• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: tohle musí vědět z logiky věci, protože dozorčí radě je určitě nějakou účetní uzávěrka předkládána a on se pod to podepisuje, a nějaká minimální účetní analytika tam určitě rozepsaná bude...
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: Podávání TO je obvykle jen alibismus. Mnohem efektivnější je udělat kompetentní analýzu IT a následně na představenstvo napsat nějaké podrobné kompetentní doporučení. V dnešní době si málokdo dovolí taková doporučení ignorovat nebo zapřít. A minimálně se tím otevře nějaké debata, která umožní lépe prosvítit stav HW/SW a architektury systémů. Ale podle mého Hřib ani neví, kolik na DPP proteče přes IT peněz.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: A co mu brání si vyžadovat informace k IT na DPP? a tyto následně uvnitř Pirátů nějak analyzovat. Co mu brání předkládat představenstvu doporučení, co mu brání svolat valnou hromadu (=radu HMP) a tam předložit akcionáři nějaké návrhy? Co mu brání založit pracovní skupinu Dozorčí rady, která by sestavila nějakou kompetentní zprávu a doporučení k IT na DPP? Co mu brání podrobně se věnovat různým servisním smlouvám na IT? Atd atd......
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: Hřibova argumentace je, že cosi v té dozorčí radě navrhoval, ale byl přehlasován. Na druhou stranu, zrovna od předsedy dozorčí rady se očekává, že třeba bude podávat i trestní oznámení, když něco zjistí (asi důvod, proč já bych se na pozici předsedy dozorčí rady osobně nehrnul, ale...)
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    KEDRIGERN: Zelená je teorie-šedivý je strom života. Mé oblíbené téma je počínání Pirátů na DPP. Hřib byl ještě donedávna gesční radní pro DPP a stále je předseda Dozorčí rady (=musím dotáhnout ty projekty). To vše za průběhu kauzy Dozimetr, která mimo jiné poukázala na vytahování peněz v DPP přes IT projekty.

A nyní otázky: Zajímal se kdokoliv z Pirátů o to, jaká je vlastně architektura IT na DPP nebo jestli servisní smlouvy na IT nejsou příliš štědré z hlediska paušálizovaných člověkodní na údržbu? Zajímal se někdo o to, zda nejde nějak lépe optimalizovat HW a SW vybavení? Samozřejmě nikdo. Takže IT si dělá co chce, protože tomu na DPP nikdo nerozumí a argument "když se neobjedná toto a tamto, tak přesně jezdit MHD" není nikdo schopen vyvrátit pro nedostatek odborných znalostí. Takže se vesele objednává dál a nanejvýše jednu bandu IT šejdířů nahradí jiná banda IT šejdířů.

Proč už dávno není IT na DPP pod mikroskopem Pirátů? A není to o nějakém házení klacků pod nohy od ODS, je to jen a jen o odporu k reálné práci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: první věc, kterou ji vyčítám je, že nám ten Orlen trochu zatajila:
    Tereza Nislerová | Lidé a týmy
    https://lide.pirati.cz/osoba/3078/

Pokud se někdo honosí "mezinárodními zkušenostmi", měla by to trochu rozvést. Pokud to byly dotace na zelený vodík, tak by to měla umět prezentovat a dokázat, že nešlo jen o greenwashing, jak ji obviňují aktivisté...

Když se hlasovalo o lídrovi v Praze, tak jsem hlas odevzdat nestačil, protože o dosavadních výsledcích Adama Zábranského jsem měl jisté pochybnosti (možná neoprávněné, ale to je to: chybí objektivní zpětná vazba) a další kandidáty a kandidátky jsem tolik neznal, a než jsem si prošel jejich kandidátské řeči a zanalyzoval poděkování a tak, tak lhůta pro odevzdání hlasu uplynula (ten můj jeden hlas by výsledek nezvrátil, ale kolik nás dalších se nestihlo rozhodnout?)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Vím že fórum je mrtvé, ale kdyby někdo odpovědný z Prahy chtěl zareagovat...

PRAHA - matka zájmů a peněz? - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=70047
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Mně vadí. Ale Katka Stojanová zatím vypadá krutopřísně.

Babišova msta. Proto flanelová košile i chůze pozpátku, tvrdí Pirátka s "ostrým jazykem" – Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/babisova-msta-proto-flanelova-kosile-i-chuze-pozpatku-tvrdi-piratka-s-ostrym-jazykem/r~aaa299944e3debeb6bcc18ec9396a9bc/
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Mě Tereza nevadi a volil bych jí ;)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Já zase hledám Piráty :DD
    Ekonomický program dělá ve sněmovně bývalý analytik Gazpromu, Prahu povede lobbistka Unipetrolu... Se z nás taky stávají Realisti, koukám.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: já si myslím, že Piráti teď hledají spíš sponzory, než voliče ;-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    1. Nejdřív otočíme a vyženeme zelené křídlo Pirátů
    2. Pak znovu otočíme a půjdeme do koalice se Zelenými
    3. Pak znovu otočíme a do jedné z nejdůležitějších pozic dáme lobbistku Unipetrolu, aby s náma v Praze Zelení nešli.
    Vedou nás stabilní géniové!
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    MORKANT: Další typická ukázka hřibidizace strany. Co je Tereza zač nevím, třeba je na Praze 4 šikovná a je slušná. Ale správný Pirát musí zvracet.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    XCHAOS: Jako volič můžu říct, že mi tahle paní vadí víc než celej Hřibův cringefest.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SADY: je třeba říct, že manažerka přes nějaký evropský prachy. Což je know-how, který se Praze může hodit.

No ale stejně to je fail, když se to podá takhle. Ale kdo z ty čtveřice by byl lepší? Zábranský?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    SADY: To se teď bude výborně kritizovat Tykač:D
    SADY
    SADY --- ---
    fascinujici

Manažerka Orlenu primátorkou Prahy? Piráti mají co vysvětlovat
    https://denikreferendum.cz/clanek/238480-manazerka-orlenu-primatorkou-prahy-pirati-maji-co-vysvetlovat
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    PECA: My máme na serverech Linuxy (Debian a Ubuntu server) jako databázové servery používáme PostgreSQL a MariaDB, plus stránky jedou na Apachi plus PHP a něco Perl cgi.
    SIEM jede na Wazuh a teď budu jeden server reinstalovat z VmWare na Proxmox VE. Až skončí VmWare licence, tak i další.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: no tak jasně, ale podívej, kolik lidí dnes pracuje v oboru. To už není pár nerdů, jako před 20-30 lety. Dnes tomu, o čem mluvíme, můžou rozumět jednotky procent voličů...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Mimochodem ten postup třeba relativně funguje u přechodu do cloudu, protože je tam silný tlak velkých vendorů a ti si zpracují i ty dílčí. Většinou ke smůle nás všech.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Obájit v seriozní debatě je docela snadné. Například v akademické. Jenže tu diskusi povedeš často s lidmi, co si myslí, že zem je placatá. Anebo s novináři kteří jedou 5 minut židovi, 5 minut Hitlerovi. Pokud nejsou přímo placení proti tobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam