XCHAOS: abych ti do toho vnesl ještě trochu bordelu -> v nás mohou být jako UL pouze jednomotorová letadla, takže na druhej motor buď zapomeň, nebo to jdi vyrábět do DE/FR ;-)
Jinak, ty chceš stavět kluzák, a chceš trumfovat let s EPOSem? O.o To i já mám nelítáno BEZ motoru víc než oni na elektro... ale u EPOSu jim jde o to, aby potvrdili, že na elektro to jde a udělali osvětu v aeroklubech po republice. Na jaře jsem byl v Friedrichshafenu na výstavě a musím říct, že v každém pavilonu byly aspoň dva český stánky a 90% elektroletadel mělo časký motory, takže si myslím, že klukum s EPOSem se to povedlo ;)
A ne že bych tě chtěl nějak ubíjet, nebo odrazovat, ale když do kluzáku, co má klouzavost 35:1 narveš 60kg elektra, tak je to hned jako bys letěl ve dvojím. A ještě v dnešní době (vyjma Vivata) kluzáky na pomocnej motor nevzlítají a už vůbec ne ve dvojim, protože ta konstrukce na to není dostatečně tuhá.
Být tebou, tak bych se místo učení se modelovat v 3D raději šel stavět RC balzový kluzáky, kterejm bych na křídla dal FV od vietnamce a k tomu elektromotor a nějakou malou lipolku. A možná se pak dostaneš i na dvoumetrový modely, kde už možná bude potřeba to kreslení ve 3D a počítání tuhostí rámu a nosnosti křídla.