úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
rozbalit záhlaví
SQUZZA
---
---
9:48:19 23.11.2014
SAN_IN_DA_SOUL
: aha :/ tak pak asi zavarit a to ti musi poradit nekdo jinej. Btw ted jsem delala 'hokkaido maslo' s cokoladou (vysledek neco jako nutella) a je to fakt dobry. Zavarit by se dalo taky, v lednici pry vydrzi mesic..
SAN_IN_DA_SOUL
---
---
1:17:17 23.11.2014
1 odpověď
SQUZZA
: když já ho mám hrozně malinkej :(
SQUZZA
---
---
0:25:35 23.11.2014
1 odpověď
upect+rozmixovat a mrazak
SAN_IN_DA_SOUL
---
---
9:54:54 22.11.2014
Čas od času se tu objeví recept na cuketovou topinkovou směs, nezkoušel jste někdo něco podobného s dýní? Případně uvítám další/jiné tipy na konzervaci. Mám tu jednu obrovskou a už nevím, co s ní. Díky!
BEBERA
---
---
13:46:57 31.10.2014
V jakém obchodě se prosím dá koupit samotný pektin? Klasické drogerie? Zdravé výživy? Díky
SQUZZA
---
---
21:07:12 30.10.2014
Trochu mimo, ale zkusim. Odeberu/odkoupim nadbytky orechu :) jakychkoliv.
AIJA
---
---
10:41:04 20.10.2014
+1
MAR_TINA
:
Mražení kopru funguje skvěle.
MAR_TINA
---
---
20:24:08 19.10.2014
Jo a s těmi vlašáky asi zkusím petrželovou nať, té mám taky záhon.
MAR_TINA
---
---
20:23:47 19.10.2014
SHADOWALKER
: čistě toreticky předpokládám, že v uzavřené skleničce v lednici do dvouměsíců určitě. Jednu malou sklenici zkusím nechat déle na pokus. Předpoklad je vršek zalít olejem, aby nekoukalo nic kazivého (listí) nad hladinu, načaté spotřebovat rychle (takž eminiskleničky) a strkat do toho vždy čistou neolízanou lžičku.
SHADOWALKER
---
---
19:08:09 19.10.2014
1 odpověď
MAR_TINA
: To se mi líbí! Mám tu mraky rukoly a nevím co s ní. Jak dlouho to vydrží?
KAROLKA
---
---
11:45:39 19.10.2014
+1
MAR_TINA
: já dávám oliv. olej a ještě trochu česneku a je to výborné. Jednou jsem to chtěla upgradovat a slunečnicová semínka jsem upražila a nebylo to tak dobré. Taky jsou v něm dobré vlašské ořechy.
MOIRAIN
---
---
11:05:51 19.10.2014
+1
MAR_TINA
: mrazím, možná trochu ztratí aroma, ale používám ho všude, kde bych použila čerstvý (výjimku tvoří dekorativní snítky), funguje to skvěle
MAR_TINA
---
---
20:39:51 18.10.2014
2 odpovědi
a rukolu jsem sklidila. Chci zkusit pesto - rukola, slunečnicový olej, slunečnicová semínka a sůl.
Nějaké varování? Dělám to prvně :)
SARAJ
---
---
20:28:25 18.10.2014
MAR_TINA
: cha! dobra kombinace, dik za inspiraci!!!
MAR_TINA
---
---
20:27:57 18.10.2014
1 odpověď
+1
SARAJ
: to zkusím, miniskleničky mám.
koupila jsem dobrou medovou hořčici, tu promíchám s koprem, zase zavíčkuju a budu mít skvělou koprovou hořčici a uchovaný kopr
SARAJ
---
---
20:22:20 18.10.2014
1 odpověď
MAR_TINA
: jj, mam to v mensich sklenickach. Podobne mam nalozene i lisky na kulajdu.
MAR_TINA
---
---
20:20:57 18.10.2014
1 odpověď
SARAJ
: aha a pak to z toho lovíš a přímícháváš do zálivky? to zní logicky, to by šlo.
SARAJ
---
---
20:20:28 18.10.2014
1 odpověď
MAR_TINA
: klasika - sladkokysely nalev.
MAR_TINA
---
---
20:17:33 18.10.2014
1 odpověď
SARAJ
: a jak?
SARAJ
---
---
20:16:45 18.10.2014
1 odpověď
MAR_TINA
: mam ho nalozeny.
SQUZZA
---
---
20:16:14 18.10.2014
+1
MAR_TINA
: ja ho mam v mrazaku, ale strasne moc ztrati aroma. ne tolik, jako koriandr, ale uz je to tak na hranici pouzitelnosti :(
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam