• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KEDRIGERN: Pan úředník ti třeba vysvětlí, že měl vlastně pravdu.
    Když Hřib uviděl svého jmenovce, tak k němu pocítil skororodinnou náklonnost jak k bratranci, a proto ho dosadil do DPP. A pak přes něj poznal Krejčího :-D
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Mimochodem nejedá se o toto:

> Hybridní účet ODSÁNO "Pan Úředník" teď na Zdeňka Hřiba vymyslel kauzu, kdy ze shody příjmení vyrobil Zdeňkova bratrance (vymyšleno) a z toho tvrdí údajný nepotismus. Jeden z důvodů proč Zdeňkovi věřím. leží v žaludku týhle síti fejk účtů a když na něj něco vytáhnou, je to blbost.
    https://x.com/Mikiferjencik/status/1915696224914620603
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    MILKMAN: Nějak stále nevidím jediný důkaz stejných metod. Notorický problém je, že opravdu všichni posuzují Piráty násobně přísnějšími kriterii. A zároveň v politice obecně hrozně podceňujeme, když někdo sice chybu udělá, ale napraví ji.

MILKMAN: Ano, v současnosti není nikdo jiný.

MORKANT: To je ten trik. Kdyby Piráti byli nová mafie, tak se nikdy nemuselo řešit DSŘ. Peníze by se rozdělily a byl by klid.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    NIEKT0: Máš pravdu, ale takhle trochu budí dojem, že je nová mafie, jen se nestihl rozjet. A to už může spoustu lidí odradit...
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    KEDRIGERN: Já tedy pořád tiše doufám, že nabere síly a vrátí se.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    NIEKT0: Upřímně, když jsem Piráty volil, tak jsem rozhodně nečekal, že to budu jednou hájit tím, že metody sice mají jako socani a ODSáci, ale na druhou stranou loupí v mnohem menším rozsahu... To je mi dost prosti srsti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: já jsem vkládal naději do toho růstu počtu členů, i když šlo hodně o náhodný výběr, že to právě zamezí tomu, aby se do funkcí obsazovali náhodní kamarádi a příbuzní, protože prostě té malé skupince "dojdou lidé". Někdy vlastně i náhodný člověk může být lepší, než někdo nenáhodný, kdo je prostě extenzí osobní sociální sítě nějaké silné osobnosti... (no a ostatně Jakubovo mladistvé horlení proti "trafikám" bylo o tom samém...)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    MILKMAN: Ivan Bartoš byl dlouho v obřím zápřahu a teď řeší svoje agendy. Z jeho pozice je asi dost těžké mít jakýkoliv silný názor na předsedu. Prostě proto, že jakákoliv kritika by skončila něčím jako: "Tak jsi to ty měl dělat lépe".

Souhlasím s NIEKT0, že rozdíl i mezi nejhoršími politky za Piráty a průměrem ODS je propastný ve prospěch Pirátů.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MILKMAN: co sleduju IB fb, tak docela spokojenej, přesděluje a tak nějak drží basu. i když tyhle kejkle podle mě sám nedělá a nejspíš ani nesleduje
    jak funguje magoš služebák netuším. ten týpek, cos link z kverulanta, bude větší problém a ještě ho za to brzy idnes a spol. rozmáznou, nebo si to šetří ještě na později
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MILKMAN: Tak o Hribovi si myslim svoje z rozdnych dovodov, ale ten rozdiel je stale priepastny: Sleduj miliardy, to je to co tu ide, a kam tecu. A v tom je prazska ODS, alebo aspon jej vacsina proste cista 90's mafia stale.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Dost mne sere, když se mi teď známí vysmívají, jaký je vlastně rozdíl mezi Piráty a kmotrovskou odeskou ... papalášství, nepotismus, sosání veřejných rozpočtů... já nechápu, že s tím pražská organizace něco nedělá... takový Adam Zábranský z toho přeci musí být také špatný, pokud tedy také "nezhřibovatěl".
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Ze stránek KVerulanta (https://www.kverulant.org/article/staronove-vedeni-prazskeho-dopravniho-podniku-aneb-kozlove-zahradniky/): "Jak už bylo uvedeno, tak na pozici bezpečnostního ředitele byl vybrán Jan Krejčí. Podle informací Českého Rozhlasu byl Jan Krejčí v dubnu 2021 přistižen, když řídil služební vozidlo Kodiaq na dálnici D8. Při policejní kontrole mu byly naměřeny dvě hodnoty alkoholu v dechu – 2,29 a 2,39 promile. Tato situace nastala po pracovní poradě, které se zúčastnil i policejní prezident. Krejčího chování bylo považováno za závažné porušení služební přísahy a vedlo k okamžitému postavení mimo službu. Krátký životopis Jana krejčího, který DPP uvádí ve zprávě o uzavření výběrových řízení na pozice ředitelů, tuto důležitou událost v životě nového bezpečnostního ředitele DPP zcela zamlčuje."

A to pro ještě v podmínce, kterou za to dostal, byl znovu chycen za rychlou jízdu, kdy se po Praze proháněl asi 100kou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: no a je to pravda? to je asi doložitelné... přes nějaké konkrétní jméno a tak.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Docela by mne zajímalo, jak je Ivan Bartoš spokojen s novým předsedou. Jak to sleduji v Praze dost zblízka, tak prostě nelze nevidět, že si ZH hbitě osvojil ty nejhorší praktiky pražské ODS a bývalých pražských Socanů. Jestli je pravda, že do dopravního podniku protlačil nějaké svého známého na místo bezpečnostního ředitele, ačkoliv věděl o tom, že se jedná o člověka, který byl vyhozen od policie za chlast za volantem a navíc ještě v podmínce udělal další průser, tak je to smutné....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: no, od toho dojíždění na magistrát na kole před lety se docela posunul, hmm...
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Po dnešku již víme, že pro Zdendu Hřiba je svoboda především v tom, že se nechá na volební pirátské akce po ČR vozit magistrátním autem s magistrátním řidičem.... to mi přijde skutečně velmi pirátské :(.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: svoboda přece znamená svobodu pracovat ve schwarz systému a platit minimální daně, sociální a zdravotní - ne svobodu postavit si barák bez garáže - to zase prr :-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRK_R23: bohužel mi to přijde nereálné. zvlášť ve větších městech. prostě nám ujel jenom další vlak, jeden z mnoha
    co bys udělal s auty třeba ve Vršovicích? místo neseženeš, tak budeš parkovat někde na periferii a jezdit pro něj na kraj 3/4hod?
    kdokoliv by to jen navrh, by skoro hned v politice skončil. na to je tady většina nakolejená těžce na motolobby a svou lenost/neohleduplnost

bavil jsem se o tom s kamarádem a ještě zastupitelem v pondělí (bratranci) - argumentace je takhle: přijeď ke mně do Španěl a uvidíš, jak to může být horší
    tož jsem se neudržel a nazval je oba čuráky a co je to za pokokocenou logiku koukat se někam, kde je to horší? s tímhle by se cz konzervy mohly jít už fakt zabít, argumentace pomocná škola
    když jsem jim zmínil něco jako mhd nebo parkovací dům, tak na to druhé - na tom by město nevydělávalo - to jsem se chtěl jít už zabít, o čem to vůbec melou a co má vlastně plnit město(radnice)?

je to imho teď úplně marný
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Tak jasně, nejsme ve sporu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CHORCHE: To mi taky přijde jedině správné.

DOCKINEZ: Garážové stání ale taky vyjde na cca mega, takže to počítám jako parkovací místo v garáži.

Pointa je přece v tom, že nemá bejt POVINNOST tohle stavět.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: No kdyby to byla aspoň garáž, tak jsem pro. Extra cimra se hodí i bez auta a je to lepší než sklepní kóje.

Ale u spousty domů žádnou garáž nemáš, kupuješ si tak leda vymezenej kus podlahy v podzemních stáních. A to už je o dost horší nabídka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam