• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    XCHAOS: je to úplně normální. Business proces má i neziskova, má ho i kulturní instituce. Ty furt nevíš která bije, pokud se jedná nějaký zajetý institucionální svět.

STAROJDA: Základní analýzu mají, pod BA myslí do detailu rozpracovaný proces, včetně modelu. Ten nemůžou ukázat, když ten proces není definovaný. High level proces si vymýšlíš na všechno z hlavy, že neodpovídá realitě je druhá věc.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: O tom zřejmě byla to setkání na vládě, kde tyhle pojmy asi byly vysvětleny. Jelikož je to interní (už ne, lol) vládní materiál, tak není potřeba ho překládat pro "veřejný sektor".

No a jak vidíš, tak se o výklad teď aspoň snaží novináři.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: dost newspeaku,na mě, co je "business" stavebních úřadů? neměli by pro potřeby veřejného sektoru ten newspeak nějak upravit? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: bez informací o aktuální podpoře to je relativně nicneříkající informace. Mimochodem, ten Valenta je nominován jen na místopředsedu, jednoznačně je totiž snaha přesunout předsednictví na některého ze současných či bývalých místopředsedů. Adéla Šípová zase zatím ani není členkou strany, což sice středočeské KS plánuje změnit, ale myslím se ty výsledky už zásadně nezmění:

Adéla Šípová PROTI 63 (60%)
    Jana Holomčík Leitnerová PRO 73 (62%)
    Rudolf Špoták PROTI 145 (76%)
    Martin Šmída PRO 100 (64%)

Je to docela těsné, já osobně bych se nedivil, kdyby Jana Holomčík Leitnerová nakonec byla nejpřijatelnější variantou, ale uvidíme. Taky je otázka, zda půjde o "překlenovacího" předsedu pro období, kdy se budeme muset tak nějak uzavřít do sebe a média nás budou spíše ignorovat a zesměšňovat (pochopitelně, rok před parlamentními volbami prostě nesmíme být v médiích vidět, nebo pouze v negativním kontextu, jako bylo Ivanovo stavební řízení), nebo zda půjde o předsedu, která nás povede i do parlamentních voleb.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KEDRIGERN: Díky! Mmj jsem si ověřil že moje IT expertíza je na slušné úrovni. Léčí to můj impostor syndrom jakožto letitého produkťáka :)

Šlo by (případně už existuje) udělat nějaká reakce, která by vyloženě komentovala jednotlivé body té analýzy? Vím že se Ivan obecně vyjadřoval a rozporoval některá místa. Je jasný, že spousta věcí je pravda (absence analýzy, chybějící testy, APM atd.) ale já bych je ospravedlnit dokázal. Většina jde právě za nedostatkem času.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Začínají se ty nominace množit. Špotákova nominace je teda jasnej trolling :)

RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KU13AR: lol, radovat se, že odchází váš nejkredibilnější ministr je řádný důkaz, jak nechápete, kde máte voličskou základnu a směřujete do zapomenuté.

Hele, nemáte odkaz na tu 22 stránkovou přezošku.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SPIKE411: Jo, ale nedivím se, že se to Chaosovi plete. Jsou propojení jak siamská dvojčata...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XCHAOS: Zajíček z ÚOHS? Ten je snad z ITC unie, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zajíček z ÚOHS nemá zdaleka vyhráno
    Antimonopolní úřad zneužil své postavení, zastal se novinářů syndikát - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-antimonopolni-urad-zneuzil-sve-postaveni-zastal-se-novinaru-syndikat-261467
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    A co takhle nějaké demonstrace proti Fialovým krokům? :D já bych přišel
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Tak já si taky myslím, že se zas tak dramaticky nerozcházíme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: říkáš ale to samý, co já, v podstatě :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: proti populismu nejde bojovat tím, že se sám staneš větším populistou. Je na to potřeba jít nějak "od lesa" (ale jak?)

Demokracie se odvíjí od médií, na kterých je postavena. Jinak fungovala vidlácká demokracie ve Švýcarsku, jinak farmářsko-kovbojská v raných Spojených státech, jinak demokracie náměstí Francouzské revoluce, později jinak fungovala demokracie stranami vlastněných novinových rotaček, demokracie éry rozhlasu (který přinesl taky první kolaps demokracie skrze přenosy projevů fašistických vůdců) a pak demokracie éry černobílé a barevné televize. Demokracie éry Internetu se vlastně nikdy neustavila, protože vliv Internetu převálcovly komerční sociální sítě a jejich algoritmy amplifikace vlivu a cílení pozornosti už taky stihly ledacos napáchat.

A ano, chci to řešit tady - protože kdo jiný, než Piráti by tuhle fúzi Internetu a demokracie měli pochopit jako první?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Hele jestli chceš, tak pojď někdy na pivo/víno/jed dle chuti a můžem zabřednout do vleklé filosofické debaty na toto téma :) Uplně se mi tady nechce rozepisovat delší zamyšlení nad sílícím populismem a jeho následky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAMAHL: senátoři jsou trochu overrated, v systému hrají spíš doplňkovou roli a Wagenknecht byl speciální případ :-) já sám jsem se do toho hrnul zamlada stylem "není důležité vyhrát, ale zúčastnit se", ale takhle politika nefunguje. Je důležité vyhrát - ale ne omylem, je potřeba vědět proč to dělám a jak s vítězstvím naložím. Nějaká mediální strategie je dobrá, ale já jsem od začátku byl skeptický k tomu, že v dnešním světě si Piráti udrží mediální obraz své strany a svých osobností pod kontrolou. Je legrační předpokládat, že na to stačí zaplatit si nějaké profesionály, nějakého vlastního Marka Prchala... protistrana si zaplatí lepší profesionály s větším rozpočtem... a dál co?

Podle mě jsme od začátku měli větší důraz klást na teorii nezávislých médií (v podstatě nových Nových médií - dnešní nová média jsou už dávno stará velká etablovaná velká média, Musk, Zuckerberg, Tiktok...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: dobře, ale občané politikům svěřují reálnou moc rozhodovat, a rozhodovat teda mají ti, kdo udělají umělecký dojem v televizních debatách? a není nakonec dobře, že Piráti se v tom systému tak něj vzpříčili?

Každopádně, Ivan měl sám odejít z pozice předsedy strany (v podstatě bezvýznamná funkce, a on na ní ani neměl čas, jako ministr, a měl to přiznat) před krajskými volbami, a pak jsme ho tam znovu měli zvolit před parlamentními. A na ministra demisi podávat neměl, měl najít způsob, jak to ustát a obhájit (kdyby se obrátil na členskou základnu ,mohli jsme mu v online kruzích udělat pí-ár obranu před médii...)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NIEKT0: Jednoduše, v jedné městské části dělá zastupitele, v sousední dělá úředníka.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: To je len cast pribehu, druha cast je ze pan je zjavne clenom top09 a zastupitelom za stan+top09 https://praha-ujezd.cz/samosprava/zastupitelstvo-mestske-casti-praha-ujezd/
    (co teda neviem ako ide dokopy s jeho pracovnou poziciou)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pokud máte Mastodon (což silně doporučuju, členům i nečlenům, voličům i nevoličům), tak můžete hlasovat o uzavřenosti fóra:
    xChaos: "Myslíte, že by problémy českých Pirátů řešila vět…" - f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/@xChaos/113204421448545027
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam