v konfliktu s Palestinou. Většina asi prostě k volbám nepřijde, protože jim přijde, že vůbec nemají koho volit, případně se rozpustí mezi malé strany (Zelení, SocDem). V téhle skupině je o něco menší zájem o lokální volby.

3) snadno zviklatelní voliči: Lidi někde kolem politického středu, co by teda s Pirátskou politikou i jakš takš souzeněli, ale o politiku se moc do hloubky nezajímají. Piráti měli v poslední době naprosto tristní PR (např. kolem té digitalizace stavebnictví, ale i jiné excesy). Tihle voliči pak vidí Piráty jako "nějaké divně podezřelé" a zvolí kohokoliv jiného, klidně i tak trochu random, stačí když bude mít PR takové, že vypadá nějak seriózně. Nejčastěji tyhle hlasy bude vyžírat STAN.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Vynikající komentář;

Jan Janca on LinkedIn: #marketing #volby #pirati | 17 comments
    https://www.linkedin.com/posts/janjanca_marketing-volby-pirati-activity-7243330123104489473-ZYpW?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam