• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ:
    KEDRIGERN: konkrétně tohle je trochu jinak. Členská základna nemlčela, ale je v háji. V krajských volbách nensbírali skoro ani tolik hlasů pro celou kandidátku, kolik Miki díky svému zviditelňování nabral preferenčních hlasů eurovolbách, ale tuším v nějakých parlamentních volbách.

Je to neřešitelná situace. To sebezviditelňování bylo disproporční, ale regionálně známou tvář nevyrobíš přes noc...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    DOCKINEZ: Členstvo se dělí na aktivní a pasivní. A nejen u Pirátů. ČIli ho mohla zvolit jinak mlčící a často nikam nekandidující většina. Ale další osobnosti, které bychom na kandidátce očekávali s tím nejsou ok. Navíc má objektivní zkušenosti a viditelnost. Také je dost blbé, že volitelné je ztěží první místo.

Zažil jsem tenhle princip i u Zelených na Praze 7.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mě zajímá, jakým mechanismem se určilo, že Miky má kandidovat zrovna v pardubicích. Místní s tím maj zjevně problém, takže to šlo zvrchu a centrála prostě rozhodla?

A nejde to proti principu subsidiarity?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: byla by to pěkná dohra toho vykroužkování od STAN ;-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    DOCKINEZ: 100% přeskáčou, jak je vidět, nepoučili se, inu kdo chce kam ...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    MEMNON666: no, tak tohle jestli udělají u nás, tak konec. Jak jsem řekl - jsem ochoten (ještě to zkusit jednou) volit piráty, ale jen na samostatné kandidátce.
    Jeden totální propadák se STAN naprosto a úplně stačil.

A klidně se vsadím, že pardubičtí budou, včetně Ferjenčíka, vykružováni zelenými ;-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Byla by prdel, kdyby skrz kroužky někdo ze Zelených Mikyho přeskákal:)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    https://x.com/daliborzz/status/1911324195310436591
    🏴‍☠️ #Piráti v Pardubickém kraji si odhlasovali účast Zelených na kandidátce do sněmovny. Zlé jazyky tvrdí, že na kandidátku s lídrem Ferjenčíkem odmítala řada pirátů jít a že pozvání Zelených je svým způsobem nouzové řešení. #piráti6pct
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: reputacny, moralny, a ked sa dostane k moci aj prakticky.
    Ale da sa na to pozerat aj pozitivne, za par rokov sa tu stretneme, a zase padne, ze to pred zvolenim este nikto nevedel, a nedalo sa to tusit, ako u stanu alebo lipavskeho:)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: já ale o pomstě nemluvím, nebo kde? já jen říkám, že se jimi nemáte nechat svazovat a manipulovat. ten hrob vám vykopali už jednou - tak se prosím VY jednou poučte. bylo by to po letech... milé překvapení

mířit na 2 ciferný výsledek můžete, stejně jako SPOLU na 30% - reálné není ani jedno, říkat se to asi musí. Piráti hrajou o přežití (protože v případě neúčasti v PS přijde další meltdown)

ale třeba jejich známí jo... a ti začnou tlačit --- tohle je overthinking. na ty lidi může tlačit úplně cokoliv - od péra v gauči, po Turka a GD. já tam prostě dnes nevidím žádný přínos spojení se s Chvilkaři - ten spolek už to má za sebou, protože proti SPOLU žádný demo nebylo, celý. už bych pro ně ani nepracoval znovu a ani nešel na demo

ale mě, co vás volí do PS celou dobu čím dál víc odrazujete, svojí mimozností, neschopností se poučit a do toho nějaké pomatené střely z Hřibova PR (skibidi - kdo to vymyslel, ať se jde zabít a už pro vás nic nedělá), případně další kombo Michálek-Ferjenčík

opravdu jsem za 25 let nevynechal volby (krom 2. kola do senátu ODS/ANO 2018, páč jsem byl na operaci) - letos pociťuji totální zmar a budu se muset sám dost nutit a přesvědčovat, ať to hodím aspoň vám - pokud tedy vaše Nová vlna nepředvede ještě nějakou další debilitu
    ostatně jak jsem psal - u nás se Piráti už rozložili...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    CHORCHE: Opravdu mě nepřipadá přinosné jet víceméně linku: pomstíme se Chvilkařům. Něco úplně jiného je jakou to má vnitřní vahu.

Pokud miříš na dvouciferný počet voličů tak už to bude dosti různorodá skupina. Ale ten hlavní problém je společenský tlak. Možná to načtou voliči Pirátů, ale třeba jejich známí jo... a ti začnou tlačit... no a pak to ten volič Pirátů buďto vzdá úplně, anebo zvolí něco konzervativnějšího (třeba ten STAN)...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: nemyslím si. takže vlastně říkáš, že je lepší se nechat namotat na partičku, co toho mraky posrala a před tím vás podělali nátlakem do PirStan, tak teď si to daj piráti znova? dafaq
    normálně Chvilkařům řekni, že zkoušeli svojí stranu a jak to dopadlo? byla to taková sračka, že se rozložili snad do 2 měsíců sami - takže stfu chvilkaři - udělejte si svojí stranu (na což nemáte) a neserete se do nás
    a pokud o nás budete psát sračky, že nejsme proti korupci, tak je to střela do vlastní nohy, protože je očividné, že jediná strana, která nemá skandály a proti korupci aktivně vstupuje, jsou... simsalabim Piráti

KEDRIGERN: sorry s tímhle přístupem se na to fakt vyserte - vaši voliči čtou řetězáky? nepovídej a pravdivá informace, že jste se nepodepsali pod nějakou volovinu? to si ze mě děláš srandu a funguje to úplně naopak

jak sleduju FB chvilkařů, tak už jim tam chodí primárně nadávat dezoláti (za Soroše a cokoliv se namane) - ale jejich původní sympatizanti tam začínaj mizet (tipuju, že u dost to bude deziluze ze SPOLU, které chvilkaři tlačili jako to pravé demokratické ořechové)

XCHAOS: samozřejmě že řetězáky i letos - Babiš ti posílá ANO pamflet emaily a starší si tam dávaj subscribe
    do toho se vždy namotaj nějací užiteční idioti, co posílaj s různou koláží dezinfo po emailech, nebo whatsappu (ale technicky je úplně jedno, kudy ti to přiletí)

XCHAOS: jak velkej problém to je pro Michailidu a jak velkej pro PPP (prezidenta)? na sockách je vždy polovina+ komentů o tom, že PPP je komouš. tak asi tak
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: jako mě furt vrtá hlavou, nakolik je Votápka reputační problém nebo ne...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Poslouchal jsem ten podcast ještě před tím, než jsem zjistil, že bude Votápek kandidovat za Piráty, nebo že měl nějakou "historii". Moc dobře to tam se Šídlem rozebírají, doporučuji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Šídlo a Votápka, hmm.
    Putin nechce mír. Svobodná Ukrajina ho ohrožuje - Dobrovský & Šídlo | Seznam Podcasty
    https://podcasty.seznam.cz/podcast/dobrovsky-sidlo/putin-nechce-mir-svobodna-ukrajina-ho-ohrozuje-441790
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: řetězové maily ještě v roce 2025? No nevím... sociální sítě, možná. Ale budou to tam fakt řešit? Podle mě se budou řešit fakt jiný věcí. No, uvidíš sám...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Ta informace pak půjde třeba v řetězácích. Piráti pojedou kampaň "jediná stran bez korupce" a mezitím v řetězáku budeš mít pravdivou informaci, že Piráti něco nepodepsali a bude to podané v patřičném negativním narativu. Přesně takhle Babiš vedl tu antikampaň proti Pirátům v Pirátostanu.

NIEKT0: Já si nemyslím, že je to tak přímočaré. Jasně některé figurky jsou jasné. Ale v porovnání s celým zbytkem spektra relativně málo. A koneckonců dnes vidíme, že lidi radši volí tyhle figurky...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak já se přiznám, že jsem to ignoroval. měl jsem nějaký drb, který jsem ale nebral vážně.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: no.., o STAN a jeho figurkach sa toho vedelo dost, ale skor sa nechcelo pocuvat, lebo verchuska sa uz dohodla ze to takto bude, a kazdy kto upozornoval co je to za ludi len nemyslel dostatocne pozitivne, a ako potizistu ho bolo potrebne umlcat, aleo aspon ignorovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: dobře, ale uvědomuješ si, z jak malé bubliny ta "kritika" vlastně vychází? to můžou být desítky, nejvýše stovky lidí. S masami voličů nejsme v absolutně žádném kontaktu (ostatně, většina politika není.. dnes jsem narazil na zoufalost, že Rakušan si platí na YouTube promo na svůj kanál, takže tam vyskakuje jako reklama)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Problém je, že nepodepsat cokoliv pozitivního znamená otevřít se kritice. A to naprosto zbytečné. Může si to dovolit ANO či ODS. Piráti určitě ne. Prostě nepodepíšeš, někdo tam najde větu: "zavazujeme se k boji proti korupci" a Piráti by z toho druhý den měli titulke v několika mediích: "Piráti vzdali boj proti korupci". Je to podobná šaškárna jako připomínání generických výročí na sockách. Když to neuděláš hned je z toho, že to nerespektuješ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam