• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PALEONTOLOG: Ano, to je jistě pravda, ale moje motivace je silnější. Navíc s hypertenzí mi antabus nemusí dělat dobře, tudíž ho nebudu potřebovat. Hospodám se budu vyhýbat jak čert kříži. Stane se ze mě asi boomer, který si semtam zajde maximálně do kavárny. Těším se na to, že si užiju ještě spoustu legrace i bez opilosti. A k těm činnostem, zapomněl jsem krom sportu, hudby a programování na tesařinu. Možná se mi podaří si vydělat do důchodu na nějaký pozemek a postavím si dřevostavbu na dožití svých dnů. Někde v lese. Dost snění. :)

Každopádně vám rád budu podávat reporty, jak to v léčebně chodí. Jeden kamarád tam byl už 2x (podruhé teď začátkem roku, narodil se mu syn, třetí potomek a nějak to přehnal se zapíjením, tak ho žena okamžitě poslala zas na léčbu) a zevrubně vím, co mě čeká. Je tam krásný park, posilovna, internet a závisláci. Jsem dost zvědavý, jací tam budou lidi.

Jo, když letos v dubnu ten kamarád odcházel, zrovna tam prý nastupoval Robert Kodym. :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HUGH_BOYLAN: kazdymu, sebemotivovanejsimu, zavislakovi hrozi laps a relaps. a od toho to je, pomaha to vykryt slabou chvilku
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tak my ti budem drzet palce !
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    14. 10. nastupuji zcela dobrovolně na Červený Dvůr. Ale antabus potřebovat nebudu. Je to vnitřní rozhodnutí už do konce života nepít. Akorát musím přežít detox. Na Valašsku jsem se dost rozkořalkoval a začalo mi to nedělat dobře. Hlavně po ránu. Jak jsme pak dělali střechu na Hané, tak bylo celkem normální si dát hned dopoledne pivo, aby se mi netřepaly ruce. A tak nějak jsem to dopracoval na level opilec na planetě, kam přiletí Malý Princ. Mám deprese z toho, že piju. A tak je večer dost přepíjím. Ráno je samozřejmě mám zase. Tuhle spirálu chci definitivně utnout a věnovat se sportu, hudbě a programování a vůbec nějakým lepším koníčkům, než pálit kořalku a půlku ročního výpalu vypít za rok sám. Vyšlo to celkem dobře, na konci září odevzdáváme projekt a hodím se "marod". Docela se na to těším, Danteho Božská Komedie. Peklo, Očistec, Ráj. Jsem tvrdohlavý, takže si věřím, že po skončení léčby prostě chlast budu odmítat za jakýchkoliv okolností a ne spoléhat na blbý antabus. To je pro slabochy. Když už jsem se rozhodl, tak to tak bude a basta.
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: nooo asi dvacet 🤣
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: to "nějakou dobu" znamená, že vůbec nevím, jestli to je třeba deset nebo dvacet nebo třicet let :)
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: ok, může být, tahle historka už má pěkných pár let
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: antabusová reakce se už nějakou dobu běžně nedělá. Můžeš si to ale zařídit třeba ve Vojenské nemocnici Olomouc, kde to poskytují.

Ještě si to někdo plete s "blicími hodinkami" co zná z Dobrých holubů. Tam ale nedostávali předtím antabus ale nějaká emetika.
    KEB
    KEB --- ---
    STICKYGREEN: panák, štamprle, čtvrtka...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    KEB: Co je to kotel?
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: znamej co byl v Kroměříži, tak říkal, že na antabus pod lékařským dohledem dostali kotel.

Předpokládám, že aby si to vyzkoušeli za zároveň, aby doktoři věděli jestli nebude mít extra reakvi
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: jo tak - to jo :) mimochodem údajně existují i lidé, kteří nemají žádnou antabusovou reakci na alkohol. Je to z kategorie "může se stát", statisticky to pokud vím podchycené není.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    PRAASHEK: no, ten antabus nasaděj člověku, kterej tu reakci zná a ví, že když se napije bude blejt - účinky antabusu taky po nějakým čase odezněj, takže pak se klidně může napít.

Pokud se v průběhu tý medikace nenapijde, je to reakce těla na tu samotnou látku ne? (čímž myslím i zdánlivou nereakci)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: a to je podle tebe co přesně?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    PRAASHEK: pouze reakci těla na samotný antabus bez přepíjení
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: antabusovou reakci na alkohol. Reakcí těla myslíš co?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    PRAASHEK: myslíš jen reakci toho těla nebo reakci těla pod antabusem na alkohol?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: 99,999% lidí, co bere antabus, tu reakci nikdy nezažije
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VOY: Kocovina je nutný zlo, které člověk musí přetrpět, aby se mohl vymazat. :)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    možná by se dal ten alkoholismus prostě nahlížet jako stav kdy člověk normalizuje abnormalitu, přijímá ji jako standard ve svém životě, a ten antabus mu má tou zdánlivě zhuštěnou reakcí prostě připomenout, že stále ještě je to abnormalita, ale sorry už moc asi sdílím vlastní přesvědčení o těch věcech
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: no jo, každej to má naskládaný uplně jinak: já bych s flaškou v ruce byl jen despotickej machista kterej chce moc. Jako abstinent bych někomu mohl (a svému starému já) připadat jako podpantoflák, ale necítím se tak, protože vlastně ty životní pozice a názory v tom střízlivým uvažování fungují daleko líp a vlastně je i ty lidi kolem přijímají mnohem raději, než když bych jim je vysvětlovat s trojkou pod kůží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam