• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FRK_R23: do 2M czk mozes zadavat zakazku oslovenim a priamo objednat. Stale by si mal oslovit viacero moznych dodavatelov, alebo zdovodnit preco to nie je mozne. Chcu to zvysovat na 3M czk. U stavebnych prac je ten limit este vacsi. Z hladiska zakona je toto uplne ok, tam vidim skor ten hejt na konsent, ako "ideonepriatela" ODSky (pripadne viac alebo menej otvorenych nackov ako Paluska)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: jestli Komrsková má jako téma boj s bosingem, tak se nedivím, že Novovlnaře pěkně srala :-) ono to do sebe začíná zapadat, akorát já jsem neměl nikdy dostatečné kontrašpionážní aktivity, abych Piráty pořádně zmapoval :-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    On už jenom ten slovník to docela schazuje.

Pozoruji rozdíl mezi zprávou "Komrsková uzavřela smlouvu bez výběrového řízeni s firmou XXX..." doplněnou o faktické informace a na straně druhou stejnou větou doplněnou hovnama typu "bojuje s patriarchátem".

Pokud Komrsková zadala něco bez výběrového řízení, je to samozřejmě špatně bez ohledu na dobrý úmyls. Konsent je ale smysluplnej spolek, o jehoč činnosti autor textů zřetelně moc neví. Zároveň tím říká dost o sobě.

Jaká je vlastně částka pro zadávání věcí bez výběrového řízení?
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: nevim, co rezonuje tam u vas, ale u kazdyho sdeleni je samozrojme dobry k celkovymu pochopeni znat i autora... a to, ze je tady z nejakyho duvodu ten autor schvalne anonymizovnej (coz se u nekoho jako je paluska fakt teda nedivim), asi neco znamena
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CEEFA: Lol, že ty volíš Motoristy? Ten přístup “nelíbí se mi zpráva, tak odvádím pozornost kecama o autorovi” teď ve společnosti rezonuje.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: aha, prislo whatsappem, kde jsem to jen slysel :D
    A? no nevidim duvod proc vymazavat autora, zvlast v tomhle pripade, kdy je autorem z minulosti znacne proflakej pravicovej extremista (odpor praha), nyni hrdej clen hells angels...
    vyroky je dobry davat do kontextu jejich autoru
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CEEFA: Takhle mi to přišlo messengerem.

A?
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: proc si zamazal toho autora? se stydis za to, ze sledujes honzu palusku?

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: Mě spíš než spekulace o cizích motivech zajímá, zda to je nebo není pravda. A protože Komrsková si s transparentností, etikou, střetem zájmů apod. v minulosti hlavu nelámala, jsem nakloněn věřit tomu, že to může být pravda.

Nejzajímavější mi nicméně přijde otázka, jak se takovej materiál, kterýmu by nejspíš bylo nejlépe někde v ODS u Užděnije, vůbec vzal u Pirátů?

Btw není někde záznam? :)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Oni tieto "zasadne rozhodne neucelove veci" idu pomerne spolahlivo rozoznat podla $$ ktore sa v tom tocia, a ked si to polozis na stol vedla seba, tak to vyzera uplne bizarne. Bohuzial nie v novinovom clanku, ked nemas kontext. Stare a stale platne pravidlo znie, follow the money...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOL, to už je pátek?

EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    RUDOLF: Víš že pokud to zajde dost daleko tak se bude hlasovat o odvolání předsedy? Ještě tohle chybělo, když je strana pořád rozdělená a k tomu už i bez peněz.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    RUDOLF: DSR +- funguje (ake su tam veci co sa nikdy nespravili, aj ked sa mali), ale je tak nejak politicka stopka ho dalej rozvijat a dokoncit. Naopak, Zajickovci maju plan to cele zrusit, a postavit nanovo, podla povodneho planu.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    EL_TOPO: Cywe Blažek uvolní miliardy v BTC z nelegální činnosti Jiříkovy (nebo jak se jmenuje), což krásně otevře možnost, že část těch uvolněných a vycashovanych assetu pošle lidem co těm BTC pomohli ven a snažili se to ospravedlnit, že to je přece jedna miliarda pro stát a přitom ani nezajistili jakýkolik unflagnuti pro lidi co to BTC koupili v aukci a vyřešíte Hribovo kapesné.

Tak aspoň dejte info, jak je to s DSŘ po Ivanovy. Já z těch narážek pochopil, že ten systém furt normálně funguje. Jen přestal Půr dělat mediální kampaň. Za dva roky se to dodělá, ale někdo u toho vycashuje 30% vsimneho a IT unie taky podojí.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: No tam to poprosim link kde sa toto riesilo, taketo informacie co viem nikde nepadli.
    (a o Portlikovi viem skor kvoli jeho roli v "nastavovani" (wink-wink) prazskych IT zakazok, a neveril by som mu nic co neuvidim pisomne)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NECROMAN: Jak u bláznů tohle. To je vtip a odkaz na Nachera který griloval Hřiba, který se na mimořádné zastupitelstvo nedostavil. Bod ohledně jeho odměn se neprojednal a přerušil. Znovu se bude projednávat na řádném zastupitelstvu zítra v 15:00. Nic se tam ale nevyřeší, protože se teď bude stejně čekat na soud ve Středočeském kraji. Nacher, Prokop a Portlík z toho teď ale budou mít orgasmus v lepším případě měsíce, v horším případě roky. Do toho někdo tlačí na policajty aby to znovu otevřeli a místo přestupkového řízení prověřovali jestli nedošlo k trestnému činu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NECROMAN: To tady pan Krtek sdíli rádohumory z dílny ANO, protože tomuhle se tam na dálném východě asi smějí.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    EL_TOPO: a to schválilo zastupitelstvo, nebo je to jen další pokus ANO?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    PSILESIA: Vím, proto sem o sobě nikdy nic konkrétního nenapíšu :D
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ale je tam tech expertu vic, nekteri i tady
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    nechci do toho zabrusovat :D ja uz jsem se myslim angazoval dost
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    PSILESIA: Jestli myslíš OICT a co se kolem toho děje, tak to jde taky z velké části za Hřibem. Ale asi za to bude vlastně moct ANO, nebo kmotři, nebo nějaká uklízečka na magistrátu. Jsem zvědavej jestli to bude chodit Hřib na zastupko řešit, nebo si prostě ve sněmovně umyje ruce a nechá v tom plácat třeba Mazura. Nebo jiný lidi co s tím nemají nic společného a budou to teď muset hájit, pokud audit něco najde. Nebo budou muset vysvětlovat proč jsou Piráti tak transparentní, že audit do vlastní firmy nechtějí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam