• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    AMANT
    AMANT --- ---
    PALEONTOLOG: ja ufo nevidim, tak mam to vlakno naruseny:) mi to nekdy prevypravis;))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMANT: no proto to pisu, jak uvedla pozitron, kdyz ti neda zadanou diagnozu 8 doktoru, dalsi dva ti ji daji.
    AMANT
    AMANT --- ---
    PALEONTOLOG: je nevim ten kontext, ted mluvim za sebe;))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMANT: myslim ze zavrenej v pokoji na HO moc vypeti neobnasi
    AMANT
    AMANT --- ---
    PALEONTOLOG: zvenci to jako plnohodnotnej zivot muze vypadat, ale vevnitr ho to treba stoji strasny vypeti. a tahle aspon bude vedet proc, ze v tom neni sam, jak se to jmenuje a ze se s tim da pracovat...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: jo nebo třeba jako někteří nejmenovaní, co si čtou dotazníky tak dlouho a často, až se dokonale stylizujou.
    lámali jsme si se známou hlavu, proč někdo má snahu si v dospělosti (po 40) nechat diagnostikovat duševní nemoc, když víceméně žije plnohodnotnej život, a nenapadlo nás nic jinýho, než že se to hodí pro vyvázání z libovoný odpovědnosti.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VYHULENY_UFO: jenom se snazim pochopit motivaci tech rodicu, kteri jdou pro diagnozu pomalu pres mrtvoly, to je cele.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POZITRON: nevim co je za vyhodu udelat ze zdravyhode decka cloveka, ktery si zvykne, ze za nej vsechno udelat nejakej asistent nebo partner. nicmene proti gustu zadny disputat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VYHULENY_UFO: chci rict, ze kdyz ti diagnozu neda prvni odbornik, druhej, treti, tak ctvrtej uz ti ji treba da. nebo tvemu diteti. na druhou stranu kdyz tady ta moznost je a plynou z toho vyhody, tak je otazka, jestli by clovek nebyl blbej, kdyby toho nevyuzil.
    kazdej chce pro svoje dite to nejlepsi a vydupat si asistenta pro dite, u ktereho by treba 8 odborniku z 10 bylo toho nazoru, ze asistenta dite fakt nepotrebuje, protoze to by ho mohl mit skoro kazdy a je to plejtvani penez naz vsech, tak z pohledu toho rodice je to neco, z ceho bude dite profitovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POZITRON: jj, jsi rozmazleny fracek a dostanes diagnozu s asistentem i na bedar na prdeli.... :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VYHULENY_UFO: kdyz ses dostatecne aktivni a umanutej, tak dostanes diagnozu a asistenta i na bedar na prdeli, sestimsmir.
    LURA
    LURA --- ---
    TRISSIE: Hele, to asi nemá cenu. některým lidem některý věci prostě nevysvětlíš, protože vědí nejlíp, jak to je, ještě předtím, než jim cokoliv řekneš. A to dokonce bez toho, že by s tím měli nějakou osobní zkušenost. Soucítím s tvými pocity, znám to taky, kdy někomu bylo jasný, že moje dítě je, jaký je, protože to všechno dělám blbě a nejlepší by bylo prostě ho seřezat a nemazlit se s ním. Ale přesně jak jsi psala s těmi vozíčkáři a diabetiky - tam to nikoho nenapadne. Prostě co je v hlavě, není vidět, takže to neexistuje. Když máš ADHD, jsi rozmazlený fracek, když máš deprese, máš myslet na něco veselejšího, atd. A ono se to teda pomalu s ezopíčismem přenáší už i na ty fyzický problémy. Protože když si zlomíš nohu nebo tvoje dítě dostane rakovinu, tak je to karma a musíš změnit svoje myšlení a duchovně se otevřít, aby se to příště nestalo. Je to prosté a jasné a lidské přirozenosti bližší, než nějaké váhání, myšlení a nedej bože dilemata a vědomí toho, že něco prostě ovlivnit nemůžeme.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: to je v pohodě, já nejsem dotčen.

    AXTHEB: to je dobrá otázka. V první třídě odpadá šok z toho, že tě nějdřív něco naučili a pak ti zakázali to dělat. A čas na to srovnávání je o čtyři roky delší.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Mrzí mě, že jsem se tě dotkla, to nebyl můj úmysl a omlouvám se ti za to.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: ja ti nevim, rikam ze ziju ve svete, kde rodiny s nemocnym ditetem kolikrat nemaji penize na benzin, natoz aby mohli snit o vlastnim bydleni ci vlastni chate. ziju ve svete, kde ma sestrenice s epilepsii chodi do prace za minimalku, aby aspon mohla svy dceri doprat k vanocum drobnost. ziju ve svete, ve kterym jsou deti takovych rodicu odepsany, protoze muzou mit jenom mobil tak maximalne za 2litry, na ktery maminka setri cely rok.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: to, že někoho nepotkáváš na sociální síti, kterou preferuješ ty, ale neznamená, že nepoužívá jinou. Koneckonců i ty fcb soukromé skupiny jsou podobná úroveň podpory a odreagování.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: bratranec ma dite s rakovinou a metastazema v tele, a na sitich ho nepotkavam. chodi do prace, jeho zena je doma, stara se a taky ji vlastne na Siti nepotkavam, protoze ma maly okruh zenskych, se kteryma se seznamila v motole na detsky onkologii. mam znamyho, ktery ma oba syny autisticky, ale takovy ty tezce vychovatelny a nevim, ze by zabijel cas na sitich. ma co delat, aby si vydelal a zena mohla byt doma s klukama a ani ji na sitich nepotkavam. za tech 27let co uzivam internet, jsem hodne opatrny, co lidi pisou a beru vse s rezervou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: já myslím, že mi pro pocit výjimečnosti stačilo, že mám dítě s diagnózou, o které si fakt nepokecám, protože vím akorát o jednom dalším dítěti s tímtéž podkladovým, ale jinou sadou návazných problémů.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: tak zavidet muzes, taky si klidne nejaky domysli, jestli mas pocit, ze sedis na socialnich sitich malo :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: já docela závidím lidem, co mají natolik nudné životy, že si potřebujou nějaký problémy vymýšlet... taková nuda musí být úžasná! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam