PULNOC: Adéa Šípová má velmi malou podporu, mj. proto, že byla dlouho nezávislá a k Pirátům vstoupila až dodatečně. Je dobře, že k nám vstoupila, což o to. Ale předsedkyní se asi nestane. Pro mě by byla přijatelná, ale má to svá úskalí. Např. lobbuje za genderové tapetování na kandidátkách, což je složitá otázka. Mě by vyhovovalo mít vyrovnaný počet leadryň, a řešil bych to losem - na vylosovaném počtu kandidátních listin by přeskočila nejvýše zvolená žena v primárkách na první místo, aby kandidátní listiny vedl zhruba stejný počet mužů a žen. (akorát si nejsem jistý, jestli by ten přeskok měl být shuffle nebo swap). Stejně je to poměrně citlivé téma, mj. i proto, že není automatické, že zrovna voličky víc důvěřují političkám, apod. - je to složitá věc. Ale mít předsedkyni by byl dobrý start a Markéta Gregorová to z Bruselu moc dělat nemůže.
K tomu ostatnímu... no Wagenknecht mi přijde, že má nějaké šance, a u něj je vymezení se vůči Babišovi aspoň osobní a autentické. Hřiba nás nemusí víc, bohužel by asi byl dobrá tvář pro řadové voliče, protože byl hodně vidět jako primátor, ale to je asi jediný argument. Podmiňuje to stejně transformací strany k více autoritářskému stylu a když mu to neprojde, možná z volby radši odstoupí, aby měl důvod neprohrát.
Nejde přehlédnout, že si fanynka Ivana Bartoše, ale otázka je, zda prostě už nesestřelil. Já si myslím, že mohl vést stranu v roce 2025 do voleb, kdyby se byl soustředil na to MMR i za cenu, že odstoupí z pozice předsedy, protože podle mě v krajských volbách nešlo být současně ve vládě a současně se vůči ní vymezovat a regiony chtěly to vymezování se, zjevně. Zapomínáš, že nevolí jen Praha, a že mimo Prahu jsou kostky rozdané jinak.