• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KRAVINKIN: Jak píše kolega PRAASHEK, pořádně se najíst (pečený bůček s bramborovým knedlíkem a špenátem je poměrně dobré a zásadité jídlo) a vybrat si JEDEN druh drinku, který budeš popíjet. Prostě JENOM pivo, nebo JENOM víno, nebo JENOM míchačky. A stanov si nějaký LIMIT.

Já teď v rámci přípravy omezuju denní příděly. Ráno se mi bohužel stále klepou ruce a rozjíždí se mi těžký absťák, ale dostal jsem to z 12 piv denně na 8 a do nástupu to chci stáhnout na 4, které si dám den před příjezdem. Cestou si asi budu muset alespoň 2 piva dát na nervozitu (jsem strašně nervózní už teď). Nicméně se tedy hodlám v sobotu 12. 10. potkat s kamarády v Praze a asi se neubráním opití, když už to bude naposled. Taková tečka na závěr. Doktorka na příjmu řekla, že pokud nedojedu namrdaný jak žok, že je to v pořádku a málokdy k nim někdo zvládne dorazit úplně střízliv. Naopak prý nemám riskovat epilepťák nebo delirium. Tam už se o mne bude starat odborný personál, takže vystřízlivím. Už se fakt moc těším, jakkoliv to může znít cynicky.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KRAVINKIN: pořádně se vždy před potenciálně nebezpečnou akcí najez, neboj se tuků :) druhá jednoduchá věc - nemíchej různé druhy pití, to dělá hrozně moc
    KRAVINKIN
    KRAVINKIN --- ---
    Moje chlastání je oproti příběhům, které tady čtu celkem čajíček. Chodím do hospody, občas si dám pár piv navíc, ale maximálně se dopotácím domů a druhý den je mi blbě. V ničem mně to neomezuje, maximálně nějaká ta kocovina v práci, která kolem oběda zmizí. Dost lidí kolem mě pije o dost víc a hlavně častěji. Taky nemám problém na nějakou dobu přestat, už jsem kolikrát zvládl měsíc a jednou i asi 110 dní.
    Můj problém se jmenuje excesivní alkoholismus. Vypadá to tak, že tak jednou do roka totálně ztratím záklopku a ožeru se do sraček. Bavím společnost, mám sám sebe za seladona a celkově se chovám jako kokot. Naštěstí nejsem agresivní, spíš něco vykládám, snažím se dělat srandu a mám pocit, že jsem se všemi kámoš, takže je to celkově taková hodně výrazná vopice, které si nejde nevšimnout. Většinou to končí tak, že někde hodím čelo nebo se pobliju a mám okno. V lepším případě až doma. Stává se to tak jednou za rok, obvykle ale na místech, kde by nemělo, párkrát na pracovních večírcích atd. Celkově v životě trpím hroznými výčitkami svědomí a po takovém extempore je to samozřejmě o to horší. Když se mi to stane, nenávidím se, nadávám si a chtěl bych chodit kanálama.
    Zároveň si vyčítám, že si takhle kurvím pozici, zdraví a všechno, co buduju. Jedu si paranoiu, že se mi mohlo něco stát a že se následně nikdo nebaví o ničem jiném, než o tom, co jsem vyváděl. Když se mě někdo zeptá, A zase se za to nenávidím. Samozřejmě se to snažím nějak analyzovat a slibovat si, že už nikdy to takhle nesmí skončit, no a za rok zase totéž. Příčinou většinou bývá míchání chlastů a následná ztráta záklopky. Naposledy se mi to stalo teď ve čtvrtek, takže jsem zrovna v té fázi výčitek a sebenávisti a slibů. Nechci to zas zažít… :(
    Budu rád, když mi k tomu něco napíšete.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    MISSDNB: Díky. Doufám, že dokážu dopamin (který si vlastně navozuju aktuálně chlastem) rozjet právě tím nepitím a činnostmi. A ještě jsem zapomněl na kolo, cyklistika mne vždycky bavila. Prostě do toho jdu po hlavě. :)

Děkuji všem za podporu, jste milí.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    HUGH_BOYLAN: Moc se mi líbí tvůj optimismus a plány do budoucna, tohle je skvělý odrazový můstek. Držím palce ze všech sil, šanci určitě máš.
    Já v lednu oslavím půlkulatiny bez chlastu, cigaret, kocovin a výčitek svědomí.
    Neměnila bych za nic na světě, čas mě naučil, jak krásně se dá opít střízlivostí.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PALEONTOLOG: Ano, to je jistě pravda, ale moje motivace je silnější. Navíc s hypertenzí mi antabus nemusí dělat dobře, tudíž ho nebudu potřebovat. Hospodám se budu vyhýbat jak čert kříži. Stane se ze mě asi boomer, který si semtam zajde maximálně do kavárny. Těším se na to, že si užiju ještě spoustu legrace i bez opilosti. A k těm činnostem, zapomněl jsem krom sportu, hudby a programování na tesařinu. Možná se mi podaří si vydělat do důchodu na nějaký pozemek a postavím si dřevostavbu na dožití svých dnů. Někde v lese. Dost snění. :)

Každopádně vám rád budu podávat reporty, jak to v léčebně chodí. Jeden kamarád tam byl už 2x (podruhé teď začátkem roku, narodil se mu syn, třetí potomek a nějak to přehnal se zapíjením, tak ho žena okamžitě poslala zas na léčbu) a zevrubně vím, co mě čeká. Je tam krásný park, posilovna, internet a závisláci. Jsem dost zvědavý, jací tam budou lidi.

Jo, když letos v dubnu ten kamarád odcházel, zrovna tam prý nastupoval Robert Kodym. :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HUGH_BOYLAN: kazdymu, sebemotivovanejsimu, zavislakovi hrozi laps a relaps. a od toho to je, pomaha to vykryt slabou chvilku
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tak my ti budem drzet palce !
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    14. 10. nastupuji zcela dobrovolně na Červený Dvůr. Ale antabus potřebovat nebudu. Je to vnitřní rozhodnutí už do konce života nepít. Akorát musím přežít detox. Na Valašsku jsem se dost rozkořalkoval a začalo mi to nedělat dobře. Hlavně po ránu. Jak jsme pak dělali střechu na Hané, tak bylo celkem normální si dát hned dopoledne pivo, aby se mi netřepaly ruce. A tak nějak jsem to dopracoval na level opilec na planetě, kam přiletí Malý Princ. Mám deprese z toho, že piju. A tak je večer dost přepíjím. Ráno je samozřejmě mám zase. Tuhle spirálu chci definitivně utnout a věnovat se sportu, hudbě a programování a vůbec nějakým lepším koníčkům, než pálit kořalku a půlku ročního výpalu vypít za rok sám. Vyšlo to celkem dobře, na konci září odevzdáváme projekt a hodím se "marod". Docela se na to těším, Danteho Božská Komedie. Peklo, Očistec, Ráj. Jsem tvrdohlavý, takže si věřím, že po skončení léčby prostě chlast budu odmítat za jakýchkoliv okolností a ne spoléhat na blbý antabus. To je pro slabochy. Když už jsem se rozhodl, tak to tak bude a basta.
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: nooo asi dvacet 🤣
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: to "nějakou dobu" znamená, že vůbec nevím, jestli to je třeba deset nebo dvacet nebo třicet let :)
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: ok, může být, tahle historka už má pěkných pár let
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: antabusová reakce se už nějakou dobu běžně nedělá. Můžeš si to ale zařídit třeba ve Vojenské nemocnici Olomouc, kde to poskytují.

Ještě si to někdo plete s "blicími hodinkami" co zná z Dobrých holubů. Tam ale nedostávali předtím antabus ale nějaká emetika.
    KEB
    KEB --- ---
    STICKYGREEN: panák, štamprle, čtvrtka...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    KEB: Co je to kotel?
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: znamej co byl v Kroměříži, tak říkal, že na antabus pod lékařským dohledem dostali kotel.

Předpokládám, že aby si to vyzkoušeli za zároveň, aby doktoři věděli jestli nebude mít extra reakvi
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: jo tak - to jo :) mimochodem údajně existují i lidé, kteří nemají žádnou antabusovou reakci na alkohol. Je to z kategorie "může se stát", statisticky to pokud vím podchycené není.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    PRAASHEK: no, ten antabus nasaděj člověku, kterej tu reakci zná a ví, že když se napije bude blejt - účinky antabusu taky po nějakým čase odezněj, takže pak se klidně může napít.

Pokud se v průběhu tý medikace nenapijde, je to reakce těla na tu samotnou látku ne? (čímž myslím i zdánlivou nereakci)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: a to je podle tebe co přesně?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    PRAASHEK: pouze reakci těla na samotný antabus bez přepíjení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam