• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    SAN_IN_DA_SOUL: aha :/ tak pak asi zavarit a to ti musi poradit nekdo jinej. Btw ted jsem delala 'hokkaido maslo' s cokoladou (vysledek neco jako nutella) a je to fakt dobry. Zavarit by se dalo taky, v lednici pry vydrzi mesic..
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    SQUZZA: když já ho mám hrozně malinkej :(
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    upect+rozmixovat a mrazak
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    Čas od času se tu objeví recept na cuketovou topinkovou směs, nezkoušel jste někdo něco podobného s dýní? Případně uvítám další/jiné tipy na konzervaci. Mám tu jednu obrovskou a už nevím, co s ní. Díky!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    V jakém obchodě se prosím dá koupit samotný pektin? Klasické drogerie? Zdravé výživy? Díky
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    Trochu mimo, ale zkusim. Odeberu/odkoupim nadbytky orechu :) jakychkoliv.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Mražení kopru funguje skvěle.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jo a s těmi vlašáky asi zkusím petrželovou nať, té mám taky záhon.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHADOWALKER: čistě toreticky předpokládám, že v uzavřené skleničce v lednici do dvouměsíců určitě. Jednu malou sklenici zkusím nechat déle na pokus. Předpoklad je vršek zalít olejem, aby nekoukalo nic kazivého (listí) nad hladinu, načaté spotřebovat rychle (takž eminiskleničky) a strkat do toho vždy čistou neolízanou lžičku.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    MAR_TINA: To se mi líbí! Mám tu mraky rukoly a nevím co s ní. Jak dlouho to vydrží?
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    MAR_TINA: já dávám oliv. olej a ještě trochu česneku a je to výborné. Jednou jsem to chtěla upgradovat a slunečnicová semínka jsem upražila a nebylo to tak dobré. Taky jsou v něm dobré vlašské ořechy.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAR_TINA: mrazím, možná trochu ztratí aroma, ale používám ho všude, kde bych použila čerstvý (výjimku tvoří dekorativní snítky), funguje to skvěle
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a rukolu jsem sklidila. Chci zkusit pesto - rukola, slunečnicový olej, slunečnicová semínka a sůl.

    Nějaké varování? Dělám to prvně :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: cha! dobra kombinace, dik za inspiraci!!!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: to zkusím, miniskleničky mám.

    koupila jsem dobrou medovou hořčici, tu promíchám s koprem, zase zavíčkuju a budu mít skvělou koprovou hořčici a uchovaný kopr
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: jj, mam to v mensich sklenickach. Podobne mam nalozene i lisky na kulajdu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: aha a pak to z toho lovíš a přímícháváš do zálivky? to zní logicky, to by šlo.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: klasika - sladkokysely nalev.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: a jak?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: mam ho nalozeny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam