ALONSY:  no pokud tam necheš dát škrob, který jaksi zajišťuje křupavost, tak  potřebuješ  aby tam bylo hodně sýra a vajec a málo cukety.  Pokud tam nesmíš dát ani sýr, tak to prostě křupavé nebude. Ořechy a spol nic moc nenasáknout a vazby nevytvoří.  
Jinak cuketu potřebuješ nastrouhat, posolit, dát do velkého cedníku, nechat tak 20 minut stát a pak ji silou vymačkat přes ten cedník.  Paleo cuketové placičky zní jako dost značný opruz.  
Cuketu dělej raději pečenou a nebo  plátky osmaž v hodně rozpáleném oleji (ehm, obalit v mouce předem dost zesílí křupavost)  Nebo orestovat s cibulkou, česnekem, bylinkami a pak podlít trochou bílého vína a to pak nechat odpařit. 
Nebo ji vydlab a naplň okořeněnou směsí mletého masa s vejci a upeč.