• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: To je pravda :) Výzkum jsme neprováděl.

    SEAMON: Takže to je chyba člověka na ulici, že si nezařídil bydlení.. každý může být milionářem.. :) Zvláštní je, že v jiné společnosti lidé na ulici třeba nejsou...

    GORG: Takže předpokládáš, že tv pracovníci vysílat budou i pro ostatní, ale pekaři začnou péct chleba jen pro sebe? :) Na tomhle se neshodnem. Podle mě lidé dělají věci né jen kvůli externí odměně (peníze) ale z toho důvodu že v tom vidí smysl (jsou rádi že ostatní mají chleba...). Za minulého režimu také každý chtěl mít něco extra a lepšího tak proč si myslíš, že by každý raděj měl 10 000 k a neměl co jíst i když bude schopný vyrábět jídlo pro sebe i pro ostatní..
    LUBOB: Je mno.. :) na tohle jsem už reagoval vícekrát. Podle mě nestačí říct že má každý právo na to dýchat a pak to těm kteří nemají dostupný dýchací přístroj říct že hold smůla, právo bylo, ale hold si měl smůlu a z nějakých důvodů toho práva nevyužiješ a proto hold umřeš i s tímto právem... :)

    LUBOB: Takže nikoho do práce nenutíš, jen člověk který nepracuje má být zavřený ve vězení (někteří navrhují i gulagy) či nemá nárok na jídlo i když se s ním plýtvá.. :)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    NEKROMANT: Já to psal podle vlastní zkušenosti.


    to jeste nikterak nezarucuje, ze je typicka. ze?

    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Včera 14. 1. 2014 skončila roční kampaň Iniciativy evropských občanů za nepodmíněný základní příjem. Kampaň byla jedním z kroků, kterými je nutné na cestě k zavedení NZP projít. U této příležitosti Iniciativa vydává tiskovou zprávu.
    https://googledrive.com/...B9NAi6kB2D5RSUpqSkJqOVg5ZHc/Tiskova%20zprava_UBI-ECI%2015%2001%202014.pdf
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FIONOR: Hele já třeba volební účast vůbec neřešim. Když tam lidi nechtěj jít-vědi že ostatní jim dobře vyberou protože jsou převelice chytří, neunesou tu odpovědnost, nemaj koho by si vybrali, je jim to fuk jak to dopadne, trefí akorát do hypermarketu a domu apod.-tak je v pořádku že tam nejdou a nic jako že by to snižovalo legitimitu v tom nejni.
    NEKROMANT: Nevim, ale někde se myslim četl že jim ty nepojištěný přesto ošetřený lidi(kterejch maj spoustu) docela vyjdou draho.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: A čím jsou nevolné peníze kryté dnes? Kolik se vyplatí investovat v reálné ekonomice a jaká část jsou spekulace, bubliny a kasíno ?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED: Ale tím, že všechny peníze bude mít jeden člověk se vytratí jejich smysl :) Je to z toho důvodu, aby si všichni měli dostupné právo na důstojný život :D
    - Ten případ neznám, navíc si nemyslím že by to mělo cenu generalizovat..
    Nutit někoho do práce je podle tebe svoboda? :)
    GORG: Kdžy někdo bude umět péct chleba, bude vědět že to je užitečné pro něj i pro ostatní a ještě za něj dostane zaplaceno, tak proč by chleba neupekl? Že by raději nedělal nic a hladověl? :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: Na to není potřeba dávat přihlášku ne? :) Jsou tu různé alternativy zdola, proalty a další takové grupy.. :) Není problém být členem ve všech...

    LUBOB: Jakto? :) Já to psal podle vlastní zkušenosti..

    FIONOR: Jo chudáci Švýcaři.. nejsou vůbec civilizovaní :D
    LUBOB: I to není špatný myšlenka.. Asi bude potřeba snížit cíle...
    FIONOR: NZP v 15 lidech místo NZP celoevropsky? No ehh.. :D Proč v USA chtějí mít zdravotní pojištění pro všechny placené z daní, stejně jako v Kanadě? Hold jsou to asi všechno komunisté mno :D
    FIONOR: Já sem spíš zažíval opačnou zkušenost..že lidé s peticí souhlasí ale mají strach jí podepsat..
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    REDGUY: to budou penize z niceho & za nic. jejich hodnota bude presne takova :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG:Tak on to vlastně dostal z prachů, který lidi dali somrákum dobrovolně, akorát ty somráky trochu podfoukl, ale to je u družstevně-kolektivního způsobu života normální (stejně jako u jinejch) a zase celý ty roky spokojeně bydleli s výdobytky civilizace, on řikal spočítat jim reálnej nájem, tak ono za ty roky by to vlastně hodilo to, co mu odevzdali. A ze státního do toho nenarval nic, dokonce zaplatil i nějaký daně.
    Takže žádné otroky tam, ale ani jinak nevidim.
    GORG
    GORG --- ---
    Naopak mi to sedí na Bakalu, který z nepochopitelného důvodu dostal, jak to čtu, byty za 40 tisíc / kus, aby je podobně levně pronajímal sociálně slabým. Udělal údajně pravý opak a pronajímal je předražené. Od státu měl mít podmínky, které sice nesplňoval, ale stát dělal, že to nevidí či co.

    Pan Bakala obdržel byty za symbolickou cenu 40 tisíc korun za byt, což dohromady činilo asi 1,75 mld. Tato cena byla doprovázena podmínkami, ve kterých bylo řečeno, že se během pěti let nesmí změnit vlastník, veškeré prostředky z nájmu se musí vrátit zpět do údržby a v případě prodeje musí být předkupní právo garantováno nájemníkům a to za tu cenu, za kterou pan Bakala byty dostal.

    V této privatizační smlouvě je důležité ustanovení, ve kterém se říká, že pokud by došlo k inkasování veřejné podpory, tzn. kdyby někdo nedodržel tyto podmínky, tak stát může od smlouvy odstoupit.


    Podmínky privatizační smlouvy bytů OKD | Česká strana sociálně demokratická
    http://www.cssd.cz/ke-stazeni/videogalerie/video-novinky/podminky-regulace-nakladani-s-byty-okd/

    // nevim docela ted cumim na tuhle kauzu, ktera kdo vi, jestli byla doted statem uz nejak resena
    GORG
    GORG --- ---
    REDGUY: Prostě stejná dávka pro každého. Nehledej v tom složitost.

    Nejde to snad proti zmíněnému příkladu Manfredem, kde byl jeden vyvýšen nad druhého?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    GORG: Ehm, "volne penize"? Co to je?
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Čéče nevím jestli tenhle příklad vidím nějakou souvislost nebo podobnost. Téma topiku by snad naopak šlo proti tomu vyčleňování jednoho nad druhým. Jakože trochupřemýšlím, jak se podaiřlo udělat z volných peněz pro každého, aby nikdo nemusel nedoborvolně pracovat, pravomoce pro někoho mít otroky. (Bez ohledu teda na extrapolace, jak "pracující makaj lidem na dávky", protože nikoho by to nenutilo. Ani hrozba kolapsu, že by nepracoval nikdo a parta neohrožených zodpovědlivců by se vžili do utrpné role otroků zachraňující kolabující společnost zahálky, aby aspoň někdo upekl chleba ? :DD

    Současný příklad z dnešní doby mě napadá, že ten spolužák je něco jako dnes Bakala. Ten dostal od státu ty štědře přerozdělené peníze sociální podpory, "aby lidem postavil a provozoval levné sociální bydlení". Dělal tedy "supervizora" asi stovce cikánů, které buzeroval na každém kroku, vnucoval údajně předražené bydlení a sám inkasoval od státu dotace za to, jak zprostředkovává pomoc. NZP se mi zdá, ať už teda (finančně )realizovatelné nebo ne, jde proti takovým možnostem zneužití.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Otázkou je, proč to dělat, protože kolováním mezi lidma se peníze nenamnožej.
    Zatim teda, jakmile se začalo s nějakym podobnym pokusem (pamatuju na spolužáka, kterej nikdy nepracoval a po letech, kdy ho komouš za to docela dusil to vymakal,dělal "supervizora" bandě cca 20 somráků žijících v komunitě, dokonce se s tim dostal i do televize, řikali tam moudra" když ráno vidíme lidi, jak v pět jdou do práce, dělá se z toho člověku normálně špatně, jak neuměj žít svobodně ale jsou jak otroci") tak to většinou končí u jednoho či více vychcanejch co z toho vyzískaj a zbytek utře (po letech sem ho potkal a vypravoval mi konec příběhu,bylo to neuvěřitelný, ale Zdeněk z prachů co nasomrovali a mám podezření že holky dělaly i jiný věci, nejen spokojeně žil bez toho aby musel sám cokoli dělat, splatil půjčku na barabiznu kterou koupil někdy v 89tym a o níž jim vsugeroval že je všech, docela jí opravil a pak tu bandu parazitů vyházel, barák v konjuktuře trhu s nemovitostma prodal a šel podnikat do jinýho oboru).
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    to by me zajimalo, kolik lidi to podepsalo.


    ale jak uz jsem rekl, nic jim nebrani, aby si to zavedli jako dobrovolny pocin. kazdy clen da x% ze sveho prijmu & kazdy clen pak z toho co se vybere dostane rovny dil. pokud se ve svych uvahach nemyli, tak se k nim budou dalsi lidi jen hrnout :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Ale typický levičák jak ho chápu a znám je vysokoškolský student často z přírodních oborů (fyzika, chemie,
    no tak to uz se nedivim, ze i v osobnim zivote mas takovej bordel :-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    NEKROMANT: ale prdlajs, zadna politicka strna. spolek/klub NZP, dobrovolnici.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    XCHAOS: Náhodou, ta občanská iniciativa mě přijde jako snad nejdemokratičtější instituce v EU..
    Občané mohou sami navrhovat zákony a podněty pro EU..
    Jinak podle mě by NZP klidně mohli zavést politické strany.. Stejně jde vždy o to přesvědčit veřejnost... Nic tedy proti větší možností referend...



    XCHAOS: Hehe, já mám jiné zkušenosti..
    Těch úředníků znám úplné minimum. Můj jeden rodič je pravda pedagog a druhý umělec/řemeslník/pseudopodnikatel...

    Ale typický levičák jak ho chápu a znám je vysokoškolský student často z přírodních oborů (fyzika, chemie, méně často sociologie, psychologie atd..).
    Z těch starších levičáků tam jsou různé profese.. je pravda že v SDS jsou vysokoškolští profesoři či odborní menežeři:)

    XCHAOS: Nevím co odpovědět ta anketa je pěkně pitomá :D ale nevíce se k tomu asi blíží "Vidět na vlastní oči, že lidi, kteří pracují stejně tvrdě jako vy, se mají stejně dobře, jako vy "
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: Ok, vyřídím :) Někteří mají ale jiné priority než je aktivní účast v politických stranách. Část lidí je v politice aktivní, často v nějakých stranách které se nedostali do parlamentu v nevolitelných funkcích s vidinou na postup za milion let.. :D


    SEAMON: Už jsem tu psla, že na ten byt je exekuce, kvůli tomu že jsem neplatil zdravotní pojištění.. víc k tomu psát už asi nechci.

    Podle mě je to konkrétní dost a otevřenost ke změnám je záměrná. Ta diskuse není o tom že se NZP zavede hned teď, ale o tom aby se EU orgány zabývali tím jaké možnosti jsou a lidé se o tom dozvěděli a sami se k tomu vyjadřovali.. (navíc podpisy se vybrat v tomto kroce nepovedlo, tak alespoň to rozpoutalo ty diskuse).
    Kde se na to vezme je jistě důležité. Jsou různé způsoby výběru daní.. Doufám že další návrhy na to, kde a jak na to brát budou.. V některých videích jsou ale na toto téma dobré náměty, návrhy a informace..

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GORG: bozemuj. 90% se rozkrade, tudiz statu staci na provoz 100 miliard.
    co tam jeste mas?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam