CERNYRYBIZ: Pár poznámek:
Rusové samozřejmě přišli na to, že se
březová míza dá taky zkvasit :D
Dá se to sbírat i z
nalomený březový větve.
U nás se tomu říká svatojánské ořechy :)
Nezralý ořechy se zpracovávaj i v britský kuchyni, ale nenakládaj se do cukru nebo medu, ale na kyselo.
Zkoušeli jsme je loni a teda jako nevim... buď sme udělali něco špatně, nebo je to prostě acquired taste a musíš to chvíli jíst, aby ti to začalo chutnat. Na to, jak mám rád výrazný chutě, bylo tohle na můj vkus až moc výrazný. Bohužel nevim, podle jakýho receptu sme to dělali, ale našel sem třeba
tenhle.
A před časem sem postoval do Zjištění, že ty ořechy jsou součástí omáčky Ohó-Ohó (
Wow-Wow), o který píše Pratchett ve spoustě knížek a o který sem myslel, že si ji vymyslel. I když ta skutečná omáčka a knižní vlastně jsou dost jiný věci.