• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: jen jsem o tom dnes čet.. no bylo by super, kdyby se naučili např. toho Marase Bendu úplně rozštípat v tom jeho mlžení. imho to těm páprdům ze Spolu moc prochází a většinou něco jen okecávaj, jalově
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Právě jsem skoukl včerejší Události komentáře a hustý. Teda ta půlka o bitcoinu. Ivan mluvil dobře, až se divím jak se zlepšil v jasných a krátkých sdělení. Advokát těch, co koupili BTC od Blažka, to byl bonbónek. Takže doporučuju ;)

12. června - Události, komentáře | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/225411000370612/
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRK_R23: já polemizuju rád, tím se můžu občas posunout, nebo dozvědět něco dalšího, či co já vidím špatně
    reagoval jsem na vesnici, ta mnou zmiňovaná 135 obyv. ale nějak si teda nejsem jistej, zda bejvaj billboardy v Klatovech (23k obyv.)

lokál piráti RIP od komunálu, tzn. 3 roky a už i tam se to rozdrolilo do jinejch part - takže tady s nějakými dobrovolníky moc nepočítej

Piráti Klatovy
    https://www.facebook.com/pirati.klatovy

a ti dobrovolníci (viz pár postů nedávno tady) prostě chybí a na billboardy nejsou prachy, TikTok necháme Aleně...
    krom toho si myslím, že tady se moc nejezdí ani z Plzně, nebo tak. max 1x na hoďku. to tady ty různé Kovářové válcujou jinak teda
    stejně jako Ruda z Radnice, 2 měsíce sype denně nějakou papalášskou sračku na FB a objíždí všechno, od včele, přes hasiče s novou cisternou, po blbosti na mostě. do toho Zpravodaj a teď maturanty na Radnici pro vízo, prvovolič taky dobrej
    tahle křivá soutěž mi přijde hrozně znevýhodňující a lehce mixlá nákupem voličů (koncerty na námku v létě zdarma...)

no a pak tady máš IB... kytka do vlasů, harmonika a rasta vege... ti nevim, hodil bych tam 20ku do futrálu a šel dál (ale opět, nelze na to koukat tou mou klíčovou dírkou vykuka na úrovni statistické chyby - třeba to funguje na jiné)

KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KOSZLIK: Jako jo, ale o tom nebyl můj příspěvek. Třeba problém obcí, které jdou proti svým zajmům je spjatý s ODS, ale byl by tu i kdyby Piráti měli ve sněmovně většinu. A fakt to není malý problém pokud se chce člověk chovat slušně a demokraticky.

DOCKINEZ: Vlastně souhlasím, ale na druhou stranu Trump vládl 4 roky a až teď plní project 2025. To není o strategii, ale o tom, že se kolem něj nabalí lidé, kteří jsou narozdíl od něj schopni tlačit agendu.

CHORCHE: Zrovna jsem to sem chtěl dát :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Pochopitelně že není. Ale je jasně příma úměra mezi tím jak je značka vidět a jak moc ji lidé znají.

Se nechci nějak prsit, ale 20 let jsem dělal v reklamě. Takže něco málo jsem pochytil. Ona to ve finále není zas tak pokročilá věda, co si budem. Když máš v každý prdeli nad 5 tisíc lidí Konečnou a Okamuru, tak neni zas tak divný že tam mají hlasy. Fakt to není složitý.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: a je přímá úměra mezi "slávou" a počtem hlasů? z historie známe případy, kdy to tak nebylo...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Pánové děláte zásadní chybu, že to soudíte podle sebe. Pokud strana není vidět, samozřejmě dostane méně hlasů. Já neříkám že musí bejt plakát nebo billboard v každý obci pod 200 lidí. Ale každý město by mělo bejt prostě stejně oblepený, jako to dělají ostatní.

Je to vizuální smog? Samozřejmě. Ale takhle to prostě funguje.

Žádnej brand nebude slavnej, když nebude vidět. To platí pro hadry, drogerii i politicky strany.

Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom dokonce i polemizovat. Ale to je tak všechno co se s tím dá dělat.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    billboardy na vesnicích sou pro Piráta píčovina, tam voliče většinou nemaj... to se asi nezměnilo, ne? na vsi nemáš moc liberály, ale spíš SPD a ANO
    když jsem ještě před 4 roky volil na vsi (cca 20let protože trvalé), házel jsem to tam pirátům jediný a všem to bylo jasný. ještě mi říkali, kdybych z Prahy nedojel, tak nebudou mít 100% účast (no a hodně tam volili i komouše teda. vždy jsem se na to podle obcí pak koukal)

krom toho pro voliče jako já jsou billboardy jen grafický smog a nikdy jsem podle toho nevolil (to ale ať si vyhodnotí pirát sám, jestli jim tohle PR může nějak pomoct)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: muj problém s Votápkou není Votápka, ten problém je: zbavme se komoušů, sviní (viz Kůs, viz Lipo, viz další) a pak tam hodíš Votápku - pro mě to je mindfuck a vo co vám gou, magoři?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HONZA09: Jenže tak se dělá kampaň. Tu fakt neuděláš tréma inzeratama a postem na fb
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    To je přesně ono. Xkrát se řešilo, jaký má mít předvolební kampaň parametry. Co vše a jak se má evidovat jako součást kampaně, jakej má mít finanční limit, aby to bylo spravedlivý.
    Stejně to každej obchází a porušuje.

Ja bych všechny ty kampaně zakázala. Každýho jen otravujou.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    PLECH: Ok. Dobrej postřeh. Ale stejně s tím furt nesouhlasím. Billboardy jsou dávno zakázaný a stejně je ten reklamní mor všude.
    PLECH
    PLECH --- ---
    HONZA09: Tak ty billboardy tam budou tak jako tak, protože je tam dává jejich provozovatel, takže pak jde už jen o to, co na nich je, ne?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONZA09: no nebojím se, že by Piráti měli peníze na billboardy "na každém rohu". To si pokryje Babiš a SPOLU. Ale ty plakátnice být musí. Už teď u nás na městě visí každá strana. Tam je spamming potřeba.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    STAROJDA: V kampani hlavně chci, aby byli billboardy a plakáty v každé vesnici.

Není tohle náhodou spam?

...

Chápu, že to má každej jinak, ale mě třeba billboardy na každým rohu obtezujou nehledě na to, co na nich je.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: No a z Votápka taky. Však já vím. Jsem to zmínil i při tom hovoru, že z NYXu mám druhý pohled xD
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: s tímhle: - Líbí se mi nové vedení, podporuju. - si tady nejspíš unikát, ostatní z toho nového vedení spíše zvrací
    -
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Tak právě mě Piráti mrtě potěšili. Zavolala mi M. Moricová jakožto pravidelnému dárci (posílám něco málo měsíčně). Poděkování, žádost o zpětnou vazbu a výzva k extra příspěvku na volby. Za mě je to super věc. Posílám peníze na víc míst a zatím mi takhle volali jen Lékaři bez hranic. A přijde mi to jako super "odměna" pro pravidelné dárce.

No a teda zeptala se mě na můj názor na Piráty, kampaň atd. Tak to jsem jdu napsat, co jsem řekl ;)
    - Líbí se mi nové vedení, podporuju.
    - Nevadí mi p. Votápek. Téma KSČ mi přijde vyčpělé. Podobně jako u prezidenta.
    - V kampani hlavně chci, aby byli billboardy a plakáty v každé vesnici. To je za ukázka voličům, že strana je relevantní, je vidět.

Zmínila, že plakáty zatím ještě nebyli (resp. jsou až teď), protože se měnila kreativní agentura. Nebyla spokojenost. Tak to je takové menší insider info ;)

PS extra příspěvek na volby jsem poslal. Zaslouží si to :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CHORCHE: a IB to ještě potáh

Ivan Bartos
    ·
    Že tam byl za ministra Stanjuru už před lety Ondřej Kedrigern Profant? Já si ho matně pamatuju, jak přišel i na MMR jako “výsadek ODS”, než došlo k převzetí IT ministerstva panem Trpkošem a Tekies. Tak za koho teda kopal při 30 hodinovém otevírání bitcoinové peněženky? IMHO za Zbyňka Stanjuru. Na jakou smlouvu je poměrně jedno, protože ten advokát je taky z “modrého týmu”.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Ondřej Kedrigern Profant
    ·
    Bitcoiny? Znalec, který nenašel bitcoiny za devět miliard?

Chvíli jsem si musel rozpomínat, ale říkal jsem si, že jsem jméno Jiří Berger již slyšel. Co slyšel! Dokonce jsem se s ním setkal.

Když jsme v prvním roce ve vládě zakládali Digitální informační agenturu (DIA), tak jsme celou věc řešili se Zdeňkem Zajíčkem. Spousta věcí ohledně agentury byla dokonce jeho nápad. Velmi nerad to přiznává, ale je to tak.

Když už bylo vše předjednáno, tak se najednou jakoby probral i pan ministr financí Zbyněk Stanjura. Nejdřív to pro něj bylo nepřijatelné. Bylo však složité z něj dostat jakýkoliv konkrétní argument či stanovisko k naší argumentaci. Po naléhání za námi poslal pana Radoslava Bulíře z MF a právě pana znalce Jiřího Bergera. Jenže to jsme se přiliš neposunuli! Opět jsme slyšeli obecné, většinou jasně vyvrácené, argumenty, ale nic s čím by šlo rozumně pracovat. Postupně tak nějak vyplynulo, že takové argumenty prostě ani nemají, ale že mají za úkol jen zdržovat. Naštěstí jsme kvůli tomu nikdy nezastavili práce.

Je to stále stejné. Máte lidi, kteří se snaží něco pozitivního dělat. Posouvat agendu vpřed. A máte lidi, kteří jen slouží někomu, kdo chce hlavně nic neměnit. Současné vyhlídky tohoto státu nejsou dobré. Prostě se nehýbeme z místa, zatímco svět kolem nás běží. Ještě není pozdě, ale každým měsícem ztrácíme pozici. Dokud jsme v nějakém středním proudu, tak to není tak zlé - úspěchy ostatních nás táhnout dál. Ale jak budeme ztrácet víc, tak nebudeme zajímaví pro ty úspěšné. Pak už budeme přiliš drazí na montovnu a mozkovnu mít nebudeme.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HAR4NT: hehe no já moc zapálených škodovkářů neznám a dítě má s antivaxerkou/kadeřnicí - málem se za covidu rozešli
    tak včera povídal, že to ještě nemá rozmyšlený, ale teď by upřednostnil ... STAN
    a jak vyplynulo z předchozího, byl dlouhodobej volič Pirátů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam