• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: sí, akorát a) někdo už nedostane druhou šanci b) někdo jiný ji dostane, jen se nepoučí a udělá tu chybu znova:))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: bez Zelených v roce 2006 vláda být nemohla, bez Pirátů teď být mohla, byla to určitá forma "tolerance vlády s účastí", která ale prostě nevyšla. Na druhou stranu, lepší strategie do budoucna nevymyslíš bez získávání zkušeností.. je to metoda pokus omyl.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    CHORCHE: volí teď Babiše, no.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MARIHAI: to je zajímavá úvaha. podle mě je takovejch voličů docela dost, akorát že volí prdelí a často i proti sobě
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: to říká už pár lidí delší dobu, ale v tom našem konzervativním shitu je to tradičně marný (co by pak ti 50-60letí strejcové plkali?)

Levice je zastřešující označení pro část politického spektra, které zahrnuje celou řadu politických ideologií

sem to čet blbě a místo zastřešující, tak odstrašující :D no nic, tady nikdy líp nebude (v měřítku délky mého života)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Mimochodem jsem to teď dohledal, citát IB ještě z roku 2018. Škoda že se toho Piráti nedrželi...

Koncept levice a pravice je podle mě už přežitý, říká předseda Pirátů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ivan-bartos-rozhovor-piratska-strana-mfd.A181027_435592_domaci_zaz
    "Koncept levice a pravice je podle mě už přežitý."
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    YBUKO: Protoze ty de zacli jako kevicaci jasne vymezovat a tim vlastne potvrdili tvoji teorii
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MARIHAI: tam se trhala Zubová, Kuchtová, nevím jestli to mělo vliv na výsledek...
    Možná ale voliči chtějí prostě jakékoliv nové čisté schopné lidi s vizí, kteří když tu vizi nedodají, tak o ty voliče přijdou? Když se netváří jako pravice ani levice, tak možná tím líp, naberou na začátku oba tábory. Když se pak začnou profilovat doleva nebo doprava, voliči z jedné půlky začnou mizet. Toť má teorie. Piráti taky nejdřív tvrdili, že pravice a levice jsou překonané pojmy, žejo. Teď vyhazují "komunisty a levičáky".
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    YBUKO: Ale pulka se jich predtim odtrhla do instantniho zapomeni ne? Predstava ze existuje dost volicu na parlamentni stranu liberalni levice je podle me mimo
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MARIHAI: jo, nějaké výsledky měli, netvrdím že ne.
    On to ale Liška a Bursík táhli hodně doprava a kompletně vedení ovládli (Liška, Jacques, Rabas...). Prosazovali tehdy taky spolupráci s ODS. Následně už jim ale voliči řekli, že to už nechtějí, i když pořád vládlo Bursíkovo křídlo, které předtím SZ vytáhlo nahoru. Prostě je to zničilo, ještě za Bursíkova a Liškova vedení. Už v eu volbách 2009 to Zelení pod vedením Bursíka projeli, to byla první předzvěst. Bursík pak předal otěže béčku Liškovi, a ten to v PS volbách dorazil. Taky paralela s dnešními Piráty, Hřib je možná takový Bartošův Liška. I ten rozkol na křídlo co chce spolupracovat s ODS a víc levicové křídlo tu je, to je taky hodně podobné.

Zelení PS volby 2006: 6,3%. Volby 2010: 2,4%.

Jediný rozdíl je v tom, že Piráti měli a pořád mají víc voličů, než kdy měli Zelení v době své největší slávy.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    YBUKO: Rozjeli treba i projekt zatepleni budov kterej je funkcni do ted. Solary o kterejch mluvis. Byli i zaroven v ohledu kulturnich valek- tenkrat se tomu tak nerikalo - docela liberalni.

Nasmerovani zelenejch doleva-doleva byla kolosalni hloupost ze ktery se ta strana uz nikdy nesebrala. Zelena politika je postmateriáni - oslovuje lidi as potom co jsou napleneny jejich materialni potreby - pokud zivotni prosteei neni akutnim ohrozena. To je vec odpozorovana za mnoho let po celym svete. Ne na celostatni politice, ale behem mnoha lokalnich konkretnich ochranarskejch projektu.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MARIHAI: ale zničilo je to a nikdy už se nezvedli... Posun doleva a rozpad byl reakcí na účast v Topolánkově vládě. To teď podle mně hrozí i u Pirátů, když současné vedení selže.

Taky toho mimochodem Zelení i dost neprosadili. Jeden z jejich hlavních předvolebních taháků byl třeba přesun nákladní dopravy na železnici a konec kamionů na dálnicích. Super vize, výsledek ale ehm...
    Taky se i tehdy dělaly boty - třeba se lobbovalo za solární elektrárny, tam se rozjezd povedl. Ale nepohlídali si ODS a ta z toho vyrobila legendární solární tunely, což na čas u spousty prostých lidi soláry naopak diskvalifikovalo.
    Vidím mnohé paralely k současným Pirátům.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    YBUKO: Zeleni tenkrat prosadili dost. Ale byli to Bursíkovy zelení
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LEON_KOWALSKI a PJGEPR: to je úplně zcestná úvaha s tím Hollanem. protože o něm to není, stejně jako o Paličkovi, ale i toho někdo sleduje, Týden někdo čte...

já Matesa sleduju roky, se vším nesouhlasím, někdy je to fakt pošuk, ale v Brně byl zastupitel nebo co. co se týče legalizace, tak tam sdílel posty jak na běžícím pásu s Vobořilem i Jankou Michailidu, takže dost lidí ho s tím bude mít spojeného a o parník jinde, než staří dobrý kokoti typu Komorouse

no a od podzimu to vypadá, že i ten Hollan teď piráty nešetří (ne vždy do toho vidím, ale prudí je na FB)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    RUDOLF: jo, plus i prostě platí, že Piráti evidentně ve vládě zaspali, nechali se stejně jako před lety Zelení ojebat ODS a svoje témata prostě dostatečně nezvedli. Budu se opakovat, ale vedení má po téhle sérii špatných rozhodnutí před volbami odstoupit a dát šanci novým lidem s čistým štítem. Ne se zabetonovat u moci a zakonzervovat sněmovnu v podobě variace na Top09 s nádechem SZ a ČSSD.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    LEON_KOWALSKI:
    PJGEPR:

Mě palička taky míjí, ale mám echo, že ta regulace dopadla mnohem hůř než v Německu. A budou na to biti čeští výrobci.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    RUDOLF: Proč by někoho měl zajímat rozhovor Hollana s Paličkou?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    RUDOLF: Matěj Hollan myslím, nikoho nezajímá a je pod rozlišovací úroveň Fialy (orel much nelapá) a Bartoš z toho taky těžké spaní mít, řekl bych, mít nebude.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: Uzavřený pirátský fórum už je nuda. Škoda, no.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RUDOLF: ok, už jen kapku a seru na volby i politiku, včetně pirátů. kdo se v tom má pořád mrskat... todle už je na mě moc. tlačí divnou legalizaci, dojebe se to úplně a pak to vypadá, že to pirát teda ani nemyslel vážně?
    nemám už energii tohle furt zkoumat, kde je pravda a kudy běží zajíc
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: dávej tl;dr verzi. při rychlém skenu mi 2x píchlo do oka něco o gramatické chybě, pak jsem se namotal do těch reply vláken a radši to zas zavřel
    opět se jako nečlen/jen volič vracím k modu operandi - fuck off pirát forum
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam